Friday, June 8, 2012

cerita seminggu yang memenatkan !

Assalamualaikum...

Hai.. dimaklumkan bahawa 2nd Anniversary Giveaway Ieyza Afieyna pun dah tamat.. korang yang join boleh check senarai link kat sini .. kalau tak da, sila bagi tahu ok.. Pemenang akan dipilih secara random melalui random.org dalam masa beberapa hari lagi ok.. ! 

Hurm..minggu nie penat betul. bila penat mesti ieyza tidur awal la.tak caya ? tanya tanya MR. N dia mesej /call malam, tak reply pun.HAHA .. Sebab tu tak dapat update blog, blogwalking !
Fuhhh... penat gilerr weiyyhhh....!
  • Jumaat- hangout dengan friends..syok giler la..dapat berkumpul dengan bestfriend time sekolah.pergi sekolah ambil sijil SPM 2009.haha.. ape larr.. baru nak amik. then pergi karoke . pusing2 mall.. >.<
  • Sabtu , Ahad - pergi KL, abang sedara kawin ! 
  • Isnin ,Selasa,Rabu - balik rumah opah belah arwah ayah..tidur sana !
  • Khamis - kuar dengan kawan pi pos motor.. jalan-jalan mall.. lepak-lepak. HAHA.
  • Jumaat (hari ni )- baru nak kemas baju-baju/barang-barang dalam bagasi !adoi...
  • Sabtu (esok) - balik Perlis,, bas pukul 9.00 Pagi.. 
cuti pun dah habis..sem baru student uitm akan bermula isnin nie... fuhh... ! kejap betul cuti .. 2 bulan lebih memang tak cukup lah ! rasa tak nak balik jer... 

Pasal hal motor kesayangan ku tu pun dah settle di pos kan dari Perak ke Perlis ! Cost murah je cuma RM55..guna perkhidmatan KC Transportation Trading Co. Sdn Bhd.. guna service lorry.. nak guna service National Courier / KTM / Nationwide memang mahal giler la RM100++ hmpir RM200 jugak la.. 

semalam pergi hantar motor kat Ipoh dengan kawan.. Ahad ni boleh ambil dah  :) Isnin leh la pergi kelas dengan menaiki motor.. muahehehe ... :D

Ohh ya..Semalam kan dapat surat dari SPA.. ieyza dipanggil untuk temuduga jawatan Pembantu Tadbir(Operasi) GredN17.. Interviewnya 27 June nie.. cadang nak pergi..saja mencuba tapi belajar pun tak habis lagi..sebab mak sedara cakap kalau pergi, buat nya lulus interview tu then kita dipanggil bekerja kita tolak,nanti nama kena blacklist.

Takkan nak berhenti belajar kowt...Rugi la tinggal dua sem je lagi.So, tak yah la pergi interview tu.. lagi pun tahun depan pun dah habis belajar kan.. so, tak pela. Tahun depan apply lain la.. hope ada rezeki lagi.. AMEEN :) 

Oklah sat lagi baru nak blogwalking.. nak pergi kemas barang-barang dulu, k, bye2 ! MUahxx.. haha :P




14 000 kuceng marie:

Rafflesia™ said...

wahhhh dah post dah moto die.. dlu syieda pun pernah post moto dari kedah ke kl. gune perkhidmatan lori juga. kalau KTM ramai orang cakap moto calar balar.. hukhuk xmo la syg moto baru.. @_@

skrg moto tu dah kaci ayah. syieda beli baru. kekekeke :)

dyabunga said...

baru dya tahu kalau tolak nnti kena blacklist..huhu

MeeRole said...

letih benor gamoknye kucing tu..haha..eh..kalau dapt spa tapi kite tolak name kena blacklist ea?baru tau ni..

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

aah tu la.. ramai gak yg kata guna ktm ni service die kurg ok..

Ieyza Afieyna said...

@dyabunga

yela.. macm kita men2 lak.. dah dpt kerja tolak.. kan..

Ieyza Afieyna said...

@MeeRole

hee.. tula.. kucing tu makan bnyak sgt.. hik2..

tu la.. mak sedara ieyza yg ckp mcm tu..

aisya said...

comelnye kucing tu... hehe..

owh, kalau tolak kena blacklist ye? baru ingat nak try sementara tunggu tawaran sambung study..

Che Rosliza Che mat said...

Kalau penat tidur awal hihihi

Rafflesia™ said...

nanti dah masuk sem baru, jangan lupe update blog kalau kamu free ye ieyza.. :)

Ieyza Afieyna said...

@aisya

tak tahu la.. sebab tu mak sedara iza g kata..hik3

Ieyza Afieyna said...

@Che Rosliza Che mat

hehe ;)

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

hehe.. maaf sis.. bz ..huhu ;P

hunny bunny said...

as salam.. boleyh bg cntact no utk pos motor tu tak..??

thanks..; )

Ieyza Afieyna said...

@hunny bunny


wasalam.. soe late reply.. tak perasan sbb komen nie smpai dlam spam box:P

contat num untuk branch yg mane ea ?