Sunday, October 9, 2011

Follower Setia Vs Follower Touch n Go

Assalamualaikum...

Hai , blogger. how are you today ? huhu..
aritu ieyza sedih pasal yang unfollow tu ..so, arini nak cakap pasal follower la ..hik3. anda seorang follower kan kan ? tapi anda follower yang mana satu ek ? adakah follower yang setia atau pun follower touch n go. follower yang hanya datang follow yang mengharapkan kita follow dia balik then pergi terus tak datang-datang dah. haha.. mesti ada kan. ?

ieyza kadang-kadang jadi follower yang setia dan adakalanya jadi touch n go jugak..tapi bukan pergi terus tak datang-datang dah. datang sekali sekala je..yela. terlalu banyak blog yang di follow , ribu riban la jugak kan. logik tak kalau kita blogwalking untuk kesemua blog yang kita pernah follow seramai ribu riban tu dalam satu hari? macam tak logik je. yelah bukan nya 24 jam kita duduk depan laptop ni kan..so tak semua blog kita akan setia. dan ada blog-blog yang kita akan setia jugak. 

blog-blog yang ieyza setia adalah semua yang ada kat bloglist tu, semua tu akan ieyza terjah setiap hari.. blog-blog yang lain ieyza akan terjah follower baru, then sesiapa yang tinggal jejak kat shotmix,,pastu baru la g kat dashboard cari entry-entry yang menarik untuk dibaca. hee.. and sesiapa yang komen akan dibalas komen kat blog dia pulak ^_^

sebenarnyakan bagus kalau kita jadi follower yang setia, supaya kita mudah dikenali.,. yelah dah hari-hari kita menempek kat blog dia. mesti dia akan kenal kita..bak kata afzalsukasuki yela,ieyza ni rajin menempek kat blog beliau. sebab blog beliau best ..so,kita jangan lah sombong tak nak bergaul rapat dengan blogger-blogger yang lain kan. beramah mesra la sikit..

then, disebabkan kesetiaan ieyza kat blog-blog tersebut mereka pun rajin singgah balik and tinggalkan komen, rasa bangga pulak bila blogger popular sudi bagi komen kat entry ieyza yang entah pape..huhu,,nak tahu sapa ? korang pun mesti dah kenal la.. Sunah Sakura , pendamba mawar , bro ahmad , ezad skytech , pinky momma ,dan si afzalsukasuki jugak :D 

blogger lain yang tak kurang hebat pun rajin komen kat blog ieyza pun thanx sangat-sangat k,,
Norlida Ramli , Si Murai Penipu , Amoy Chanteks , ChipmunkandBarney, Cik Ana , Bukan Calang-Calang , Tiefazatie , Wuming , My La Di Da Autumn , Miss Dyela , Cik Milo , Ade2mama , Fana , Thania , Yen , Cik Diana Toink Toink

mereka ni semua memang pengkomen tegar la kat blog ieyza ni.. tak rugi ieyza setia dengan mereka ni.. so kalau korang rasa nak jadi follower setia ke atau follower touch and go

fikir-fikir lah.. Bye..


p/s : baru dapat update sebab dari pagi adek conker lappy , men game T_T

Photobucket

64 000 kuceng marie:

Miss Nadya said...

k.nad pon cam ieyza jugak..kadang2 kurang BW sebab bz..:(

Pendamba Mawar said...

first of all thanks ..haha speaking plak ko pendamba..

datang komen.datang membaca..seronok..:)

cik najihah said...

tu la susah nak cari pembaca setia ni..

Miss A said...

kesian kat ieyza sbb tak dpt men lappy.ermm kte pun kdg2 jd follower touch and go.ye lah,tak sume dpt kte nk tinggalkan comments kan.lg satu,kte suke entry3 yg mmpunyai tajuk ganas,and menarik phatian.kalau biasa2 je.ermm tak lyan sgt kod.haha :)

Ain Fadhilah said...

