Tuesday, August 28, 2012

Tutorial :Remove Facebook Timeline kepada old version [SocialReviver]

Assalamualaikum...

Dah lama tak buat tutorial. btw,hari ni ieyza nak share cara-cara camna nak tukar facebook korang yang dah menjadi Timeline tu ,yang agak serabut gilerrr tu kan .. 

nak tukar kepada old version .. tak la serabut sangat.. senang citer tak pening2.. serius ieyza tgk timeline rasa pening dan benci kat facebook. Haha..

Caranya mudah je... First korang klik sini --> KLIK
Then korang klik Install Now.. macam gambar kat bawah.

Pastu klik ADD..

lepas tu try la buka facebook then refresh...facebook dah x jadi timeline kan ?? ^_^
Kalau korang nak tukar balik kepada timeline, korang leh setting balik..

Klik kat Account kat facebook korang tu..
then, klik kat SocialReviver settings

pastu akan keluar macam ni...

nampak user Profile Layout ? 
ha tukar je la timeline kalau nak timeline balik.. OK..
Bye..

6 000 kuceng marie:

syazana amira said...

THNX, nana dah try :)

menjadi! :D

Ieyza Afieyna said...

@syazana amira

welcome :)

ISLAM IS MY WAY said...

salam , terima kasih . . ^^ daa jadi

missmashimaaru said...

Alahmdulillah. thanks :)

widiea azira said...

dh biasa dgn timeline. .suke plk haha

MaYa MustWany said...

dah terbiasa yg baru ni..layankan je..hihihi