Sunday, December 4, 2011

Rindu yang berombak-ombak..

Assalamualaikum...

hari ni nak cerita something ... cerita semalam  tapi semalam penat sangat ,tak larat nak update.. hee,, actually semalam ieyza keluar pergi alor star nak tengak cerita Ombak Rindu dengan someone..♥ rindu dekat dia jugak. dah 2 bulan x jumpa..rindu yang beromabak-ombak :D tapi kan punya la ieyza semangat.. pukul 10 dah pergi kat tempat train.. tapi train lambat sampai .. tak macam selalu.. ni pukul 12 tgh hari baru train sampai.. 2 jam tunggu.. panas lak tu..


pukul 12.50 sampai alor star terus g city plaza, then pergi la jumpa dia,, naseb baik dia dah beli tiket siap-siap kul 1.15 punya...seriusly, cerita ni sedih sangat-sangat.. meleleh air mata ni .. sedih tau.. tapi terpaksa di cover sebab dia asyik kacau je la..perli-perli.. xdapat nak feeling habis.. kalau tengak sambil feeling, confirm dari mula sampai akhir menangis je.. hee...tapi pelik ieyza, ada yang kata cerita ni tak best.. orang tu maybe tak reti nak hayati cerita perasaan macam ni kowt.. xde perasaan ape. haha...

 memang cerita ni di adaptasi dari novel kan.. but before ni ieyza tak pernah pun baca novel ni sebenarnya.. tapi ieyza tahu cerita pasal novel ni, sebab ex ieyza yang sebelum ni kaki novel... so dia yang cerita la pasal cerita izzah watak utama dalam novel ni.. memang sedih... yela, gadis baik di paksa untuk menjadi pelacur kan..sapa-sapa yang tak tengak lagi tu, pergi la tengak ye.. kalau hati tu jenis sensitive, jangan lupa bawa tisu.. huhu... 

jom layan lagu ni.. sedap jugak.. ost untuk citer ombak rindu..nyanyian hafiz dengan adiera.. :) 
serius,liriknya mendalam kowt.. :D

43 000 kuceng marie:

Cik Lia Lomi said...

kalau berdasarkan novelnya, cerita ini pasti sangat best! dan meletop..ngehhhh, tak dapat tengok lagi.. :(

Eyda Dania said...

ala..smue owg ckp..cite ni best...rugi r tolak pelawaan membe smlm..=(

ieyza afieyna said...

@Cik Lia Lomi

aah.. memang best .. menyentuh perasaan.. t jgn lupe tgk tau ;)

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

betul.. best.. hee.. apsal tolak pelawaan kawan ? ruginye.. hee

Ahmad Haziq Azlan said...

sanggup pegi alor star sebab kangar takde wayang....hohohoho

best sangat ke citer ni....

アイシテル said...

novel lg best brkali2 baca xjemu , now filem aktres nye i xminat sgt lorh ^_^

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

ala,, mahal kowt klo pergi kangar naik teksi.. bek pergi alor star nek train.. rm2.60 je.. hee

ieyza afieyna said...

@アイシテル

xminat maya karin ye ?

ieyza layan je,, sebb ade aaron aziz.. hee

Run Away said...

penah dgr...tapi tak baca lagi...;d

ieyza afieyna said...

@Run Away

ohw.. yeke.. ;)
tapi best tau..

MaYa MustWany said...

ho3 citer sedih memang nak elak tengok kat wayang.hahah.tapi masa baca novel dulu memang citernya best

Cik_Shiqah said...

dah baca novel dia. cter je tk tgok lagi. huhu~ :)

Miss Nadya said...

k.nad bce bku je..dh xlrat nk tg0k wyang kt kuantan dh..ckup la sbln skali..huhu..

P/s : rajin wt duit gne blog..

Ezad Skytech said...

hee..belum tengok lagi..ada yang kata best..ada yang kata tak best...mana satu ni..? hee~

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

hehe.. tu la.. sedih walaupun tgk dlm pnggung..

ieyza afieyna said...

@Cik_Shiqah

tgk la nnti..

cter dia same mcm novel.. ;)

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hehe.. jauh ke wyg dgn tempat akk ??

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hehe.. jgn dgr org yg kata xbest tu.. best la cter ni... tgk jgn tak tgk.. hekhek

Amoychanteks said...

bwahahah..tak sbr nk tgokkk~~

Ezad Skytech said...

da lama rasanya tak tengok filem2 baru kat wayang ni....ada masa nanti nak g tengok la..hee~

#Blue Lagoon tu kat n9..dekat je dengan Port Dickson...yang Hutan Rekreasi Tanjung Tuan tu dekat2 je dengan Blue Lagoon ni..hee~

Wanie said...

huhuhu..dok as eh?wanie dok sp..hehe..nak tgk jugak ni..

izamin said...

sape la kate cite ni tak best mmg dia tak ada feeling la.. huhu :P

cik ika said...

ta sem cm dlm novel pun..uh yg ika ce ta best uh..

Norlida Ramli said...

aik..bf ieyza kaki novel ye?susah nk dgr laki suka novel..slalu pmpn je..hehe

x penah lg tgk cite..nk kna tgk nnt ..hheehe

budak penjara said...

benci ak citer jiwang2 ni..haha ong bak suka la

wan nurul hezrina said...

sumer ngah gila nengok citernie..nak gak tgk tapi rasa cm tak bleh.bawak si merah tuh bislah tak feel.hehe

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

Hehe.. t jgn lupa tgk ok.. ;) best..hik3

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

ok. ade mase g la tgk.. ;)

p/s: ok kt PD ke.. x pnah pgi pun negeri9 hee..

ieyza afieyna said...

@Wanie

hehe.. xla.. ieyza study kt uitm perlis.. sje je g as.. umah kt perak ;)

ieyza afieyna said...

@izamin

aah.. betul2.. dorg xda perasaan kowt. hik3..

ieyza afieyna said...

@cik ika

yeke ? ingat same sbiji cter nye..huhu

ieyza afieyna said...

@Norlida Ramli

bukn bf kak.. ex bf yg dulu.. dia memang kaki novel.. hee

t tgk la.. ;)

ieyza afieyna said...

@budak penjara

haha.. ong bak ieyza xminat...

ieyza afieyna said...

@wan nurul hezrina

hehe.. xpela.. nnti tgk dvd je tak pun astro.. confirm ade tyg t.. ;)

Pendamba Mawar said...

hihi best la dating.hehe

aisya said...

ni yg lg rse xsbr nk tgk ni.. huhu

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

best la jugak.. :)

ieyza afieyna said...

@aisya

hehe.. jgn lupe tgk ye..;)

cikgu Naman said...

Salam..sorry tumpang promote

naman0807.blogspot.com/2011/11/gadjet-impian-yang-diimpikan.html

Jom komen banyak² untuk dapatkan kalendar peribadi kalis air + 5kping gambar bersaiz A4

Paris Lipton said...

best eh...ni tg kena tgok nih....cisss

[PCL] said...

kalau menonton berdua ok la tp cuti2 skolah ni anak2 pcl pon nak ikt gak...tak sesuai utk tontonan kanak2 bawah umur..haha btl tak ni?

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton

yup ! tgk jgn x tgk.. hehe ;)

ieyza afieyna said...

@[PCL]

aah..btul2..knak2 xbole tgk.. sebb ade adegan yg 18++ .. hehe