Saturday, July 27, 2013

3 bulan aku menyepi, kini aku kembali :)

Assalamualaikum...

Hai..Hai.. apa khabar semua ?? ieyza kembali lagi
Dah lama betul ieyza tak update blog nie..3 bulan lebih dah.. last update pada 22 APRIL 2013! blog nie pun dah bersarang agaknya.. Rindu sangat kat blog nie..

Banyak komen  ieyza tak publish and reply lagi..ieyza bz.. bz la sangat kan. HAHA .. Kat komen tu semua, macam-macam korang tanya ek.. okla, ieyza jawab semua dalam 1 entry ok. jimat masa, tenaga dan juga wang. eh ? huhu~

Entry terakhir yang bertajuk Coretan April macam-macam ieyza cerita dalam tue. jawapan nya hari ini akan terjawab ok.. kali ini bertanjuk coretan julai pulak. hikhik.

Pasal Final Exam,result keluar pada 9 Mei yang lepas. keputusan nya amat meng-unexpected kan ieyza.. Alhamdulillah,merasa jugak dapat dekan untuk last exam. haha. teruk kan ieyza. yela ,, tak pandai sangat.dapat merasa sekali pun syukur sangat.. maka tamat la DIPLOMA.. 

Ada yang bertanya pulak, macam mana keputusan Interview SPA tempoh hari ? erm, ieyza tak berjaya dalam temuduga tu...bukan rezeki ieyza kan.tak pa lah. next time cuba lagi. kalau ada rezeki..

ok, sepanjang 3 bulan nie,dah macam-macam yang ieyza lalui..habis belajar 12 April..pastu cari kerja.. dalam entry nie tulis ieyza ada pergi interview kerja operator kilang kat Unisem. Tapi ieyza tak jadi nak kerja situ.. so, jadi penganggur la selama sebulan. Rehatkan minda.. haha

lepas tu member ajak pergi interview kat kilang Finisar Ipoh pulak. gaji banyak. so try la..dapat.. 14 MEI start keje situ.. disebabkan jauh, dok la kat hostel yang disediakan kat chemor.. tapi 2 minggu je... lepas tu tak nak dok hostel dah.. ieyza ulang alik dari rumah naik van kilang.. kena bangun kul 4.. kul 5 pagi van dah gerak.. akhirnya ieyza dah tak larat. tepat sebulan ieyza berhenti kerja.. haha.. iaitu pada 14 JUNE 2013...

Then, cuba teka! ieyza pun cari kerja lain. dapat kerja KFC kat seri iskandar.. wah best nye KFC.. mesti dapat ayam free kan-kan... ieyza start keje KFC plak mulai 17 JUNE..sumpah cakap.. kerja KFC lebih penat dari keja kilang tu..ieyza kerja KFC untuk beberapa hari jer.. then ieyza cauuu... tak tahan.. macam kena buli je.. mentang-mentang ieyza budak baru kat situ.. 

ok. lepas tu ieyza dapat kerja lain pulak... pada 24 JUNE ieyza start kerja sebagai guru taska kat seri iskandar gak..mengajar budak-budak umur 3 tahun.. syok kerja nya.. layan budak-budak..memang dulu teringin nak jadi guru tadika.dapat merasa guru taska pun jadi la.. sampai la sekarang ieyza kerja nie..

nak tengak gambar comel-comel dorang tak..?
.
.
.

comel tak diorang??teacher nye  ?haha 

diorang panggil ieyza "teacher". tapi comel je pelat dorang bila panggil.. cicer, cicer.. hehe..memang sweet memory la kat sini...sayang kat diorang !muaahh 

Tapi ieyza sedih.. ieyza maybe tak lama bersama dorang..tak lama lagi ieyza nak resign.. maybe bulan depan kowt.. lepas raya ker... sebab ieyza dapat tawaran sambung degree.. InsyaALLAH bulan 9 nie ieyza akan memulakan kehidupan baru sebagai pelajar degree...

Ieyza dapat sambung dalam jurusan BBA(hons) Human Resource Management (BM243) kat tempat lama gak iaitu UiTM Perlis.. kawan-kawan pulak ramai gak yang dapat uitm lain.. ieyza jer yang still kat situ.. tak dapat nak merasa tempat lain.. huhu...

apa-apa pun doakan ieyza ok.. semoga dipermudahkan segalanya.. Ameen...

11 000 kuceng marie:

Anonymous said...

cayalah ieyza.. aummmm

MaYa MustWany said...

Allhamdullilah dah tamat dip..
xpe xde rezeki lagi spa...
penat gak keje kilang tuh tapi memang akan lagi penat keje kfc kan..sabar je..tapi tuh semua pengalaman kan..

keje kat taska?hihi teringat pengalaman mas mengajar 3tahun dlu kat tdika q-dees..best ngan dak2 ni..

so gud luck ur deg k.

Ieyza Afieyna said...

Haha..mcm knak ja tagline nie.huhu

Ieyza Afieyna said...

Tq sis..

shameel Iskandar said...

salam iezaa.

Pengalaman bekerja dlm pelbagai bidang n tempat akan mematangkan kita. Dulu sebelum jadi guru, sy juga pernah kerja kilang..

Tadi ada sebut tinggal kat hostel di Chemor.. Kat kawasan mana tu. Dulu saya kerja kat chemor selama lima tahun.

Belum terlewat rasanya utk saya ucapkan salam ramadhan al-mubarak

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

tenku butang said...

done follow sini no.2904
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

Iza stop kje kfc cau cmtu je o bg surat??

Anonymous said...

Sbb sy bru semnggu kje kfc..tp xthn..nk benti..huhy

Anonymous said...

Sbb sy bru semnggu kje kfc..tp xthn..nk benti..huhy

Ieyza Afieyna said...

@Anonymous

Sory lambat reply.. sy kowl manager sya gtau nk brhnti.then pulangkan brg2..