Thursday, October 13, 2011

Khabar angin...

Assalamualaikum...

Hai blogger yang ku sayangi.. *eceh..  diharapkan anda semua sihat walafiat.. Amin.. ^_^
hurm.. nak tahu tak ieyza ada mendapat satu berita khabar angin ,bukan khabar kentut ok. yang mengembirakan .. ye, amat-amat mengembirakan lah.. 

Rumors dalam bahasa inggeris , dalam bahasa melayu nya khabar angin ye murid-murid.. huhu.. tapi persoalannya kan adakah khabar angin yang ieyza dengar ni sekadar khabar angin atau betul-betul? yela, khabar angin tak kan tersebar kalau tak da seorang individu pun yang bersuara akan sesuatu hal itu.. betul kan ?

ieyza mendapat khabar angin bahawa sesungguhnya Diploma kitorang akan tamat masa kitorang sem 5 iaitu tahun hadapan... ini kerana pelajaran yang kitorang ambil masa sem 6 nanti adalah sebenarnya untuk subject masa degree nanti ..Eh, macam tak logik pulak kan. tapi ini lah khabar angin yang diterima..sejauh mana kesahihan nya ALLAHUA'LAM.. ieyza pun tak tahu..

tapi lecturer kitorang akan cuba tanya pasal khabar angin ini kepada orang atasan.. kalau betul la khabar angin ni kan.. YAHOOO!!! saya lah orang paling gembira sekali.. hee.. habis diploma cepat boleh kawin cepat.. (calon pun takda T_T ) .. tak da lah,, bole la nak cari kerja sementara nak sambung degree.. boleh jimat masa. kan kan..?

p/s: Doa banyak-banyak,harap khabar angin ni betul-betul..hik3... 


Photobucket

49 000 kuceng marie:

Pendamba Mawar said...

sibuk nak khwin plak dia

faridah nazurah said...

huuu bestnya.. graduate tahun depan ehh :)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

hee.. xde la.. gurau je.. :P

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

memang best.. tpi tu la xpasti lagi betul ke x.. hope betul la..huhu

sis92 said...

jom kawen hhee

Miss Nadya said...

gembiranya die..gud luck..bodek sikit lect..:)

new entry :: Nad nak mintak tulun ツ

Areliff said...

untungla dah nak kawen ho3

lieya_idlia2307 said...

hahahha..ow itu niat nak abis cepat erk??hahah ada2 jer adik akak sorang nie...

Ahmad Haziq Azlan said...

meh la sambung degree kat utm....tapi banking takde la...

Ezad Skytech said...

hee...boleh la grad sama tahun depan kan... sy habis praktikal pun hujung bulan januari 2012..hee :D

yen(toka ziizokukuto) said...

wah orang paling gmbira erk,,,nak join ar hahaha

ieyza afieyna said...

@sis92

hee.. jom2.. tgh xde clon ni.. hekhek.. :P

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

mesti la gembira kalau betul2 la.. hekhek..ok2.. t ieyza terjah blog akk. ^^

ieyza afieyna said...

@Areliff

haha.. mane ade la.. sje je ckp.. :P

ieyza afieyna said...

@lieya_idlia2307

hehe..xde lah kak.. sje je men2.. gurau je.. huhu

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

hee.. finance ade tak.. hik2..

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

oo .. best la.. januari.. ni mksud thun depan tu bulan oct baru hbis kowt. kih3.. :)

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

hee.. join la. kita gembira same2.. ^_^

NURUL ASHIKIN said...

amin.. tapi kan zaman belajarlah best... keja kan aduh sangat stress

Bro ahmad said...

ada khabar angin mengatakan kawin dengan bro hahahaa lol

EyqaLuvender said...

haha..untungla korang kn..
tym akak nk abes bru cbuk nk wat cmni...ta aci!

ieyza afieyna said...

@NURUL ASHIKIN

yeke ? tapi bila tengah bljar ckp nak keje..

ieyza afieyna said...

@Bro ahmad

haha.. kwen dgn bro ??
ye,memang betul2 khbar angin.. keh3

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

tapi tu la pasal.. xtau betul @ tak..

Ini Kisah Tia said...

semoga dapat dicapai keinginan tu :)

ieyza afieyna said...

@Ini Kisah Tia

hee.. thanx sis.. ;)

NasZ said...

keje kat bank la ek? hehe. takde calon? nak saya tolong carikan? hehe.

MOHD NASER.com

ieyza afieyna said...

@NasZ

hee.. xtau la.. klo ade rezeki kn..
tolong cri kan ? bole2.. hekhek :P

kunci locker said...

hahahaha...kabar angin tu lom tentu betul...wakakak..ppe pn kalo betul bgs la..hehehe

sibuk nak kawen...gatai da no...hahaha

ieyza afieyna said...

@kunci locker


hee..tu la pasal. doa2 la betul2 kan.. hekhek..

cikit la gatal.. hahaha :P

fana said...

hehehe..fana dh abiskan diploma 3 tahun dan degree 3thn..
lame gilee

Ratu Lissa said...

nak kawen jugak !! muahahahah..

budak penjara said...

tp tahun dpn..lmbat lagi..sempat la angin tu sepoi2 dulu..

ieyza afieyna said...

@fana

x sis, ieyza bile diploma dah 3 thun, degree 2 thun je.. ;)

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

jom kwin. hee ^^

ieyza afieyna said...

@budak penjara

hee.. memang lmbat lagi pun. saje wt kecoh. hekhek.. :P

ade2mama said...

ok:)
aku doakan diploma ko akn dilnjutkan 1 tahun lgy k heheehh

kawen aje ppuan zaman skrg..igt laki byk duit kew hahahahah..hantaran ko murah jew taw..nty ade la org nk eheheh

ciK LyndaWawa said...

wah awalnye..=] nway..belaja rajin2..jgn ingat kawen dulu..huhu

Ahmad Haziq Azlan said...

fakulti saya cuma menawarkan
1. perakaunan
2. pengurusan(pemasaran)<----mine
3. pengurusan(teknologi)
4. pembangunan sumber manusia
5. psikologi industri dan organisasi

utm masih lebih pada teknologi dan industri. jadi takde program yang melibatkan business dan finance macam u lain

ieyza afieyna said...

@ade2mama

jahat nye.. wekk.. :P haha

ieyza afieyna said...

@ciK LyndaWawa

hee.. xde la.. study first..
study tu penting ;)

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

ohw isee.. hee.. xmau pun. sebab utm org pndai2 je.. kwn sye best student dulu masuk utm la. p kat KL. hee

WuMing said...

Masa baca awal-awal WuMing ingat nak kata "Lepas tamat Diploma boleh laa kawin"..

Baca sampai last... Hmmmm.. tak payah kata lah... dah ada dah kat situ...


Lawak..lawak...

ieyza afieyna said...

@WuMing

hee... :)

mysha said...

hyE dik ieyZa....saLam perKenalan yer...

baguSla dik, muda2 nih elokla bLaja dik.. t da tua t menyeSAL..huhuhu ( tu akak la tu...!!)

haiPPP jGN kaWEN muDA sGt.. baBap vOntot tu kRg.. hehehehe

~miss dyeLa~ said...

yeh..!! jom kawen... hahaha..

aisya said...

bukan main suke la die kan? hehe

tiefazatie said...

wah..grad awl la eh?

ieyza afieyna said...

@tiefazatie

x confirm lagi..