Friday, February 24, 2012

Hasad Dengki Khianat .....

Assalamualaikum...

hurm... hati ni actually tak tenteram giler.. perasaan yang bercampur baur... ada rasa sedih,geram, takut , dan kecewa.... entah la.. dunia... dunia... bermacam-macam jenis ragam yang kita kena tempuhi.. dugaan yang kadang-kadang begitu berat untuk ditempuhi...


entah lah.. ieyza tak sangka ada jugak hamba ALLAH yang ada sifat iri hati, hasad dengki khianat dekat ieyza....!! kenapa ? apa salah ieyza kepada dia.. sampai dia buat macam tu kat ieyza... ?? ieyza ada buat salah ke kat dia.. yang pasti ieyza tak tahu siapa dia... kalau nak teka , nanti jadi fitnah pulak kan..

as u know ,, kat kolej ieyza jadi agent topup.. jual topup la kan..dah 3 bulan :) sapa nak beli datang bilik... kat depan pintu dari start jual ieyza ada tampal kertas tulis 

"DI SINI ADA JUAL TOPUP"

dah 3 bulan berlalu.. kertas tu tertampal je kat depan pintu bilik.. tapi kenapa tadi masa balik dari presentation  ...sampai je depan pintu bilik ieyza terkejut... sebab kertas tu tak xde!!. ada orang yang baik hati tolong cabut kan..... hurm,,, apa lah salah ieyza... kenapa dia buat macam tu pun tak tahu lah....

apa-apa pun.. biar lah.. berdoa je la kepada ALLAH ...ALLAH Maha mendengar.. biarlah orang  tu nak dengki ke apa ke kan... ..Terima kasih wahai hamba ALLAH.. :)

62 000 kuceng marie:

Nyue said...

kat mne2 akan ada cm 2..realiti hidup..huhu..biasa la dengki2 tuh...biarkn lah...

SyamimiNazifa said...

sabar je kak .

Ezad Skytech said...

sabar ye ieyza...hati orang ni susah nak duga...sama2 la berdoa supaya org tu cepat2 la berubah ye...

Miss Nadya said...

sabar eh ieyza..biasalah manusia yg suka mendengki ni..

p/s :: kak nad agen jugak..:D

❤ y a n a ❤ said...

sbar kak

ieyza afieyna said...

@Nyue

entah la.. xtahu ape salah ieyza.. tibe2 je.. hurm..

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

yeke.. hurm.. entah la.. sabar je la kan.. ;)

p/s: oh yeke.. same la kite.. hee

ieyza afieyna said...

@❤ y a n a ❤

insyaALLAH.. tq dear :')

biela bell said...

apesallah nak dengki sesama sendiri..sabr je la..adat berniaga mmg macam tu k :)

ieyza afieyna said...

@biela bell

xtahu la... hurm..

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

insyaALLAH.. thanx ezad ;)

ieyza afieyna said...

@SyamimiNazifa

tq dear ;)

acheeqa farhana said...

mnsia rupa cmtu mmg ad kat mana2..

sba ye..:)

Fara E's said...

sabar jelah . orang2 macam ni memang tak tenteram hidup dia nanti

ArulchelseA said...

kat dunia memang ada yg mcm tu..sabo je lah..

ArulchelseA said...

kat dunia memang ada yg mcm tu..sabo je lah..

Diyana Norman said...

ish x baik betol org tu.. xpe.. lepas ni.. tmpal satu pintu. HEHE.

♥AieN ChoiN♥ said...

Hope kamOo bersabar key sayang....

aisya said...

bese la tu ieyza.. sabar je la ye.. org yg hidup die penuh dgn hasad dengki ni selalu xkan senang.. =)

LAici KAng Ais said...

biasalah kehidupan

ieyza afieyna said...

@acheeqa farhana

huhu.. yela.. sentiasa bersabar ;)

ieyza afieyna said...

@Fara E's

betul3... ^_^

ieyza afieyna said...

@ArulchelseA

ape motif dia pun tah la...

ieyza afieyna said...

@Diyana Norman

tampal satu pintu ? haha.. xpyah... minggu depan dah stop jual pun.. hik3.. :P

ieyza afieyna said...

