Wednesday, May 2, 2012

Tutorial: Cara nak buat Sticky Post/Entry Melekit

Assalamualaikum...
Walaupun tutorial nak buat sticky post/entry melekit tu mudah,, tapi ieyza tetap nak buat gak tutorial ni.. sebab ada yang bertanya.. jadi, ieyza buat la jugak untuk sis Amalina Ali .. leh jugak menambahkan koleksi tutorial kat blog nie.. hehe..

Cara nya senang je... mula-mula tulis entry macam biasa.. then, publish kan entry tersebut.. lepas tu, edit balik entry tersebut... then,klik kat > Post Options


Next, klik kat Scheduled at kat bawah Post date and time tu..

no. 1 , tetapkan tarikh sampai bila nak sticky post kan.. (Month/Day/Year)
no. 2 , tetapkan masa . berapa2 pun bole..

selesai.. Publish je la..

tapi jangan lupa taip kat entry tu..

#ini merupakan Sticky post, sila scroll ke bawah untuk entry yang terbaru..
(terpulang la nak wat ayat apa pun ,,hehe )



7 000 kuceng marie:

kura said...

ohh. begini rupanya nk buat :0

heirizalieyana said...

thanks for tutorial..sgt mmbantu yana

hainom OKje said...

TQ share info ni...mmg duk cari cara dia...hehe

Cahaya Haruman Kasturi said...

Salam ieyza.. macam mana nk buat kotak komen macam ieyza ni ek? bole wat tuto x?

NZahirah said...

Sngt membantu :) terima kasih . ^.^

farhana effa said...

Salam perkenalan
thanks for the info :)
jemput visit and follow me back!! ^_^
http://wwweffafarhana.blogspot.com/

MaMa MuRsYiD said...

Owh cenggitu ghupenye..

Www.mamamursyid. Blogspot.com