Pembaca Setia hehe

Ezad Skytech said...

hee..betul tu..setuju sangat..dalam satu hari mmg tak boleh nak bw ke semua blog la..lagi2 kalau internet buat hal..

lagipun bukan 24 jam kita depan laptop kan..bukannya tak terjah langsung blog yg difollow tu..kadang2 terlepas pandang...kan3...

p/s : takde popular pun..blogger biasa2 je la ieyza..:)

aisya said...

wah, ade jugak la.. terharunye.. thanks ye! hehe

Miss Nadya said...

ter tag entry ini di entry kak nad..surry..:)

new entry ::

1. Blog Pilihan Hari Ini 惄
2. Nad Poyo Binti Poyos 惄

EyqaLuvender said...

ieyza!!!
hehe...tQ too sbb jd pengkomen tegar kt blog iqa jgk...
yup,iqa pon same gak cm ieyza,yg ade dlm bloglist mmg wjb sggh n komen everytym on9...
n kalo ade blog2 laen yg entry die best,for sure iqa akn komen jgk...sape2 yg komen kt blog iqa pon iqa cube utk trjh diorg blk...
tanak la plak org cop iqa sombong n b'lagak kn...^^

iema... said...

hiksss Rasanya ieMa jenis Follower yg suka2 singgah n baca tanpa Komen ^____^
tapi biLa rasa nak Komen tuh, asyik Komennn jer

tiefazatie said...

wah..nama ku ada..malu ai lalink..hehe..=)

tq eh..susah2 je..haha..perasan..T_T

afzalsukasuki said...

heh samala ngn afzal.hari2 afzal penuh dengan balas jejak kengkawan je.then bila dah habis balas baru la leh nak borak2 ke hape..nak bw ke blo2 lain :)

*trimas wahai Ieyza.harini kamu makin emsem :)

Run Away said...

kalau sy sendiri...selagi owg tu baca entry sy..selagi tu lah sy akan terus baca entry dia...hek....;d...

Sunah Sakura said...

erkkkk....nak nangesss baca...huhuhu...akak tak popular...popcorn aje...uhuk2

Cat Is Na! said...

nak jadi follower setia.. :3 hehehe tapi tak dapat la selalu nak komen..sebab online pun sekarang ni jejarang jer..huhu :3 suka entry nih :D

wanamira said...

ye betolll.. ramai yg jenis touch n go je sekarang.. huhu. tadek pon name sy. sedih ni T_T huhuhu. :P gurau :D

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

aah.. kalau bz tu blogwalking terhad je kat blog2 yg kt bloglist. hee

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

hee,, speaking pun bole ;)
welcome pendamba ^^

ieyza afieyna said...

@cik najihah

aah memang la.. ramai yg touch n go je sekrg ni..

ieyza afieyna said...

@Miss A

aah.. kdg2 ieyza akn tgk tajuk jugak.. kalau merapu2 . terus out la. hee

ieyza afieyna said...

@Ain Fadhilah

bagus2 .. hee ;)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

aah.. betul2.. kite bw selagi temampu la.. huhu

popular la ! hee

ieyza afieyna said...

@aisya

hehe.. welcome dear ^_^

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

hehe,, same2.. thanx jugak kt eyqa ;)

ieyza afieyna said...

@iema...

oo. jadi silent reader la ni ? tapi klo jadi silent reader cmne nak jejak blik kn.. so rajin2 la tinggalkn jejak :)

ieyza afieyna said...

@tiefazatie

huhu.. same2..

ieyza afieyna said...

@afzalsukasuki

haha.. welcome.. ensem.. yela.. harini afzal semakin cntik ..:P

ieyza afieyna said...

@Run Away

oo. mcm tue pulak,, adil jugak mcm tu.. hee

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

kak SS, jgn la nanges.. hee..
akak popular la.. ^^ sebb kat mane2 mesti akk ade tertempek kat bloglist dorg.hehe

ieyza afieyna said...

@Cat Is Na!

hee.. jadi sekdr yg termmpu sudah la.. ^^

ieyza afieyna said...

@wanamira

hee.. jgn sedih2.. huhu.. belum tersenarai lagi.. hee.. pape un thanx komen ye ^^

nick dot anis said...

setuju...but i stuju sgt lepas kite update entry..terus ping..at least blogger2 len tau kite ada published entry baru:-)

Amoychanteks said...

lalalala..patot makan tadi tersedak. ada org sebut rupanyer.. :p

xde idea nk update blog. ade idea nk sumbang?

