Tuesday, December 21, 2010

SAya Fobia Dengan Dot Dot Dot..

hello.. dah lame ieyza ta join contest.. hehe.. so kali ini ieyza nak join contest nie la.. contest anjuran dari adik sri juju .. kalau sape2 nak join gak.. klik link tue k,,:)

citer pasal fobia nie.. teringat pasal satu insiden yang pernah berlaku dulu.. wah. ! sumpah..sampai hari ini masih fobia..ieyza nie act sangat2 fobia dengan bas... sebab dulu ayah ieyza meninggal dunia 13 tahun yg dulu sebab excident dengan bas.. bas tue naik atas kereta ayah.. memang teruk kereta..nie dia kereta tue..

sory pic kelabu,,sebb iza tgkap foto gne enset je..gmbar kete ayah excident mase 1997..

disebabkan itu ,,bila skrg nie jalan2 dengan family,, bila nmpak bas je confirm ieyza akan tutup muka..and tangan menggeletar.. bila bas ade kat belakang kereta.. MasyaALLAH.. hanya ALLAH je yang tahu macam mane bertapa laju je degupan jantung ieyza.. yela.. tkut sgt2,, tmbh2 bile kat traffic ligth.. kowt.. kete lom jlan bas tu dah jlan..hurm..so nampak je bas ieyza rasa tkut2 sangat2..bukan itu saja.. act,, ieyza dengan family ieyza pun pernah dihimpit bas.. sangat2 cemas waktu itu.. kejadian itu berlaku masa tahun 2004..(tapi pic xde..keadaan cmtue tak terfikir nak tgkap gmbr..tgh tkut) tyme tue ieyza and family pergi ipoh nak tgk SURE HEBOH( dulu2 name dye kn sure heboh,skrg je JOM HEBOH)mase tu dalam perjalanan blik dari sure heboh la.. tiba2 bas tue datang dari tepi.. dan terus rapat dengan kereta apa lagi,, kereta ktorang tue kene seret la dengan bas tue.. tapi yg bodohnye driver still xtau apa2.pastu orang dalam bas tu jerit2 gtau yg kereta ktorang da terlekat n bas tue seret.. pastu baru la bas tu berhenti.. ieyza menangis..yela tkowt.. jadi macam ayah dulu.. cepat kuar dari kete.. mak ,,kakak suma dah cuak.. sebb memang kami 1 family fobia dengan dgn bas..cuma yg tinggal dlam kete.. ayah je,,(ayah tiri,,tapi tetap pgil ayah).. so ayah,hidupkan la enjin,, lame2 boleh pun pisahkan kete dengan bas yg da terlekat tue.. hbis kereta kemek.. tapi kami xsalah ok.. bas yg salah.. pas da setel .. bas tue soh ikut dye dari belakang,,g syarikat dye untuk tuntut gnti rugi la.. bila hal ni,, da berlaku fobia masih xhilang2 lagi.. still ingat.. tangan pun akn mengeletar. SUMPAH ! aisyh.. so,, ieyza da wat keptusan yg xakan kowt amik lesen kete.. xmo2..! nanti mesti kelam bile nampak bas..! tapi kan len lak citer kalau iza naik bas ieyza tak takowt..sebb bas tue besar.. hee.. kite dok atas bas.. tak rase apela.. tgk bawah kete yg kecik.. :) ok.. itu saja cerita nye.. i'm very2 fobia dengan bas..!!




Photobucket


6 000 kuceng marie:

micky eyqa said...

sabar ye.. pemandu bas susah nak cari yang berhemah

ieyza afieyna said...

mmg la..dorg kdg2 ikut dan je bwa laju2..hehe.. thanx :)

sri juju said...

sri pun fobia dgn bas . sgt tkot lg2 bile bas laju2 :(

oh ye , thanks join and all the best :D

Cik Mieyrarif said...

uihhh.teruknye.takut mya

nina said...

Saya bersimpati dgn akak kerana kehilngan ayah ketika berumur 13 :(

ieyza afieyna said...

maya: erm,, thanx.. erm,,bukan meninggal mase umur akk 13 tahun la.. meninggal mase akk umur 5 thun.. 13 thun yg dulu.. skrg umur akk bru 18thun....