Wednesday, May 9, 2012

Cuti-cuti Malaysia..

Assalamualaikum...
 
Hye..Sian blog ni dapat tuan macam chipsmore.. kejap ada kejap tak da. haha :D
Actually, ieyza baru lepas balik dari bercuti.. ala ,percutian yang tak dirancang pun..sebab tu lansung tak online.. 

tujuan utama sebenarnya, hari sabtu hari tu pergi KL sebab kakak sedara kawin dekat Bangsar.. lepas makan-makan, sembang-sembang semua. tetiba tak tahu nak pergi mana, mak tetiba ajak ayah pergi Melaka.. sebab dalam seumur hidup tak pernah jejak kan kaki kat melaka pun..

So, kami pun gerak ke Melaka..sampai melaka dalam kul 6 lebih macam tue..best jugak kat sana..macam-macam tempat bersejarah ada tapi banyak barang mahal-mahal kowt. sewa tempat tidur last minute pun mahal -.- malam tu kitorang just pergi pasar malam je kat area Dataran Pahlawan Melaka tu je. pastu makan kat kedai makan dekat-dekat situ. mak ai mahal kowt. nasi goreng biasa pun rm5.. nasi goreng lain-lain RM6++ ..
pastu, besoknya time otw balik baru la kitorang singgah tempat-tenpat menarik. kitorang naik Menara Taming Sari tu.. best jugak.. dapat tengak bandar melaka dari atas. cantik sangat!! pastu pergi melawat bangunan-bangunan bersejarah.. 




 
 
and last sekali pergi Zoo Melaka.. adik la dia nak pergi sangat.. tapi nak komplain sikit la. zoo taiping lagi ok kowt dari zoo sana. dah la binatang nya tak banyak yang ada.. ralat jugak la.. ish3 .. then, petang tu jugak balik KL balik.. sebab hari isnin ayah ada hal la pulak nak settle kan nak kena pegi Bank Negara tu.. dah settle semua.. kitorang pun balik Perak..
 
p/s: penat pun tak hilang lagi.. xonline sangat... sebab tu baru dapat update..huhu :P ~

52 000 kuceng marie:

Iza Zaty said...

Wahh , bestnye g bercutii ! :D

kura said...

woo. mmg la mahal wo, makan kat bandar. try la makan kat tepi tepi bandar sikit, murah je mknan2 dia :)

Ieyza Afieyna said...

@Iza Zaty

best la jugak.. hehe :)

Ieyza Afieyna said...

@kura

yeke ? tengak kat mane2 pun mahal gak..huhu -.-

Izzati said...

ieyza kene pandai cari tempat. ade tempat yang murah. hehe

Ieyza Afieyna said...

@Izzati

yeke ? entah la.. sebb kt kawasan dataran pahlawan tu je kitorg pgi. hehe

widiea azira said...

rindu family sye. .:(

salykin said...

uih..lamnya tak g jalan2..tak boleh jadi ni..gaji....cepat la masyuk!

yoo Mee said...

nampak a famosa kat blkg..he3

sup3rc0w.blogspot.com <----Something might be new for you.visit me :)

jijah said...

wah..bestnyew dia..dpt jalan2..kak pn da lmew gk la xjejak kki kt mlaka2..dlu2 rjin gk la..sbab kakak kak blajar uitm alor gjah hehe...

sis92 said...

wah bestnya bcuti..hee sis ni sjk study kt melaka lama2 boring psl dh tau nk g mana ..asyik g tempat yg sama jek haha

Norlida Ramli said...

wah3...
dtg melaka x gitau kn..
kalo x leh belanja coconut shake =D

Ieyza Afieyna said...

@widiea azira

yeke? family kat melaka ke ?

Ieyza Afieyna said...

@salykin

hehe.. gaji dah msuk t leh la g holiday ye.. huhu :)

Ieyza Afieyna said...

@jijah

la yeke.. t cuti p la sane lagi.. hehe

Ieyza Afieyna said...

@sis92

hehe.. oo sis uitm melaka eh ? oo..

Ieyza Afieyna said...

@Norlida Ramli

terlupa nak gtau.. alamak, terlepas la ade org nk blnja coconot shake.. hee ;P

schaze zainn said...

teringat last sekali pergi melaka 6 years back

masa tu kat kolej..

mesti byk dah berubah -,-

Ieyza Afieyna said...

