Sunday, February 26, 2012

Rumah Hantu yang mengerikan !

Assalamualaikum...

semalam pergi rumah hantu.. korang pernah pergi tak ? mesti lah pernah kan ? kan ? ieyza ni kali kedua pergi dalam hidup ni.. first dulu kt KL. tapi bukan rumah hantu macam pameran hantu je. hantu dok diam tak kacau. tak takut sangat..tapi tak sangka semalam lah pengalaman paling ngeri yang pernah ieyza lalui.. serius... !

excelly, rumah hantu ni adalah anjuran MPP UiTM Perlis.. activiti sampingan sempena Festival Ilmu.. Setiap aktiviti dikenakan bayaran RM1 sahaja...termasuk lah tiket nak masuk rumah hantu tu.. 

ceh, semangat ieyza ajak kawan ieyza.. tunjuk berani la konon.. sampai je turn nak masuk tu, rasa macam xnak masuk je. tapi dah beli tiket kena masuk la.. masuk2 je kuat giler bau kemenyan.. rasa nak pengsan pun ada...

masuk2 dah nampak hantu tengah dok atas kerusi. dia duk tegak je. sekali lalu je tepi dia.dia sergah..apa lagi ieyza dengan kawan menjerit2.. jalan cepat2 .. pastu belok kiri lak, nampak ada hantu tengah sandar kat dinding. banyak sangat darah-darah. seram tengak..start dari situ rasa nak nangis pun ada. hanya mampu menjerit.

belok ke kanan pulak, ada hantu tengah baring kat bawah.. usik2 kaki kitorang , ape semua. start dari situ bermula la sesuatu yang tak disangka. kami lari lintang pukang ! siyezzz..kawasan ni banyak hantu yg cuba kacau.. then, merayu cakap. jangan kacau-jangan kacau.. sampai satu sudut kami terperangkap..

suasana tu macam tandas lama. dalam singki ada banyak darah2.. bila pandang atas nampak penanggal.. kepala tergantung2. kami panik.. jalan mati ke ini.. kitorang jerit. salah jalan salah jalan. so, kami patah balik. tapi hantu-hantu tu semua halang kami.. 

kami pukul-pukul hantu tu... haha.. akhirnya kakak tu bukak topeng dia..:P sian kena pukul.. maaf kak...^_^ .. kami semua macam nak nangis..kakak tu yang bawak kami jalan keluar.. sampai kat jalan keluar iza nampak pocong tengah baring...banyak darah-darah.. kami terus lari... ada dua pintu. kiri dan kanan . banyak hantu yang cuba kacau.. akhirnya.. selamat.. keluar jugak.. legaa....~ 

serius , takut gilew2.. macam betul2. set dalam mind cakap jangan takut. hantu tipu je tu.. tapi bila masuk rasa macam betul2... T_T .. taubat dah.. tak nak masuk mana-mana rumah hantu lagi..

kak limah pun ada semalam :P 
p/s: kepada kakak MPP yang kami belasah tu.. kami mohon maaf ye.. ^_^

51 000 kuceng marie:

aReLaN said...

hahahaha...ni memang jenis penakut sume rasanya.saya setakat ni dah banyak rumah hantu masuk tapi tak pernah lak rasa takut.terkejut tu bese la. :p

kura said...

wooo.. hantu orang boleh la pukul, klu hantu betul2 acane? hahah

ieyza afieyna said...

@aReLaN

entah.. tibe2 rasa tkut sgt... sebb nmpak bnyak sgt hntu yg menyeram kn..hee

ieyza afieyna said...

@kura

kalo hantu betul pengsan terus kowt.. hee...

Yatie Awang said...

akak tak pernah masuk dan takkan pernah masuk...ya Allah kalau akak masuk rasanya baru je melangkah masuk...terus pengsan haha

Anne Nurain said...

wahh best la korang.. sy x penah lg masuk rumah hantu ni.. hehe.. tp sian aa ngan hantu2 yg korang belasah tu.. hihi..

àLenn said...

terbaik laa..berani betul g rumah hantu uh. klo alin, dh nagis dh kot.. tp alin baca entry nie, nk t'gelak plak.. berani nye iza..

biela bell said...

hahahaha..tak penah masuk umah hantu lagi..teringin nak masuk tap tak termasuk sebab takut..kahkahkah...

psstt : kesian kakak tu..haha..tak pasal2

cik ika said...

heee~~ ta pnah masuk lg umah hantuu..

Thania Ismail said...

hahaha..
best sgt2..kne.. mcm tuh..
tpi mula2 berkobar2..last2... daa nk msuk.. menangis ..
thania masuk.. tutup jerk mata.. smbil peluk mmber.. waktu tuh at jom heboh bukit jalil.. g ngan sepupu.. masuk jerk.. ttp mata pgang tgn.pastu rasa geli menjerit.. cuak.. p mmg best.. bila kuar dari rumah hantu, kaki menggeletar...

Ik Hanif said...

kahkahkah..syok je bace.serius sronok pi uma hantu..^^

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

hehe.. ieyza saje je cuba nak masuk.. sbb b4 ni penah skli je kn.. hee.. tapi siyez pasni xnk masuk dah.. :(

ieyza afieyna said...

