Monday, April 2, 2012

ianya bukan datang bergolek. aku mesti usaha.. !

Assalamualaikum ...

selamat pagi blogger .. ! 

ieyza dah habis exam dah... seronok tak terkata .. hee.. actually habis 29 march aritu. tapi balik perak 30 march. sampai perak malam.. bz ckit so tak dapat nak update blog.. so, pagi nie baru la dapat update...

tapi selepas ni mungkin ieyza dah tak dapat nak active macam dulu-dulu.. pagi petang siang malam dok blogwalking jer..sebab ade misi yang harus dilaksana kan.. 

apekah ?

ieyza nak kerja.. (macam la blogger len x kerja lak) haha.. yela, blogger len tu reti bahagi masa.. ieyza tak reti..pelik jugak. blogger len kerja. tpi masih mampu update bnyak entry. pastu blogwalking lagi... ieyza memerlukan duit . sebab tu nak kerja. cuti 2 bulan lebih kowt. dari 30/3 - 11/6.. -_-


sem depan tak dapat kolej dah.. T_T ieyza nak beli motor. sebab tue nak kerja. cadang nak kerja kilang. yela . kerja 2 bulan dapat la gak rm1000 ++ lepas la nak bayar deposit. tapi ramai kawan kata kerja kilang. susah. penat. kalau ieyza yg kurus boleh bertambah jadi kurus. tapi entah la. kalau tak kerja kilang nak kerja apa. ??? T_T

i need money... family bukan nya orang senang. jelez tgk dalam FB .. kadang-kadang ade je orang asyik update .. 

"yeah, hari ni parents saya beli blackberry kat sye. seronoknya....thanx mom. thanx dad !"

"alhamdulillah, hajat ku tercapai . papa aku hadiahkan aku camera DSLR kat aku. thanx papa"

"parents aku hadiahkan aku ipad ! wow, best nye~~"

dan macam-macam lagi la. tak sempat nak printsreen.....untung lar mereka kan.. ~


#ok, lupa kan pasal tu.. so, misi ieyza sekarang nak kerja. ! nak beli motor. ! apa pun terjadi ieyza kena usaha. usaha dengan kuat untuk dapat kan sesuatu.... 

hurm... pagi ni nak pergi cari kerja.. kalau tak de kerja len-len yang kosong.. apa pun ieyza sanggup nak kerja kilang tu..hrap ieyza mampu..bila da ade motor nanti, tyme kat uitm nanti bole la cari kerja part time sbtu & ahad jugak.  ~
#dear heart, be strong. dont give up ^_^
p/s: ade tak yg sudi klik says ieyza? kalau ade inform ye.i will click urs too.. harap duit says dapat membantu. hee~ TQ
http://ieyzaafieyna92.says.com/recommendations/xpax-x2-wave4
http://ieyzaafieyna92.says.com/recommendations/xpax-x2-wave5

38 000 kuceng marie:

shark said...

teruskan misi iza
bila ada usaha adaler hasilnyer
lg puas hati kalu dpt hasil sendiri:)

suka danBo ker..
meh ke blog shark..
br jer upload gombo danBo.

aReLaN said...

hehehe...betul tu.kita yang tak berapa berada ni kenalah usaha lebih sket kalau nak sumthing kan compare ngan orang yang parents banyak duit tu.gudluck la ye.moga leh beli moto cepat

Yatie Awang said...

Alhamdulillah dah selesai semua..tak pe pelan2 cari kerja ek dan akak doakan cepat2 dapat kerja

shiema sufian said...

Chaiyokkkk!

Cik Kay Jue said...

waalaikumussalam..

wah bestnya ieyza da habis exam.. ceria nya dia.. ye.. hehe..

perak kat ner tu ieyza? CKJ pun kg kat perak.. >_<

wah.. same la kta cuti sem 2 bulan lebih.. tapi CKJ tak cuti lagi.. hehe.. CKJ pun fikir nak kerja juga.. teringin nak merasa ada duit sendiri.. kan? baru syok! betul tak?

mudah-mudahan hajat ieyza nak beli motor tercapai hendaknya yer.. :)betul tu eiyza, ramai CKJ dengar kerja kilang ni susah.. banyak dugaan dari segi mental, emosi dan fizikal.. CKJ harap ieyza kuat untk hadapi nya nanti.. ea.. insya Allah dengan izin Nya kan? >_<

ieyza.. tak perlu la kita nak banding-bandingkan diri kita dengan orang lain sebab setiap orang ada takdir yang di tentukan untuk nya oleh Allah.. :)

CKJ harap ieyza berjaya dapatkan apa yang ieyza nak.. ok... good luck.. :)

*p/s : maaf komen panjang.. CKJ baca 1 perenggan, CKJ komen.. huhu..

ieyza afieyna said...

