Tuesday, February 7, 2012

Tips #1: Menjaga Tepi Kain Anda Dengan Baik

Assalamualaikum...

Maaf lama tak update.. busy sangat.. lagi 3 minggu nak study week.. then, final exam.. begitu cepat masa berlalu.. T_T macam tak percaya pulak..hurm... oklah.. Hari ni ieyza rasa nak bagi tips la .. ok, ni tips pertama dari blog ieyza.. hopefully lepas ni akan ada lagi tips2 yang menarik untuk dikongsi.. :D



#baca baek2 ye u'oll.. concern ok..^_^

tips ape? Ala, macam tajuk kat atas tu.. tips menjagalah tepi kain dengan baik... whats??? ade ke orang yang tak reti menjaga tepi kainnya sendiri ? hinggakan bila dia pakai kain, tepi kain dia tu koyak rabak akibat dipijak-pijak orang... ? rilex2... jangan kecoh-kecoh..

jangan tak tahu ada je orang tak reti menjaga tepi kain dia sendiri....sampai terkoyak rabak.. sian-sian..TETAPI dia rajin bebeno nak menjaga tepi kain orang lain jugak.. aish,, rajin betul dia kan.. ish3..

so,tips nya .. mula-mula sarung kain tu elok-elok then,..pastikan kat bahagian pinggang tu ketat..zip semua ok.. susun atur belahan tepi kain tu elok-elok.. supaya senang nak melangkah..ok. beres.. simple je..pasni tak da lagi orang pijak.. btw, practice baik-baik.. sampai lulus ..

sebelum nak jaga tepi kain orang..adalah lebih baik jaga tepi kain diri sendiri..ok..!
nanti dok sibuk-sibuk jaga tepi kain orang, diri sendiri yang susah.. kain sendiri yang terkoyak rabak kan....Malu giler weiyh.....

Renung-renungkan dan selamat beramal. :D

p/s: ada bau tak ? ada bau tak ? bau seperti unsur permerlian disini.. huahuahaaa..=P

10 000 kuceng marie:

aReLaN said...

sangat betul.sokong sangat2.sebelum jaga tepi kain orang,jagalah tepi kain sendri ye sume.hehehe

EyqaLuvender said...

perli baek pnye ea ieyza?
biaq pi jela mnsia2 penyibuk cmtu...
at least diorang care psl kte kn?ahax!

Miss Kagimoto said...

best tips ni :)

Pendamba Mawar said...

xkisah la ttg entri ni.. nak tanya ni autopublish ke????????

Mahfuzah said...

wahh, pemerlian kew sape? :)

CikNana said...

kucing itu sangat comel sekaliiiii

Mohd Norafzal said...

sebelum intai kain org lain..pastikan yang kain kita tak terkoyak :)

Jejari niza said...

follow sini

http://jejari-niza.blogspot.com/

wan nurul hezrina said...

agak2 yang diperli perasantak diri kena perli?hehehe

Miss Nadya said...

pesanan yg mantap dan mendalam sayang!

tengs mengingatkan akak jua bila baca entry ini..:)