Min Pusheen said...

saya pembaca setia blog ini . hikhok ^^

Paris Lipton said...

sbnarnya kn xphm konsep seo nofollow dan dofollow ni, kalo awk reti bust la entry psl tu ye...hikkk

faridah nazurah said...

eh eh blog kita ada disebut la.. patutlah dari tadi tersedak2 je.. hehe..

actually sekarang ni susah nak cari follower setia sebab kebanyakkannya hanya mengharap kita follow dia balik. tak percaya? hohoho silalah percaya. :P

ieyza afieyna said...

@nick dot anis

yup ! ping pun wajib gak tu. hee

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

alolo sedak ke ? ciannye.. hee
sumbang ? sumbang lagi bole la.. menyumbgkan lagu,. kih3...

ieyza afieyna said...

@Min Pusheen

yeke ? hee2.. thanx ^^

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton

"no follow , do follow ? "
act pic tu ieyza amik kat google je x de kene mengena dgn SEO ape tah.haha

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

la sampai tersedak ke,, maap2.. hee

ye2 ieyza PERCAYA :) huhu..

Ezad Skytech said...

boleh tersedak ni kalau selalu sebut nama ni..hee~

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hee.. ape salah nye.. huh :P

Izz said...

alamak klo blog ieyza ni yg mne st ek?? huhu

ieyza afieyna said...

@Izz

kalo blog ieyza ?dua 2 kowt..
hee

NasZ said...

saya jadi dua2. hehe.

MOHD NASER.com

sis92 said...

lebih suka ramai komen2 dpd folo sje..
bloglist masih ada kekosongan :)

^^eKaTiKaH^^ said...

hehe, tikah follower setia cik Ieyza :)

DySha cHan said...

biasa la 2 tap kalau sya siapa yg tinggalkan link kt blog memg ada sya terjah balik... zarah-mziarahi

ieyza afieyna said...

@NasZ

bole jugak jadi dua2.. hee ;)

ieyza afieyna said...

@sis92

ieyza pun same.. suka sgt bila dpt komen, 1 komen mampu memberi 1 senyuman,hee

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^

yeke ? hee.. terima kasih.. ;)

ieyza afieyna said...

@DySha cHan

same la.. mesti macm tu ;) bals memblas. hee

♥ norlida ramli ♥ said...

yey..ida tersenarai..haha..thanks ieyza :)

rini bz sket la..so dpt on9 pun lmbt sket..huhu

milo said...

ieyza...milo follower setia kt sini taw cume lately milo terrrsangatlah bz..entry pun xsempat nak post baru..huhu...thanx selalu lawat blog milo yg x seberapa tu..mmmuaaxx :)))

[sutera kasih] said...

kalo sy, dua2 hehe
betul ckp awk tu, secara logiknya, x larat jgk nk jejak semua blog yg dfollow tu..agak byk beribu riban dh kita follow tu..kita bkn ddk 24 jam dpn lappy huhu..so di situ, kena ada usaha sndiri if nk org singgah blog kita..betul x dear? hehe..suka entry ni :)

singgah dr blog si murai :P

Qaseh dalia adelia said...

qaseh buat blog untuk menulis .. time2 free je mampu bw =) ..

budak penjara said...

ook gua sentuh dan gua pergi haha

Bro ahmad said...

mantap, tersedak bro..blog bro tak popular biasa2 je..XD,betul memang tak mampu nak terjah semua follower yang beriban tu,

satu - memang tak logik akal nak bw semua blog,

dua - kekangan masa..kita berblog bukan ngadap lappy je..hmm

tiga - blog personal tak macam blog hobi untuk group mereka je.jadi empayarnya besar, faham2 je la.

thank,

nurul diana said...

terkesimakk makcik ! hehhe sama sama ksih sista n thax gak sbb slalu komen blog sye :)

WuMing said...

WuMing kalau boleh nak terjah juga semua yang follow dan komen dlm Blog WuMing... Tapi faham-faham laa.. Kadang kerja benyak..Tak sempat juga

Noraien said...

ermm,baru lah dapat balas jejak kawan2 yg dtg blog aien.sebelum nie WIFI umah nie xboleh pakai lah.haishh,maaf yea. :)

wahhh,ade pengomen tegar,tahniah :)

~miss dyeLa~ said...

ops...!! thx ieyza....
terharu lak.... dh byk ari x berjalan2 baca blog coz bz....

ade2mama said...

heheh,,bagus la cmtu hehe..aku ikut mood aku..law bz ..aku xbkk blog aku ari2 heeh