Friday, September 2, 2011

Tutorial: Letak Background Untuk Content

Assalamualaikum...

Tutorial nie di request oleh sis CCI..
macam mana nak ubah background untuk content :)

Mula-mula pergi kat Edit Html, try search


#content-wrapper {

dah jumpa? kat bawah tu nanti paste kan code kat bawah..


background:url('URL BACKGROUND');
margin:0 auto 0;
padding:15px;
line-height: 18px;
border:5px solid #000000;
-moz-border-radius: 10px 10px;
border-radius: 10px 10px;
}


Note: URL BACKGROUND tu gantikan code bakground yang korang suka.
Yang warna biru tu, pilih la code warna yang korang suka untuk border ..

tak jadi gitau ieyza ye,,sila komen lepas guna tuto nie..
 

2 000 kuceng marie:

Aries Nodohakuzokii said...

boleh x bagi url background tu..??

ieyza afieyna said...

@Aries Nodohakuzokii

url background bole dpt kat photobucket ke atau mane2 pun bole.. ;)