Wednesday, May 11, 2011

meyh meyh nak pesan ckit..

Bismillahirrahmanirrahim..


mari-mari adek ,kaka,abang,atok, nenek,makcik,pakcik semua.
rapat-rapat cnie ada benda nak cakap...hee
okey. direct to da point la kan. masa ieyza blogwalking
macam-macam jenis blog la jumpa kan. ada cute ada lote 
ada simple but penuh imfomasi berguna!.
tapi bukan nak sebut pasal tue..tapi nak cakap beberapa perkara
antaranya:
 prob time komen
memang bnyak la problemnya.ieyza tak suka word verification!!




ieyza rase ramai blogger yang tak suka an. time nak komen 
muncul benda alah nie.. susa la.so tolong la.hapuskan.
caranya:
pergi kat dashboard > setting > comment
then cari Show word verification for comments?
klik "no" macam pic bawah ni.

ok. setel..pastu nak memudahkan pengomenan berlaku
sila buat pop-up window. hee. sebab lebih mudah kan.
bila nak komen automatik 1 window baru akan terbuka.
dekat tempat tadi gak, tapi cari Comment Form Placement
clik "pop-up window" k..
 your link..
ok. nie masalah nya apabila seseorang blogwalking.
tapi tak tinggal jejak kat shoutmix.
pastu klik kat pic dia kat follower tak da link plak.
so,susa la ieyza nak jejak korang balik. after blogwalking.
korang tinggal la jejak @ link. ni lepas follow terus bla.
nak follow balik xda link. pastu nanti merajuk unfollow plak da. ish2.
so korang..sila letak link dekat profile google korang tu k.
pastu ade yang takda pic follower tu akan kebelakang la.
even korang baru je follow.
tengak ramai xda pic. pastu tak da link. camna ieyza nak jejak?
btw thanx follow ieyza..
okla cara nak letak pic and link
time korang nak follow blog tue.akan keluar mende nie kan.
1 -so firstly sapa2 yang tak letak pic. sila letak dulu.klik edit picture/upload
picture kowt kalo sapa2 tak upload agy.then save la.pastu.

2 - klik kat more options
then akan keluar macam nie.,.
bila da klik akan muncul macam nie,
so korang masukkan la link korang kat URL tu..
name korang kat Link name tu..
senang nak jejak balik..
tapi lebih senang kalo korang tinggalkan jejak di shoutmix
ataupun di link exchange tue. ok..

ok. selesai. sila buat ok. hee..
Photobucket


3 000 kuceng marie:

BHAIHAQI COOL said...

Wahh nsib baik sya ada mka , hahahahaaa..

fyna said...

nice tutorial...
;)





jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Nur Khai said...

tq....akak pun xsuka verification2 tu :)