Saturday, April 28, 2012

sejarah hitam dalam kehidupan ..

Assalamualaikum...
 
selamat pagi semua.. harap semua sihat dan gembira selalu..
 
erm,,hari ni hari sabtu iaitu 28 april 2012 kan ?
Setiap tahun tarikh 28 April mesti akan mengingat ieyza kepada sesuatu .. yela, masakan ieyza boleh lupa pada tarikh ni.. sejarah hitam dalam kehidupan ini...Tarikh di mana ayah ieyza meninggal dunia 15 tahun lepas .. ye, hari ni genap lah 15 tahun arwah ayah 'pergi' ..
I love you and i miss u dad ! :'(
tiba-tiba rasa rindu pun menjelma kembali...hanya doa yang dapat dikirimkan buat ayah.. semoga ayah tenang di sana.. semoga ALLAH mengampunkan dosa-dosa ayah.. malam ni mak kata nak antar sikit makanan kat surau . buat tahlil sikit ..

tahun lepas ieyza buat entry tentang  28 April 1997 Panggilan terakhir .
 tapi hari ni nak cerita apa yang berlaku masa kejadian....

pada hari kejadian, pagi tu sebenarnya kami sekeluarga nak ikut ayah pergi teluk intan tu.. tapi ayah tak bagi.. ayah kata dia nak cepat sebab ada appointment dengan client .ayah dulu bisness jual rumah kutai pameran tu..nak jadikan cerita lepas je jumpa orang tu.. ayah pun beli la barang-barang ..

dalam perjalanan balik tu la ayah eksiden dengan bas.. dengar orang ramai kata di tempat kejadian pemandu bas yang salah sebab time lampu isyarat merah dia jalan tak berhenti.terus naik atas kereta ayah. tapi tak tahu lah mana satu yang betul.. sebab naik turun mahkamah kata tak da bukti yang pemandu bas tu bersalah. sampai ke hari ni kes tu dibiarkan macam tu je..T_T


 
 ni la kereta ayah lepas eksiden tu.. habis semua.. waktu kejadian sebelum bomba datang ayah mintak tolong. jerit kuat2 . tapi xda sapa berani tolong.. sebab ayah tersepit . orang ramai hanya dapat melihat jeritan ayah je. bomba lambat sampai.. masa bomba sampai ayah dah meninggal rasanya :'(
 
apa pun. dah 15 tahun berlalu.. tiada lain yang dapat dikirimkan hanya DOA yang dapat dikirimkan..
Al-Fatihah buat ayah. semoga roh ayah dicucuri rahmat....

Ayah, angah rindukan ayah............ :'(

45 000 kuceng marie:

nurul diana said...

bwk brsabar ea akk . stiap yg hidup akn kmbali kpdnye , al fatihah :)

Ieyza Afieyna said...

@nurul diana

thanx sis.. :)

kura said...

tak dapat bayangkan klu sy berada ditempat anda.
ummul kitab al fatihah.

Fabulous Me said...

SubhanAllah.. Kuat kan hati mu ye? Sedih nye bace. Smoga arwah di tempat kan di kalangan2 orang yang beriman. InsyaAllah

atIEsAyAnGkAmU said...

takziah ye walaupun perkra tu dah lame berlaku... sentiasa doakan tuk ayah ok...

Fikri said...

Sbr byk2.. pahit mcm mna pn hidup mst diteruskan. Yg dh pergi smua dh jd urusan Allah dh. :)

Mimie said...

kuatkan semangat ek.. semoga rohnya di tempatkn bersama org yg soleh..

Az Meeda said...

same lah kite.. Tp Meeda lgi tak prnah tengah ayah Meeda.. Banyakkan bersabar :D

aRa ❤ aFiq™ said...

sbgai anak hnya mmpu sedekahkan doa n ayat2 suci al-quran.. Al-fatihah..

zuhaida said...

kita yang tinggal kena kuat. banyakkan doa untuk dia k :)

aisya said...

kita hanya mampu berdoa byk2.. semoga arwah ditempatkan dlm kalangan org2 yg beriman.. amin.. =)

Ieyza Afieyna said...

@kura

ape pun.. kena terima ketentuan illahi.. terima kasih ..

