Sunday, May 20, 2012

ini tak boleh.. itu tak boleh..semua tak boleh.. -.-

Assalamualaikum...
       Dia selalu marah aku.. tegur aku.. kadang-kadang aku rasa seperti dikongkong ,sakit hati sangat-sangat..tapi aku tetap terima apa yang dia tegur.. apa yang dia marah.. aku tahu , semua yang dia tegur .. semua yang dia marah tu semua untuk kebaikan diri aku jugak.. 
       Dia tak bagi aku letak gambar kat facebook.. ok, fine.. aku private kan gambar aku yang sorang2 tu. aku publish gambar bersama-sama kawan-kawan je.. tapi dia tak bagi jugak. ok fine! aku private semua gambar .kecuali DP..aku letak gambar aku.. tapi DP  pun dia tetap tak bagi.. tapi aku degil ..kadang-kadang aku letak jugak gambar aku. tapi semalam dia tegur terus aku tukar gambar kartun lak ..-.- 
       Dia tak bagi aku pakai shawl..dia suruh aku pakai tudung . dia kata dia lebih suka orang yang pakai tudung .. tudung bawal la kowt. yela.. aku ada banyak shawl.. aku tahu niat dia baik.. tak pe tak pe .. nanti beli tudung bawal banyak-banyak ...:)
       Pasal blog pun sebenarnya dia tak suka jugak.. pernah suatu hari dulu dia suruh delete blog ! arghh... menjerit satu dunia... never la... sory.. tapi dia pesan jangan tulis benda-benda yang meluahkan perasaan .. kat facebook pun sama.. tapi aku tulis jugak kadang.. haha.. dan macam -macam lagi sebenarnya.. tapi tak pa, aku tak kesah kalau benda tu benda betul..
       Hampir 2 tahun aku mengenali dia..walaupun dulu satu sekolah.. tapi aku tak kenal dia,,namun sekarang aku berjaya merahsiakan tentang hubungan ini kepada semua kawan-kawan sekolah.. kat fb pun kami buat mcm orang yang tak kenal.. biar orang tak kan syak..aku pun tak berapa nak suka nak show off tentang dia sangat.. dia pun tak suka.. apatah lagi kalau nak buat relationship kat facebook macam orang lain..
      Aku masih ingat lagi tentang sebuah cerita yang dia cerita dekat aku..kisah rumput dan kasih sayang.. cerita seorang guru meminta anak murid mencari rumput yang paling cantik di sebuah padang.. dia kata seolah-olah aku ini rumput yang dia pilih tanpa perlu untuk terus mencari rumput yang lain. tapi aku tak pasti sampai bila dia akan menggengam rumput ini .. -.-


23 000 kuceng marie:

Amoychanteks said...

baiknyer die jaga ieyza smpai mcm tuh skali..

Pu Huiren said...

b calm dear . its 4 ur own gud . glad dat u hav someone dat really care 4 u . just it might b a lil bit uncomfortable if everything dat we done r not rite 4 him . but then, i hope dat u'll b happy wit ur love one . ^^

kura said...

amboi. sweet kemain nya korang main sorok sorok pula iyee!

hah. cite rumput tu mmg femess :0

widiea azira said...

wahhh dia sangat baik sbb menegur awak ap yg x patut di lakukan, kalo sy pun sure akn berubah bila ramai yg selalu menasihati mcm tu.

jgn sia-siakn dia!!

Ieyza Afieyna said...

@Amoychanteks

:)hee.. harap2 niat dia btul2 baik :)

Ieyza Afieyna said...

@Pu Huiren

thanx you.. i hope too :)

Ieyza Afieyna said...

@kura

sweet ke ? hehe... entah la ^_^

aah.. femes kn citer tu.. :)

Ieyza Afieyna said...

@widiea azira

bersyukur jugak sbb knal dia..

insyaALLAH sis :)

Fadzmie Mohamad said...

Jangan pernah berhenti berdoa. ;)

sis92 said...

setiap hbgn ada yg bahagia ada yg tak kan..
buat masa ni mana yg baik tu u ikot je..lagi 1 ikhlas kan hati..jgn pulak semata-mata sbb dia buat baik tu, salah niat nt..
tp tak semua kena ikot..sbb blom jadi hak milik dia sepenuhnya kan?
:) harap mbantu

Mish eika :) said...

sometimes rasa rimas , but maybe ada kebaikan jugak :)

Ieyza Afieyna said...

@Fadzmie Mohamad

:)Thanx..

Ieyza Afieyna said...

@sis92

betul2.. btw,, thanx you sis:)

Ieyza Afieyna said...

@Mish eika :)

mula2 memang rasa skit hati.. tapi skrg dah fhm sgt prgai dia ;)

farah hanim said...

ade sebabnye kot die larang itu ini
tp jgn smpai die kongkong life fully
sbb kit ader hak kita jgkk :D

Eyda Dania said...

menegur tu xslah kan..tp jgn r trlampau...ermm..sabar je r..ikut je ckp die..maybe..die nk wt terbaek tuk awk..=)..

Syuhada Nasya said...

folo sini :)

Ieyza Afieyna said...

@farah hanim

betul2.. but .. xrasa la mcm dia kongkong.. mungkin lbih kepada nasihat mcm tu ;)

Ieyza Afieyna said...

@Eyda Dania

mungkin la.. hope fully..

Ieyza Afieyna said...

@Syuhada Nasya

thanx .. ;)

Rafflesia™ said...

same macam en.muncit. kecuali part fb hihihi :) xbagi syieda blogging. xbagi syieda pakai shawl, die nak sesimple boleh. tapi tak selekeh. :)

tapi ada baiknya part fb tu dear. :) semoga ieyza dan si dia senyum selalu. :)

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

thnax sis :) InsyaALLAH..

ain dzaya said...

hmm..pendapat ain la kan..ieyza kene bincang la dgn dia pasal nie..tanya dia np dia tak ske ieyza buat itu ini..klu dy bagi alasan yg munasabah yg boleh diterima akal..its okkey..ieyza boleh pertimbangkan..tp klu alasan dia seperti tak munasabah..i think korang patut ckp dari hati ke hati semula..huraikan pe yg terpendam..if dy syg ieyza..nk jadikan ieyza future wife dia..

sbb, fiance ain pun cmtu jgk mula2..tp bila kitorg ckp leklop dari hati ke hati..ain taw niat dy..np dy ta bg ain letakk gmbar dlm fb n blog (tp kdg2 ain dgil gak..hoho), ta publish relationship, ta bg blogging pd mulany...from situ ain nmpak niat baik dy,,kongkong ain sbb syg...


ieyza, kadang2 laki nie prangai dorg pelik n kita tak boleh nak jangka sifat dia cmne..sering berubah2..so kita sbg perempuan kene pandai kenal diri pasangan kita tiap2 masa..n terima dia seadanya..

pandangan ain je nie taw! hope ieyza boleh buat yang terbaik untuk hbgn ieyza...


ain jamin barang ni mampu buat orang ketagih