Monday, December 23, 2013

kemerepekan akibat kestressan -.-

Assalamualaikum...

Hurm..dah lama tak update blog.. kemalasan melanda + dah tak berapa minat dah berblog..tak macam dulu-dulu..aktif kemain.. haha.. :D

btw, now aku tengah cuti study week.. so ade masa terluang sikit la..sikit je la..nie pun curi masa study.. huhu final bermula 30hb nie.. serius! degree memang bz..aku rasa macam tak da banyak masa terluang macam time diploma dulu.. dulu diploma boleh la enjoy2.. tapi now zaman degree, sekali assigment datang..gedebukk banyak terus..

and yang paling aku tak boleh terima, aku punya jadual final exam nie.. gap tak banyak.. cuti study week hanya seminggu pastu kena cover semua subject.. kalau time diploma sulu ada gap untuk satu subject ke subject yang len dalam beberapa hari..paling tak pun gap 2 hari macam tu.. tapi sekarang ? 30hb dec ade paper, pastu gap 2hari, then direct 3hb,4hb,6hb,7hb ade paper.. orang kata degree memang macam ni..
dah la subject membaca yang aku memang lemah ar bab membaca ni.. haha.. sebab memang sejak dari sekolah g, otak aku lebih aktif untuk kira2.. tibe2 time degree memang lah semua subject membaca.. 2 je subject mengira.. aish..entah lah.. sebb untuk orang macam aku, bila bab baca membaca nie perlu mengambil masa yang lama untuk mengcover semua chapter untuk 1 subject tue..-.-

nie bayang kan ,sempat ke 1 subject amik masa dua hari untuk cover sampai 12 chapter?? arghhhh.......tension..!! rasa nak nangis pun ada.. time test n quiz pun yang hanya masuk 5 chpter pun diberi masa 3,4 hari tak hbis cover..nie macam mana masuk semua chapter kowt !

aku tahu, alasan nie semua tak masuk akal.. orang lain boleh je kenapa aku rasa aku tak boleh kan..entah la.. aku cuba.. cuba untuk menjadi macam orang lain.. jangan jadikan sebab hal yang remeh macam tu nak give up kan.. sekurang-kurang nya kalo tak leh score A, at least lulus pun ckup la.. 

then, sekarang aku pun tengah confius sama ada nak teruskan niat aku di awal2 dulu atau x.. niat aku nak quit degree ni la.. aku fikir nak cari keja terus cuti sem ni..tapi aku jadi tak sanggup nak kecewakan mak aku..bila aku gtau hasrat aku tue.. mak cakap" mak tak nak tengak anak-anak mak susah..cukup la mak penah rasa susah sebelum nie" sumpah.. aku nangis baca mesej mak tue.. tapi entahlah..

aku masih confius, dan berdoa agar ALLAH tunjuk kan aku jalan untuk aku dan beri rezeki yang terbaik.. dan paling tak sangka sedang aku dok mencari-cari kerja.. dok search internet, mohon sana-sini kat jobstreet tue, aku tak sangka aku dapat temuduga SPA.,, alhamdulillah lah, kalau dapat kerja kerajaan boleh la aku teruskan niat aku untuk quit..  aku dapat jawatan Penyelia Asrama N17

aku pun confius nak pergi ke x interview nie.. tapi aku rasa nak pergi kowt.. dapat ,xdpat lain cerita kan.. yang penting aku mencuba.. btw, interview tu 9hb jan nie.. memang aku tengah ada kat rumah pun...ok,lah aku nak sambung study..TATA

2 000 kuceng marie:

zubect said...

bg pndpt sy, if awak rasa mcm xleh nk go on with ur studies, sbb mostly macam byk benda yg menghafal, so pergi je la interview SPA tu, sbb SPA nie, if kita dapat org ckp menjamin jugak time kerja nanti tp nak kena cek la balik, apa je yg kite akan belajar and so on. yg pntg jgn quit studies, x kira la utk degree or time SPA nanti sbb semua parents nak tgk anak2 dorg berjaya kan? ;) and for subjek menghafal, sbnrnye mmg kita xkan boleh nak hafal semua benda, sebijik2 mcm dalam nota or so on, lg efficient if kita faham je and jawab dalam ayat sendiri based on apa yg kita phm. but info2 yg pntg tu nak x nak kena la hafal. tp if ada benda yg berselirat sgt nk hadam, baik cuba baca byk kali and fhm maksud je. tu apa yg sy biasa buat la. sy budak IM kat uitm and IM 100% membaca. so sekadar berkongsi. apa2 pown May Allah permudahkan segalanya but awak and tunjuk kan jalan utk awak dalam mengorak langkah ke depan. chaiyok2!

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/