Ieyza Afieyna said...

@Fabulous Me

amin...

Ieyza Afieyna said...

@atIEsAyAnGkAmU

insyaALLAH..itu je yg mampu lakukan.. :')

Ieyza Afieyna said...

@Fikri

betul tu..redha dgn takdir ALLAH.. ayah pergi terlalu cepat..

Ieyza Afieyna said...

@Mimie

ok.. thanx ye.. amin..

nor amni sarah muhammad zin said...

al fatihah n takziah sis..jadilah anak yang solehah k.. ;)

Ieyza Afieyna said...

@Az Meeda

yeke ? sian meeda.. ieyza tyme tu umur 5 thun.. xmengerti ape2 lagi jugak.. -.-

Ieyza Afieyna said...

@aRa ❤ aFiq™

ye.. itu la yg ptut dilkukan ..

terima kasih ara :')

Ieyza Afieyna said...

@zuhaida

yup.. thanx ye..

Ieyza Afieyna said...

@aisya

thanx sis.. amin..

Cik Anis Nisa said...

semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yg beriman...Amin..:)

sis92 said...

sis pun dah tak ada ayah..ayah meninggal masa join maraton kat kl..
semoga ayah kita ditempatkan di tempat terbaik di sisi Allah , amin.

faridah nazurah said...

al-fatihah.. semoga arwah ayah ditempat di kalangan org beriman.. amin...

sebak kejap

Ezad Skytech said...

harap ieyza kuat tempuh semua ni...dan selalu la doakan dan sedekahkan al-fatihah, bacaan surah yasin...semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman..amin..

Ieyza Afieyna said...

@nor amni sarah muhammad zin

insyaALLAH.. thanx sis :')

Ieyza Afieyna said...

@Cik Anis Nisa

amin....

Ieyza Afieyna said...

@sis92

yeke ? kita senasib la sis...

amin...

Ieyza Afieyna said...

@faridah nazurah

amin... thanx you zura..

Ieyza Afieyna said...

@Ezad Skytech

harap2 mcm tu la.. terima kasih ezad...

amin..

faridah nazurah said...

boleh je dpt la syg.. mula2 zura dpt poli dulu, pastu zura xmasuk sbb zura pilih form 6.. bila dah masuk form 6 tu cikgu applykan zura UITM, tapi tak masuk sbb zura dh selesa dgn form 6.. hehe bukannya zura dpt serentak..

Ieyza Afieyna said...

@faridah nazurah

oo..ok2 ;)

Rafflesia™ said...

Al-Fatihah...

sayang.. mesti ayah kamo gembira kamo sudah berjaya dan masih mengingatinya. insyaAllah..moga2 rohnya aman di sana.amin...

Ieyza Afieyna said...

@Rafflesia™

amin.. thanx sis :)

Miss Purple Ungu said...

Al-fatihah jg buat arwah...

Ieyza Afieyna said...

@Miss Purple Ungu

thanx you :)

afzalsukasuki said...

innalillahi wainna ilaihi rojiun. Takpe la ieyza sekarang bukan waktunya kita nak salahkan sesiapa kan? Yang pergi biarkan la dia pergi. Sudah sampai waktunya dia pergi menghadap Ilahi. Kita yang hidup teruskan doa dan buat amalan agar segala kebaikan dapat disedekahkan kepada arwah ayah Ieyza insyaAllah

Ieyza Afieyna said...

@afzalsukasuki

insyaALLAH..Terima kasih afzal ..

schaze zainn said...

takziah buat awak
memang perit jika kehilangan orang yg kita sayang dalam keadaan sebegini
semoga awak lebih tabah selepas ini
titipkan doa buat ayah awak dapat menghilangkan sikit rindu itu :)

Ieyza Afieyna said...

@schaze zainn


TQ :)

Camy Alya said...

sabar ye dear.

i feel sorry for you :(

Camy Alya said...

sabar ye dear.

i feel sorry for you :(

wan nurul hezrina said...

al fatihah.sedih plak mummy baca.semoga Allah mencucuri rahmat ke atasnya

Ieyza Afieyna said...

@Camy Alya

thanx dear ..:)

Ieyza Afieyna said...

@wan nurul hezrina

insyaALLAH.. amin ..