@♥AieN ChoiN♥

insyaALLAH... tq dear ;)

ieyza afieyna said...

@aisya

hee.. ok. thanx sis.. ^_6

ieyza afieyna said...

@LAici KAng Ais

betul2... hik3...

Miss Nadya said...

tuit boleh tuit bnyk2 lah syg..tapi dalam 1 hari xboleh tuit banyak2 secara pantas kilat..kak nad salu update tuit laju2 smpai kene limit..:)

mohdhazlan Dreadlock said...

hidup sgt pendek utk berhasad deki...

MaiRa QuEeN said...

tampal besar2 lagi..huhu..jgan peduli..nie bisnes ieyza jd ieyza jgan peduli orang..xde sape pon nk tlong mse kite ssah..

EyqaLuvender said...

biasela tu syg...org dengki kot.
wat taatw je,yg penting kte cari income yg halal kan?

Cikgu Ma said...

sabar ea..ke x bleh juai top up??

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

oo.. macm tu.. hee.. xpkar sgt pasal twitter ni..huhu

ieyza afieyna said...

@mohdhazlan Dreadlock

tu la.. biarla org dengki dgn kita.. jgn kite yg ada perangai mcm tu...

ieyza afieyna said...

@MaiRa QuEeN

hee... tampal besar2 satu pintu ye kak.. hik3..

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

betul2... hee..

ieyza afieyna said...

@Cikgu Ma

bole je jual.. sebb kt cnie ramai sgt yng jual topup.. tapi dorg kene kan charge 30sen tu. ieyza x de charge..

MaYa MustWany said...

sah tuh kaki jelez tuh..sabar je..xpun buat bnyk copy.so klu dia cbut,eyza tmpal lgi.hahaha

~miss dyeLa~ said...

sabar yer syg...

MaYa MustWany said...

http://mustwaniekl.blogspot.com/2012/02/contest-1st-anniversary-blog-liku-liku.html

jom join

Asyiqin Haulisah said...

mmg ada yg cabut ke? sbb kat tmpt saya mak cik cleaner yg cabut, dia tak bg tampal2 ni. n now dah boleh tampal benda gitu. :)

Liza Razak said...

sabar itu separuh dr iman :)

Ahmad Haziq Azlan said...

orang ofis kot............

shark said...

jual topup pon nk jeles kew..
atoiyaiii
mmg sadis org cmtu

Yatie Awang said...

itulah manusia...macam2 kerenah...ada yg baik ada yg sebaliknya...biarkan saja..sabar ek..hanya itu yg terbaik kita buat

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

hehe.. xtmpal dah kowt.. hik3..

ieyza afieyna said...

@~miss dyeLa~

tq sis.. ;)

ieyza afieyna said...

@Asyiqin Haulisah

makcik cleaner? haha.. xla.. dah 3 bulan dah.. tpi tibe2 je.. hee

ieyza afieyna said...

@Liza Razak

betul2.. :)

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

ofis mane plak. hee..

ieyza afieyna said...

@shark

tah la..tu la pasal... nak wt cmne an.,.

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

betul2.. thanx kak :)

MaYa MustWany said...

jgn la give up..truzkan usaha..rzki hlal pun..

http://hazwanhairy.blogspot.com/2012/02/contest-1st-anniversary-blog-liku-liku.html

ni link bru

Sunah Sakura said...

err..bukan makcik cleaner bersihkan? #eh

cik ika said...

sbr ye sygs..Allah syg org yg sbr ni..

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

hee.. TQ sis :)

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

makcik cleaner ?? haha.. xla ..

ieyza afieyna said...

@cik ika

betul2 ;)

ieyza afieyna said...

@cik ika

betul2 ;)

ZiErWa zAiNaL said...

biasa la manusia.. doakn je la supaya perasaan hasad dengki dia tu hilang..huhu.. sbr ye... =)

ieyza afieyna said...

@ZiErWa zAiNaL

hee.. thanx sis.. :)

Linda Wahed said...

Ssabo je la dik.. Nak wat camne... NAma pun manuhsia..