@schaze zainn

yeke ? nnti pergi la blik.. mana tahu betul2 dah berubah ke.. hee

Nadhira Izzati said...

hi dear done follow sini.. follow back taw for makeup tutorial.. tengkiuu :)

Phat said...

lama x lepak melaka

aisya said...

pernah sekali je g pusing2 melaka ni, time malam2 la.. tp tu pun kejap, satu malam tu je.. tunggu lain kali je la jwbnye.. hehe

Ieyza Afieyna said...

@Nadhira Izzati

ok.. thanx.. nnti ieyza terjah blog awk :)

Ieyza Afieyna said...

@Phat

nnti pgi la lepak lagi.. hehe

Ieyza Afieyna said...

@aisya

hehe.. yeke.. nnti pgi la.. best jugak :)

Emma said...

bestnyerrrr jalan2... :) xpenah g melaka lagi ni...

jaakechik said...

seronok nya bcuti...hehe jaa follow sini...

faridah nazurah said...

hehe harga nasi goreng tu harga standard la ieyza.. susah nak cari nasi goreng yg harganya kurang dari rm 5 zaman sekarang

aRa ❤ aFiq™ said...

bestnye g melaka.. da lama tingin nak g melaka.. huhu

Az Meeda said...

bestnye dapat naik menara taming sari.. huhu :(

Azee Hana said...

saya pon nak pegi jugak melaka nanti..hehe...tunggu cuti sekolah t..hee

diera_nadiera ulalaaa~ said...

wwaaahhh..jalan2 tak ajak pun ehh..hikhikhik :)

Rafflesia™ said...

wahhhh bercuti betul ni.. hihi @_@
kalau gtau awal, boleh syieda tanyekan kawan syieda, parent die buat homestay..kot2 leh dapat less ke..

dulu study di segamat rajin jugak jejalan area melaka ni. hehehe sebab ade sedara tinggal di sane. @_@ best!

Rafflesia™ said...

kamo anak sulong ke syg?

afzalsukasuki said...

seronok kot g melaka, bnyak tempat nak lawat..lagipun kawasan dorang dekat2 je kat situ :)

Ieyza Afieyna said...

@Emma

nnti try la pgi.. best jugak tau.. :)

Ieyza Afieyna said...

@jaakechik

hehe... percutian secara tibe2.. hik3..

Ieyza Afieyna said...

@faridah nazurah

yeke? tapi kat perak / perlis harga standar.. terkejut eden bila smpai melaka.. hehe.. :P

Ieyza Afieyna said...

@aRa ❤ aFiq™

xpernah pgi eh ? t pergi la. pgi dgn mr A ye.. hik3..

Ieyza Afieyna said...

@Az Meeda

best sgt.. dpt tgk keindahn bndar melka.. memang cntik ! :)

Ieyza Afieyna said...

@Azee Hana

pergi jgn xpergi.. hik3 :P

Ieyza Afieyna said...

@diera_nadiera ulalaaa~

hee.. terlupa nak ajk.. :P

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

la yeke? kitorg punya la tercari2 homestay tau x.. bnyk tempat yg dh full -.-

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

x la.. anak no 2.. ade kakak.. die study kat UUM :)

Ieyza Afieyna said...

@afzalsukasuki

aah.. tu la tempat2 die memang dekat2.. jlan kaki je dah smpai bnyak tempat. hee

Fara Chew said...

tag iza..

http://farachew.blogspot.com/2012/05/segmen-by-cik-tyra-lee-blogwalkingup.html

9n0L4 said...

suke gi melaka. bersih. ;)

Sabrina.Hzrh :') said...

Best kn iza pergi melaka :) tidur kt mana?

Ieyza Afieyna said...

@Sabrina.Hzrh :')

best2.. :) tido dekat hotel dekat2 dgn menara taming sari tu.. seberang jalan.. lupa nama hotel tu.. hehe

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

hanie nordin said...

Jom cuti kat PD Plak. Best westen atau nama lamanya Tiara Beach Resort. Layari http://www.cutisantaibestwestern.blogspot.com atau hubungi saya 012-3492710

hanie nordin said...

Http://www.cutisantaibestwestern.blogspot.com