@shark


Betul tu.. insyaALLAH.. thanx ye.. ;)

danbo ape tu ?? nak terjah la. hee..

ieyza afieyna said...

@aReLaN

betul2.. kena la usaha lebih ckit..
thanx ye...

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

harap mcm tu la kak.. thanx ye.. ;)

ieyza afieyna said...

@shiema sufian

terimaz... ^^

ieyza afieyna said...

@Cik Kay Jue

hehe.. perak kat Parit.. tau ke ?? hee..CKJ dok perak kat ne ??

huhu.. tula ramai yg ckp keje kilang penat sgt.. entah la.. ieyza pun bru nak try survey2 keje dulu.. hee..

tak pnjang sgt pun.. btw terharu tau yg komen pnjg2 nie.. ;)

sis92 said...

semoga berjaya dear :)
sis cadang amek lesen cuti ni..

ieyza afieyna said...

@sis92

yeke ? gudluck too sis ;)

Cik Kay Jue said...

huh?? perak kat parit?! betul ke ieyza afieyna?? CKJ pun kg kau situ la..
kat lambor kanan kan?

Ezad Skytech said...

cuti lama tu..semoga dpt la kerja ye ieyza...:D

ieyza afieyna said...

@Cik Kay Jue


aah.. ieyza dok parit.. dekat pekan parit.. lambor kanan tu jauh ckit. parit kt tgh2 antara bota kann n bota kiri.. ^^

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hee.. thanx ezad... ^^

mohdhazlan Dreadlock said...

gudluck :)

aRa ❤ aFiq™ said...

semoga dapat tercapai apa yg ieyza nak tuu.. u can do it :)

ieyza afieyna said...

tq ^^

ijam ismail said...

bw here..

mun said...

iza, muna penah rasa cm 2. rasa mcm kita xdapat apa org lain dapat. tapi yg penting hati tenang,, mybe org lain kaya harta benda tapi mybe miskin hti.. tapi mudahan2 kita kaya harta bnda, kaya hati jugak.. renungkan.. :) selamat beramal. hihi

Cik Kay Jue said...

betul3.. kat tengah2.. alamak.. dah dekat da tu.. ehehe.. suke2.. jumpa orang kampung lak kat blog.. :)

Misha Ieza said...

dah abez sem ke?waa , beznye dah abez..pas ni kumpul duit plak...gud luck :)

Nor Nadiah said...

sygs boleh...ieyza kuat..tapi kan ieyza kalau ieyza dh kerja takut boring plak utk study..xmcm tu ker?

kalau nk buat part time knp xcari mcm KFC ke McD ke..:)

kerja mn2 pon penat sygs..kak nad kerja dalam opis pon penat. otak penat nak mikir itu ini..nak hasilkan idea yg kreatif lagik..:)

msg mn sygs?

FB ke twitter?

ieyza afieyna said...

@aRa ❤ aFiq™

insyaALLAH.. ieyza akn cuba.. thanx ara.. ;)

ieyza afieyna said...

@ijam ismail

yeke ? hee.. xsgka dpt jumpa at cni.. hee... ;)

ieyza afieyna said...

@mun

hee.. tu la. harap2 mcm tu la.. ;)

ieyza afieyna said...

@Cik Kay Jue

aah kn. x sgka satu kmpung.. ^_^

ieyza afieyna said...

@Misha Ieza

hee.. lom hbis lagi la sis.. bru pas sem 4.. skrg ni cuti sem jer..

ieyza afieyna said...

@Nor Nadiah

xpe kowt sis,, kerja untuk 2 bulan jer. smata2 nak beli motor. hee..

mesejyg pasal networkblog tue,, hee..

NIZAM said...

setuju dgn arelan. kalau family kita takmampu, kita kena usaha sendiri nak dapat apa kita nak. yang penting jangn compare kan ngn org lain. percayalah benda yang kita usaha tu lebih manis bila kita dapat.

apa2 pun, selamat mencari keje. oh ye, sy tak keje ok. haha. jobless ni.

kura said...

ooo. cari duit cari duitt. heheh

aisya said...

ieyza, buat entry autopublish la.. selagi ada masa terluang tapi je byk mne entry.. hehe..

dah klik dah says ieyza.. =)

Ieyza Afieyna said...

@NIZAM

betul tu.. bila kita nak sesuatu.. pastu kite usaha sendiri.. bila dah dpt mesti rasa hppy sgt.. hee

Ieyza Afieyna said...

@kura

hee..duit duit duit... :D

Ieyza Afieyna said...

@aisya

hee.. autopublish entry x fresh,, hik2..insyaALLAH..^^

thanx sudi klik... t ieyza klik aisya punya gak ^^

MaYa MustWany said...

chayok3 ieyza..
u can do it
jangan putus asa k.

Ieyza Afieyna said...

@MaYa MustWany

ok. insyaALLAH.. thanx ye sis... ;)