@Anne Nurain

hehe.. best memang best.. tapi klo dah tkut terus jadi x best la..

aah.. sian kakak tu.. huhu

ieyza afieyna said...

@àLenn

hehe... saje belagak nak msuk.. padahal pnakut jugak.. hee

ieyza afieyna said...

@biela bell

cuba la masuk t kalo ade mane2 rumah hantu ek.. baru tau mne rasenye.. hee

ieyza afieyna said...

@cik ika

nnti masuk la.. best.. haha :D

ieyza afieyna said...

@Thania Ismail

Yeke ?? hee.. tu akk mesti lagi tkut dari iza ni.. hee

ieyza afieyna said...

@Ik Hanif

ala. kau laki tu berani. hee.. klo tkut gak pondan la .. huhu

Cik Retiss said...

haiyok..beraninye akak masuk rumah hantu..hahaha

ieyza afieyna said...

@Cik Retiss

hehe.. saje mencuba.pdahal pnakut gak.. :D

Diyana Norman said...

hahahaha kreatif dorang pegi buat rumah hantu...

ieyza afieyna said...

@Diyana Norman

aah. tu la.. rumah hntu yg menjadi.. ;)

dyabunga said...

lama tak masuk rumah hantu..kalau dya pun dah terjerit2 takut..haha

zareliqa afiqa said...

Dari dulu lagi memang tak penah masuk rumah hantu.Rasa macam nak,,tapi takotttt~ huhu =.='

aisya said...

teringat dulu masuk rumah hantu masa pesta konvo siap bawa cempedak goreng lg.. jumpa hantu hulur kat hantu.. sampai hantu cakap dia rasa lapar pulak tengok kami mkn cempedak goreng tu.. haha

Kazen said...

penah pegi pameran hantu...dlm tu siap ade show ag...agk seram gaklaa tp kejap je :p

Entri Terkini | Sekitar Majlis Perkahwinan Yusry dan Lisa Surihani (PICC)

ieyza afieyna said...

@dyabunga

hee.. tu la. nak buat apa agy klo x len x bukan menjerit je la klo dah tkut kan.. huhu

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

yeke ? pergi la cuba masuk .. sekali ja.. mesti tau ape yg ieyza rasa.. hee

ieyza afieyna said...

@aisya

bole lak mcm tu ? ni mesti hantu nye tak seram lnsung eh ? berani je nmpak smpai leh offer cempedak tu.. huhu

ieyza afieyna said...

@Kazen

yeke ? tpi pameran hantu , hntu dok diam je kan. so x la tkut sgt kowt..

aisya said...

sebab kenal hantu-hantu tu.. haha.. tu yg selamba je..

Cik Adieb said...

hehehe,cian tu kakak yg kena belasah :) tobat x mau jadi hantu

widiea azira said...

0ooo belasah mpp yer...hahah kejam

Ezad Skytech said...

hee..seronok kot masuk rumah hantu ni..hee~

milo said...

hehe..cam best je masuk rumah hantu tapi milo pun penakut jugak..tapi cam nak try jep.heee :)

nurul diana said...

x suke rumh hntu haha

ZiErWa zAiNaL said...

zz paling x suke rumah hantu.huhu

MaYa MustWany said...

mas kli prtama time kat skolah..gelap sgt sampai xnmpak..

tringin nak masuk yg kat fun fair/ts ke ..tapi xde geng berani nak join skli..mas suka nk masuk

cian smpai kene hempuk..ahaha..best2.

SyamimiNazifa said...

seram ><

ieyza afieyna said...

@aisya

oo.. ptut la.. hee ;)

ieyza afieyna said...

@Cik Adieb

haha.. tau xpe.. cian dia.. hee

ieyza afieyna said...

@widiea azira

tu la pasal.. kejam kan.. haha.. xsngaja la.T_t

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

seronok ?? haha.. klo x tkut sonok la..

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

seronok ?? haha.. klo x tkut sonok la..

ieyza afieyna said...

@milo

sis, xpernah pegi lansung eh ?? try la.. bru leh tahu..

ieyza afieyna said...

@nurul diana

mesti pnakut gak kan ??? hee.. :P

ieyza afieyna said...

@ZiErWa zAiNaL

apsal ? tkut jugak eh ?? hee

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

haha.. yeke .. cian kt hntu tu kn.. xpsal2.. hee

ieyza afieyna said...

@SyamimiNazifa

tau xpe ! huhu

mieyra rahman said...

waa. mcm bes jerr. nyesal x g aritu. rmh hntu dh ttup, bru mmber ajk g mshrum. huhu

Linda Wahed said...

hahahahahahahahaha....
Dari awal baca sampai abis akak tergelak je..
Kelakar la ko ni...
hahahahahaha...
Nasib baik ko tak baca
alif ba ta...
alif ba ta...
Kalo tak konpem jadi bahan dengan antu2 tu...
hhahahahahahaha....
Sorry dik jangan marah.. ^_^