Sunday, February 26, 2012

Ketinggalan zaman betul la.. :D

Assalamualaikum...

Rasa nak tergelak kat diri sendiri pun ada gak... memang betul-betul ketinggalan zaman betul la ieyza ni..ape daa...memalukan sungguh...:P

okla.. alkisahnya macam nie.. tadi ber-sms dengan kawan yang guna maxis.. ieyza amat-amat jarang guna maxis... kalau mesej pun dengan kawan-kawan kelas kalau ada apa-apa pasal kelas...selalu guna celcom jerr dengan family .. 

Mula-mula saja tengak kredit tinggal 88sen jer.. ok , biar lah.. malas nak topup. bukan guna sangat pun.. so, mesej la kawan kelas.. just 3 mesej je hantar. tu pun sebab pasal essemen.. then. stop mesej.. saja la try cek kredit.. aik,, tadi ada 88 sen .. apsal tinggal 82 sen je ni ..????

ieyza pakai youth club kowt... mesej kan 1 sen ... apsal sampai 6 sen dia potong untuk 3 sms.. aish.. sejak bila maxis kenakan caj 1SMS-2sen ?? pelbagai persoalan bermain diminda.. agaknya maxis dah tukar kadar cas la kowt kan.. 2sen untuk 1 SMS...

pastu ieyza saja try testing cek kredit.. still tinggal 82 sen... so, try sms mak tulis TESTING3X.. aah la.. dia potong 2 sen.. ! pastu try la hantar kat kakak .. TESTING3X.. 2 sen jugak dia potong.. memang sah la kan 1 sms 2 sen.. tak leh dinafikan lagi !!

ieyza pun try la search google.. nak tahu sejak bila bertukar kadar cas ni.... rupanya ieyza yang ketinggalan zaman .. benda tu dah berubah sejak 8 JUNE 2011 lagi.. apa lah ieyza ni kan.. tetapi.. rupanya bukan semua sms menjadi 2 sen.. hanya 5 SMS pertama je yang akan di cas 2 sen.. SMS ke 6,7,8 dan keatas akan dicas 1 sen seperti biasa.. :D



korang semua dah tahu ke ? ke tak tahu macam ieyza gak... heee.. :P
p/s: ieyza pun try mesej kat kawan tulis "TESTING3" mesej yg ke 6 dia cas 1 sen je.. hekhek... 

24 000 kuceng marie:

aisya said...

tau dulu pun sebab maxis ade htr msg.. hehe

Lady Emilya said...

hahaha tak perasan pown selama ni, mesej je tak kira balance :D

KechikumA said...

Baru tahu jugak nie.
:p

ieyza afieyna said...

@aisya

yeke ? mxis xde pun antar mesej kt ieyza.. hee

ieyza afieyna said...

@Lady Emilya

same la dgn ieyza.. tapi xthu la knpe tibe2 rase nak tgk kredit. hee

ieyza afieyna said...

@KechikumA

yeke.. hee.. :)

aisya said...

xtau la ieyza.. dah lama jugak tu.. 1st mxs htr msg mcm tu, terus check balance, betul ke x.. hehe

SyamimiNazifa said...

tag :
http://syamiminazifa.blogspot.com/2012/02/contest-blog-superb-awesome-by-aliya-x.html

yana said...

yana tag ieyza

http://sweetsadmemory.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-ratu-queen.html

Misha Ieza said...

maxis mmg dah naek 2sen stiap mesej.. pakai celcom lg berbaloi kan?

ieyza afieyna said...

@aisya

ohw.. yeke.. hee...ok2.. ;)

ieyza afieyna said...

@SyamimiNazifa

tq dear tag akk. ;)

ieyza afieyna said...

@yana

tq yana ;)

ieyza afieyna said...

@Misha Ieza

yeke? kan 5 msej pertama je dia cas 2 sen.. yg seterusnya 1 sen mcm bese....
aah celcom best.. hee ^_^

kura said...

oh yeke? hahah.. sy pun baru tahu.

ieyza afieyna said...

@kura

haha.. same la. ketinggalan zaman :P

EyqaLuvender said...

tataw sbb kte gune celcom...hehe

Eyda Dania said...

da lme taw r awk..ish2..teruk btol..haha..

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

yeke ? hee.. ieyza guna dua-dua..

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

hehe.. malu nye...

milo said...

hehe same la kite charge rate tak penah nak tau, kecuali celcom je hehe :P

MaYa MustWany said...

mas sentap ..coz mas nk beli dah habis n ditamatkan..kiciwaaa..hihihi

Anonymous said...

pakai public je ....

Linda Wahed said...

^_^