Saturday, January 14, 2012

Air Mata Di hari jadiku ...

Assalamualaikum...



"Hari ini besday aku.. tanggal 14 january besday aku yang ke 20 tahun.. aku tak sangka dah 20 tahun aku hidup didunia ni.. terima kasih Ya ALLAH kerana memanjangkan umur ku untuk terus bernafas didunia ini...air mata ini mengalir kerana ini.. aku bersyukur...insyaALLAH aku cuba untuk mengubah diri aku untuk menjadi yang lebih baik,, dan yang baik lebih baik di mata Allah.. InsyaALLAH.. "

hurm,, dah 20 tahun kan, so ieyza rasa ieyza kena la berfikiran matang sikit kowt, jangan lah berfikiran budak-budak, sikit-sikit nak merajuk,,sikit-sikit nak sentap.. kan kan.. open minded la sikit.. buka fikiran luas-luasan dan think positive jer.. insyaALLAH ieyza cuba...hehe :) 

Hari ini pelbagai perasaan yang ieyza alami,,, perasaan yang bercmpur baur.. ada yang happy, ada yang ketawa namun tetap ada yang duka.. huhu.. semalam, ieyza bergaduh lagi dengan si dia.. ye dalan pukul 12 lebih pagi semalam.. that mean , tepat pada hari jadi ieyza.. pergaduhan ini menyebabkan perjumpaan kami dibatalkan !!cadang nak jumpa masa birthday...

 sedihnya, kenapa dia sanggup buat macam ni.. pada hari jadi ieyza pulak tu.. tak pa lah.. namun itu semua hanya lah sementara... ieyza dah tido, then dapat mesej..kata-katanya membuatkan ieyza kembali tersenyum.. kami jadi berjumpa ...yeah ~ :P .. tapi malangnya apa yang dirancang menjadi lain... 

waktu ieyza dalam train dia call guna phone kawan dia, dia cakap enset dia jatuh n hilang... hurmm.. siannya..tapi sedih tak dapat guna call free seminggu nak call dia..T_T ok, sampai cp dia call guna public terus p makan-makan, karaoke , tengak wayang citer keramat yang tak berapa nak best ! borink giler..tak faham jalan cerita nya..huhu 



pastu dia nak balik awal sebab ada hal. mood ieyza terus berubah. xpela.pi la blik :P (merajuk balikbtw, thanx for him.. for today <3 .. thanx you very much !! 

oh ya ..thanx semua yang wish kat fb ieyza tu... ramai giler.. tak habis komen lagi.. hehe.. and for the last.. siyez ieyza terharu sangat2..susah nak kata lah.. sebab menerima hadiah dari kawan-kawan ieyza... dorang budak2 kelas ieyza... dorang ada geng seramai 7 orang yang sgt-sgt akrab.. suka tengak gelagat dorang .. happy je selalu....

Then, paling terharu sangat-sangat kat adik sorang ni... blog http://sempoi9.blogspot.com 
sebab siap buat post pasal birthday ieyza... thanx dear :) 



oklah, dah ngantok.. nak tido + penat... tata


p/s: Segment ieyza dah tutup . t ieyza post len pasal bende tu k...


37 000 kuceng marie:

Jay Joseph ^^ said...

happy beday kak.....akak tua 2 hari dari sy....may Allah bless you...^^

Miss Nadya said...

happy bufday sayang..:)

sabar2..owh ieyza pakai celcom eh??huhu kak nad guna maxis...xleyh r sembang..:)

Cikgu Ma said...

epy bzday..soorry lambat wish...baru menterjah hari ni =)

CikNana said...

ieyza..hepi besday.dmana ko tgk keramat?cp jua..nda brapa best kan..

milo said...

ieyzaaa, happy belated birthday sayang! :) moga panjang umur, murah rezeki, berjaya dan bahagia di samping orang tersayang...amin.... :)

aReLaN said...

wow...bertuahnya ada orang wat entri khas.pape pon,hepi belated bday ye.kalau gtau awal2 leh gak bg hadiah plg kurang pon kad.hehehe

saffiya_aleesya @ echa said...

happy birthday ieyza..moga ieyza panjang umo dan dimurahkan rezeki..

widiea azira said...

happy bufday to ieyza!!!!

zahidahwahid said...

happy belated birthday dear...semoga panjang umur, murah rezeki, sukses selalu...all the best...

Pendamba Mawar said...

woho selonok lating lol.hhaha

ieyza afieyna said...

@Jay Joseph ^^

thanx/... :)

tua 2 hari ??16 hb eh ? sebaya la .. jgn la pggil kak.. haha

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

terima kasih kak.. ;)

hee.. ieyza pkai 2 num kak.. mxis ade cel pun ade.. hehe

ieyza afieyna said...

@Cikgu Ma

xpe.. btw .. thanx :)

ieyza afieyna said...

@CikNana

thanx.. yup.. ieyza tgk kt cp.. x best pun..huhu

ieyza afieyna said...

@milo


terima kasih akk... amin.. :)

ieyza afieyna said...

@aReLaN

terima kasih.. hehe..
xpe.. post je la.. cewah.. hik3..

gurau jer.. :P

ieyza afieyna said...

@saffiya_aleesya @ echa

terima kasih sis.. ;)

ieyza afieyna said...

@widiea azira

thanx sis.. <3 ^_^

ieyza afieyna said...

@zahidahwahid

thanx you.. insyaALLAH.. ;)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

lol.. mane seronok... hari jadi yg pling xbest.. :(( haha...

Jay Joseph ^^ said...

hehe...^^ orait

Thania Ismail said...

i eiyza....
sedih tuh kalau bf x smbut..
seumur hidup sis laa an.. sis tak pernah smbut beday ngan bf..
skali jerk tuh pown bersama fmly n dia..
smbut berdua x pernah lagi.. ada jerk hal.. gaduh laa tu laa nie laa..

tak pe laa..ieyza sabar..
pape pown happy beday..
sis daa wish daa melalui fb...
heheh..nie wish kali kedua..
sbr au... sis sntiasa ada..

Nerdy Zuera said...

@ieyza afieyna

hehehe

Paris Lipton said...

wewit...hepy bufday izzah!!! ooopsss hehe

Eyda Dania said...

happy birthdy dear....^.^..

da agk da..cite keramat 2..xbest..tgk iklan da tw..:p

ieyza afieyna said...

@Jay Joseph ^^

:)

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton


thanx.. ;)

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

thanx.. ;)

ieyza afieyna said...

@Thania Ismail

xpela.. nak buat mcm mane kn... huhu.. redha je.. hik3..

btw thanx akk.. ;)

Amoychanteks said...

happy belated besday ieyza. sorry lame xjengah sini kan. hihi.. peaceee ^.^v

faridah nazurah said...

untunglah dia dah tua.. hehehe..

ummi anum said...

Happy Belated Birthday ya dik..semoga dilindungi Allah selalu..

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

thanx.. ;) ieyza pun same.. lama x terjah blog amoy chantek.. line kureng..hik3..

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

amboi.. haha.. ye la... thnax.. hik3..

ieyza afieyna said...

@ummi anum

terima kasih akk.. insyaALLAH ;)

wan nurul hezrina said...

hepi belated buffday dik..sori akak lambat wish sbb bz family dok sakit2..

may allah bless u dear...n semoga jodoh berpnjgn dgn si dia=)

ieyza afieyna said...

@wan nurul hezrina

terima kasih kak ;)