Saturday, November 23, 2013

what should i do ..

Assalamualaikum...

Ya ALLAH,berikan aku petunjuk agar aku dapat membuat satu keputusan yang baik dalam kehidupanku ini..apa yang terbaik YA ALLAH :(

orang kata jangan pasang niat yang buruk... nanti kita asyik fikir apa yang kita niat tue..kalau niat baik tak pa jugakkan..hurm,,aku confius..confius dengan sesuatu yang aku dah niat tu.. mean dalam hati aku cakap nak buat tu.. tapi aku masih fikir apa yang patut aku buat.. teruskan niat tu atau padamkan saja niat yang mungkin tak masuk akal tu,, entahhlah..

aku masih terkapai-kapai disini..semakin hari semakin aku rasa,aku patut teruskan niat aku tue.. tapi bila kesedaran melanda aku fikir balik .tak patut..ye tak patut aku teruskan niat tu.. apa kata mak nanti..apa kata saudara mara, apa kata kawan-kawan, apa kata orang sekeliling...

arghhh..!! mampu ke untuk aku teruskan semua ni...T_T seringkali hati aku kata aku nak berhenti belajar..aku nak quit !aku nak cari kerja..nak kerja..nak bantu mak..tapi..susah betul nak dapat kerja,,kalu aku quit, setakat dapat kerja rm500 sebulan buat apa? hutang PT aku rm15000...t_t 

tapi kalau aku teruskan belajar,hutang PT bertambah..macam mana kalo result aku teruk ke apa ke, same je.. susah jugak nak cari kerja. baru first sem degree, tapi aku rasa aku macam tak leh bawak,, bukan semua tapi ada sesetengah subject tu.. betul kata orang diploma tak sama macam degree...
apa patut aku buat,, ye rezeki masing-masing ALLAH dah bagi...jelez kawan aku dah dapat kerja guna diploma gaji rm1500++ ok la tue.. ada yang dah beli kereta..dah boleh bantu mak ayah ..

hati aku kata cuti sem nanti nak cari kerja,kalu rasa nak sambung aku masuk sem baru nanti,,kalau tak bye2 UiTM..bodoh kan? kawan-kawan ,BF marah sebab aku pasang niat macam nie.. dorang kata tak kan nak berpatah balik kaki yang dah melangkah ! cuba ingat orang lain yang tak dapat nak sambung belajar berusaha buat rayuan nak sambung.. tapi dah dapat peluang kenapa perlu sia-siakan..

ye,aku tahu..aku tahu semua tu.. tapi yang penting aku juga tahu tahap diri aku macam mana.aku takut tak mampu.. Ya ALLAH apa patut aku buat.. :'(

aku cuba untuk bangkit JIKA aku berdaya !


2 000 kuceng marie:

Nour Adieb said...

La Tahzan!

ان الله معنا

Kalau kita jadikan Allah sebagai sumber kekuatan, pasti kita akan menjadi kuat. lebih kuat dari apa yg kita jangka :D

SyamimiNazifa said...

apa apa pun kena mohon pada Allah, agar dipermudahkan segalanya, diberi petunjuk agar kita dapat apa yang sesuai untuk kita :)
stay strong kak :)