Wednesday, October 2, 2013

Surat buat ayah...

Assalamualaikum...

________________________________________________________________________________
   Wednesday,2 October 2013 

SELAMAT HARI JADI AYAH!
Hari ini genap umur ayah yang ke-52 tahun kan.. kalau ayah ada mesti seronok kan.. tak pernah lagi sambut birthday ayah..tak pernah lagi angah beli hadiah untuk ayahkan.. beli hadiah untuk ayah macam angah beli hadiah untuk birthday mak...walaupun kita tak dapat lalui semua tu tapi angah ada hadiah yang lebih bermakna buat ayah..walaupun ayah tak ada tapi angah tahu ayah akan dapat lihat angah dari jauh kan..

 Ayah, angah dah tamat belajar Diploma.. bulan depan dah konvokesyen.. inilah hadiah untuk ayah.. ayah gembira tak ? angah harap ayah datang waktu angah konvo tu.. ini permintaan angah..walaupun bukan di dunia nyata, angah tahu ayah akan dapat datang dan lihat waktu tu kan...

Ayah, angah dah dapat sambung ijazah.. mungkin ini lagi bermakna untuk ayah dan mak bila angah dah berjaya nanti.. kadang-kadang angah selalu fikir, mampu ke angah untuk keperingkat nie.. angah takut angah tak mampu dan menghancurkan harapan ayah dan mak.. tapi angah cuba kuat,dan terus kuat untuk membuktikan angah boleh..

Ayah, angah cuba nak ubah nasib keluarga kita.. angah nak balas jasa mak dan yang paling penting balas jasa ayah azam yang dah menyara kakak,angah dan adik selama ini..walaupun kami hanya anak tiri.. dengan duit gaji ayah azam lah kami membesar.. kami sekolah..dan berjaya masuk universiti..

Ayah, insyaALLAH akan angah buktikan,yang angah boleh berjaya.. ayah doakan anak-anak ayah berjaya ye..doakan angah,kakak dan adik. semoga ayah di sana aman.. semoga ALLAH mengampuni dosa-dosa ayah dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman...

selamat hari jadi ayah...


angah rindu ayah ..:'(

ikhlas dari anakmu,
                                                                                                           angah


1 000 kuceng marie:

Anonymous said...

happy birthday pak cik