Monday, June 11, 2012

Aku hanya mampu tersenyum... :)

Assalamualaikum...

Huh.. baru arini dapat update blog.. pemenang GA pun pun still tak sempat nak buat.. harap korang yang join tu bersabar ye.. hee... actually sekarang ada kat rumah sewa.. baru je dapat line wifi..

Tapi lagi 5 hari je menetap kan rumah sewa ni. then pindah kolej..sebab rayuan nak duduk kolej diluluskan :) seronok sangat-sangat dapat kolej.. jimat duit nak bayar duit bulanan sewa.. hee..
cuma yang rugi, duit deposit rumah sewa yang dah bayar dulu tu terpaksa burn macam tu saja.. tak pa la.. rm130 je. daripada membazir nak bayar tiap-tiap bulan lagi kan. lagi pun memang ramai kata duk hostel tak best.. tak bebas... but for me, ieyza prefer untuk duduk kolej..

sebab
  • keselamatan lebih terjamin! duduk kat rumah sewa ni risiko tinggi la.. rumah sewa pun jauh jugak dari uitm.. 
  • Nak pergi beli makanan/barang-barang jauh la.. hehe... kalau kat kolej cafeteria kan dekat ;P
  • Tak berapa selesa la dok rumah ni.. sebab biarlah rahsia... huhu..
  • membazir duit ja bayar sewa mahal-mahal.. tapi quality rumah tak memuaskan... opsss....
  • apa-apa pun kolej lagi best la... haha..
Bersyukur sangat-sangat dapat kolej.. Motor pun yang post dah sampai semalam.. Thankz sangat-sangat kat MR.N sebab dah tolong bawa motor tu dari Alor Star sampai Arau ni...nasib baik ada dia hehe..sebab khidmat pos tu hantar dari Ipoh sampai Alor Star je..-.-

18 000 kuceng marie:

Asyiqin Haulisah said...

yeahh jimat kos. duit boleh beli makanan byk2. #eh.

Chuu Muqhlis said...

semoga hidup dengan lebih aman di kolej!

Ahmad Haziq Azlan said...

halo halo lama tak singgah sini
eh rumah sewa bukan dekat je ke?
huhu

Rafflesia™ said...

its ok.. settlekan mane yg penting dulu syg :)

syieda pun suke kalau duduk hostel. macam yang ieyza cakap la. kalau duduk luar sangat teruk.. hukhuk.. UITM dihatiku.. :)

Rafflesia™ said...

its ok.. settlekan mane yg penting dulu syg :)

syieda pun suke kalau duduk hostel. macam yang ieyza cakap la. kalau duduk luar sangat teruk.. hukhuk.. UITM dihatiku.. :)

Rafflesia™ said...

its ok.. settlekan mane yg penting dulu syg :)

syieda pun suke kalau duduk hostel. macam yang ieyza cakap la. kalau duduk luar sangat teruk.. hukhuk.. UITM dihatiku.. :)

schaze zainn said...

betul tu, duduk kolej mmg jimat sangat2
lgpun nak pegi balik kelas pun senang
kalo ade gap sejam dua bleh balik bilik tdo lu ;p

Ieyza Afieyna said...

@Asyiqin Haulisah

tau xpe..huhu

Ieyza Afieyna said...

@Chuu Muqhlis

hehe.. terima kasih.. ;)

Ieyza Afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

dekat x dekat jugak la.. hik3

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

yup2.. betul2.. hik3.. uitm dihatiku juga :)

Ieyza Afieyna said...

@schaze zainn

tau xpe.. same la.. nak balik tido dulu.. hee

afzalsukasuki said...

tapi dok umah sewa bebas :) idop umah sewa!!idop umah sewa!! :D

widiea azira said...

aihh akak xtau pon. .adoiyaaa

Norlida Ramli said...

erm..
btol tu ieyza..
yg palinggggg penting skali dok hostel kselamatan terjamin..
yg tu la plg kena jaga kn..hehe

widiea azira said...

tu la, kt mne pon kte brada. .keselesaan tu sgt pnting. .

Siti Nursyuhada said...

salam ... saya dh follow blog awak jom follow blog saya...

http://aswith4kids4ever.blogspot.com/

ain dzaya said...

lepasnie habesla duit minyakk moto bawa meronggeng :P

Gara-gara idea . . .