Sunday, August 5, 2012

Iftar di D'kontena Kafe Western Food

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan yang ke-16 :)

Alahai , sebenarnya semalam lagi nak update story nie.. tapi busy wat kerja.. so, terus tak ter-update .. semalam puasa yang ke 15 , baru lah berpeluang berbuka puasa di luar bersama-sama roomate.. kalau tak selalunya makan kat bilik jer.. 

Tekak ni rasa nak makan lain daripada yang lain, so semalam ajak la roomate berbuka kat luar.. so, semua setuju.. kami memilih untuk berbuka puasa di D'Kontena Kafe Western Food . Kafe ni terletak berhampiran dengan C-mart Arau,Perlis.

Dah namanya western food, confirm-confirm la macam-macam western food yang ada.. chicken chop, lamb chop , spaghetti , chicken blackpepper , prosperity burger , cheese burger dan lain-lain yang sungguh menyelerakan.. harga dia not bad la.. standard price... *terpromote pulak :D
pilih-pilih.. ada harga sekali tu :)

akan tetapi

cehh,,ade akan tetapi la pulak kan.. huhu..akan tetapi kami berbuka bukan lah order makanan western food tu semua,, kamu berbuka makan nasi je la.. nak jimat kan.. hehe.. menu yang kami order sudah semestinya feveret kami semua.. iaitu 

Nasi Putih + Tomyam + Telur Dadar = 3 set
Nasi Putih + Sup Tulang + Telur Dadar  = 1 set

kami 3 orang makan tomyam, yang lagi sorang makan sup tulang :) harga makanan nie sempena package bulan Ramadhan hanyalah RM7.50 each.. ok la tu kan... janji lepas kempunan nak berbuka kat luar.. hehe..

order skyjuice je.. HAHA :D *air termahal tau :P
note: Hari ni nak berbuka nak makan  apa ekk..  

8 000 kuceng marie:

rafflesia said...

wahhh tomyam...!! :) nak juga :p hihihi sekali sekala berubah selera ni best juga.. :)

àLenn said...

wahh3.. sedapp.nie yg xsaba nak balek rumah time cuti raya nanti.. aiiish (n__n

aisya said...

sepanjang bulan puasa ni tak pernah berbuka kt luar.. rasa mcm malas pulak. better bbuka kt umah je. hehe

faridah nazurah said...

murah2 la makanan kat sana.. fuhh nampak mcm sedap je.

widiea azira said...

walaupun tak sdp tp klo mkn rmai2 dgn mmber mmg sdp

Cikgu Ma said...

kata western..last2 ,amakn tomyam jugak..hehe

zareliqa afiqa said...

Tomyam ! mmg fav iqa tuh.. nyum~ nyumm~

Pendamba Mawar said...

manyak2 syok...makn byk2..hahaha wah western tu hape?lallalalala