Saturday, May 8, 2010

....::::Tulisan bergerak di sebelah favicon::::...


Bismillahirrahmanirrahim..

Salam..
sekarang tutorial macam mana nak buat
tulisan bergerak pada nama blog korang..
ala kat ats tue..kat sebelah favicon tue..
faham kn??yang nie mcam ieyza punye .hee




ok2..care2nye:
korang pergi kat Design>Edit html
suda?ok,,korang cari code nie
<head>


nak senang tekan Ctrl+ F serentak..
dah jumpe?

copy code nie kat bawah nie, pastu nanti paste kan
kat bawah code yang korang cari tadi.--
 <script language='JavaScript'>var txt=&quot;AYATKORUNK&quot;;var kecepatan=100;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kecepatan);}bergerak();</script>
OK.korang tukar ayat korang tue ayat ape yang korang nak tulis..:)

then kat bawah tu kalau ade jumpe kode macam kat bawah nie sila padam.



<meta content='IE=EmulateIE7' http-equiv='X-UA-Compatible'/>
    <b:if cond='data:blog.isMobile'>
      <meta content='width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0' name='viewport'/>
    <b:else/>
      <meta content='width=1100' name='viewport'/>
    </b:if>

so nnti akan jadi macam ni.

 <head>
<script language='JavaScript'>var txt=
&quot;AYAT KORANG_amp;quot;;var kecepatan=100;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout("bergerak()",kecepatan);}bergerak();</script>
 <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
tak jadi sila inform. thanx..^^
Photobucket


12 000 kuceng marie:

.:iEyaaYaya:. said...

npe akk buat xjadi ye?huhu

ieyza afieyna said...

@.:iEyaaYaya:.

xjadi ye ke ? try buat agy. sbb ieyza buat pun guna care cmnie la. :)

.:iEyaaYaya:. said...

@ieyza afieyna

ouhh ok nnti akk try lagi :))

ieyza afieyna said...

@.:iEyaaYaya:.


ok.. :)

.:iEyaaYaya:. said...

@ieyza afieyna


still xjadi waa sedihnyeee :((

ieyza afieyna said...

@.:iEyaaYaya:.

yeke akk,, erm, mcm nie la.. akk ckp nak tulis apa. t ieyza buat. pastu ieyza bgi je kode tu t akk paste je..

.:iEyaaYaya:. said...

@ieyza afieyna


akak nk tulis live_laugh_love nama blog mmg dah ade kan?

thanks dear sudi tolong :))

ieyza afieyna said...

@.:iEyaaYaya:.

welcome..

Still_Me said...

apesal dy kte yg XML...XML sume tu??ermm..xpe la kak..hehee..
btw,thx sudi share tuto ni.. ^_^

Nur Khai said...

Terima kasih..menjadi, biarpun pada mulanya nak letak 'Sihat & Anggun'...tapi bila letak & ada error..so type sendiri ajelah DAN tu..hehe..

TQ dik

anna jannah said...

mcm mne nak wat code tuh ? taktau la

Ieyza Afieyna said...

@anna jannah

buat code ? tak fhm.. hehe