Sunday, June 19, 2011

Tutorial: Scrollbar comeyl ..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

Hye.. nie ieyza nak share tuto untuk buat scrollbar korang jadi cute..
kalau korang dah tau xpa la. nak share kat orang2
yang tak tahu. hee :P
macam ieyza tue. nampak x?


nampak x ?ia bertukar menjadi PINK..hee.

cara-cara:

Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expands Widget
search code nie..untuk memudahkan pencarian tekan Ctrl+F
 ]]></b:skin>
Then, copy code kat bawah..paste kat ATAS code yang korang
jumpa tadi..
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #000000;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
korang just perlu ubah yang warna HIJAU and PURPLE tue.
Yang warna hijau untuk background scrollbar korang..
Yang warna purple untuk scrollbar thumb korang k..

ok. preview dulu.. dah jadi save..!
kalau tak jadi bagitahu ieyza k.. ..BYE
Photobucket


17 000 kuceng marie:

♥yaya budak suka embun♥ said...

yeayy!! dah try buat n jadi. thanks :)

khairul akmal azman said...

tq2..

http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/06/contest-nak-perfume-lancome-free-tak.html
join kay nyer contest

ieyza afieyna said...

@♥yaya budak suka embun♥

hehe.. okea2.. welcome.. ;)

ieyza afieyna said...

@khairul akmal azman

welcome..

insyaALLAH..:)

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.rajin nya buat tutorial,.=)

ieyza afieyna said...

@NURUL AINI NORAZMAN


hehe.. saje je. share2 dengan blogger.. ^^ :)

Ifaiq :D said...

yeayy, selama niyh Ifah cari tuto pasal nih doe. haha, thanks yaw xD

lieya_idlia2307 said...

dah try buat deq...hehhe tapi kan kenapa jadik yang background jer...warna tok scroll dia tak jadik pelik kakak hehehhe...

ieyza afieyna said...

@Ifaiq :D

ok.. welcome dear.. ;)

ieyza afieyna said...

@lieya_idlia2307

xjadi ? aik.. knpe ek..
org len wt jadi jew..
cube akk wat agy skly and pilih warna yg sesuai. k, gudluck.hee ;)

= d = said...

hehe..
style laa...
:)

ieyza afieyna said...

@= d =

hehe.. :)

cik Atiera said...

iza,Aien guna tuto neyh..da lme Aien cari..
thanx iza! :)

ieyza afieyna said...

@cik Atiera

hehe.. okea aien ..;)
wc...

kepap;DD said...

ta jadik lahh-.-

ieyza afieyna said...

@kepap;DD

xjadi ?? mesti ade terslah ape2 ni kowt. sebb orang len buat jadi je.. cube lagi. k. tgk step btul2 ;)

RochelMayMei said...

Thnks yaa..:)