Tuesday, January 10, 2012

Sentap giler ah dengan kate-kate mu...

Assalamualaikum...

Bukak blog rasa gembira sangat .. dapat cover rasa sentap tadi... kembali senyum ~ sebab tak sangka ramai jugak ek yang sudi join segmen "Jom Blogwalking by Ieyza Afieyna" tu.. ingat kan tak dapat sambutan.. dugaan di luar jangkaan.. thank sebab sudi join. sama-sama meriah kan segment ni.. jom la blogwalking bersama-sama.. boleh dapat kenal-kenal blogger yang tak pernah kenal kan.. disamping dapat new follower ke... hik3...
Actually,,hati ni tengah sentap giler sejak dari tengah hari tadi..hurm.. entah lah.. mungkin hati ieyza nie yang jenis cepat sentap kowt.. kenapa la ieyza nak sentap ek. asyik2 terasa jer... sensitive sangat pun.. adoi.. kadang-kadang rasa rimas jugak dengan diri sendiri... mungkin orang lain niat nak bergurau, tapi hati nie yang touching lebih pulak...

Bukan apa, macam biasa pergi kelas sorang -sorang la kan.. masa jalan tu, kat depan ieyza ada la sebuah geng (sebuah ker?)... dorang jalan ramai-ramai kat depan.. ieyza macam follow belakang.. bukan nak follow pun.. dah jalan yang sama kan.. nak pergi pun tempat yang sama.. then, salah seorang dari mereka tegur ieyza... sebab hari tu terjumpa dia masa pergi Alor Star.. sembang-sembang la kejap..dia slow kan perjalanan dia then jalan sebelah ieyza.. .

Tiba-tiba

ada suatu suara merdu yang berkata ......


Untung larr ada kawan baru ! P alor setaq sama-sama.. dia dah lupa kan kita...Untung lar..! Untung lar !!.


ek.. tu jer pun nak sentap ke cik ieyza Afieyna oi !!!

EH, mesti la i sentap.. cakap jangan la lepas.. aku da la sengsorang.. salah ke kalau bertegur sapa... pastu budak tu pun cakap tak la. saja sembang-sembang kejap jer... then, kawan-kawan dia terus g kat kereta

 sambil berkata 

"eh, hang nak ikut nek keta ke jalan kaki ?? "
(ala perli la tu, ingat kawan dia nak jalan dengan aku sampai ke kelas ape !! hurm~)

ieyza terus diam then berlalu pergi....~ ala , lagi pun b4 ni pun pernah kena jugak kena perli macam ni dengan geng lain jugak.. dah banyak kali pun... pernah jugak ada satu geng tu, secara kebetulan, terjalan sama-sama dengan mereka.... then, salah sorang nya pun sembang-sembang dengan ieyza sambil jalan nak g kelas..then dengar satu suara berkata 

"untung la dia ada kawan baru,, dah tak mahu jalan dengan kita.. " 
(ah, ayat lebih kurang sama je kan..)
ok2, pas ni.. aku akan jalan bila nampak orang berkumpulan aku akan cuba jarak kan perjalanan aku dengan dorang la kowt. ek... supaya tiada lagi permerlian di sini...


p/s: tu pun nak touching ?? chill babe... haha..... 

20 000 kuceng marie:

widiea azira said...

dorg perli sbb jeles xleh jalan ngn ieyza..no tching2 erk

Ezad Skytech said...

jangan la sentap2 lagi...:D

Ahmad Haziq Azlan said...

kuat betul assobiyah kat arau nih

zareliqa afiqa said...

Sama lar.iqa pun cpt tacing! kdg2 mybe owg tu nak bergurau.Tapi iqa rasa mcm kasar gurauan dia tu.huhu

Norlida Ramli said...

biasa la tu ieyza ..
jgn sentap2 ok :)
kuatkan hati..
tabahkan ht...
masa dpn lebih penting :)

Pendamba Mawar said...

ingat sentap sebab PM xnak join segmen ieyza.wakaka

Miss Nadya said...

sayang ok tak ni sayang??
mungkin dia bergurau..biasalah..perempuan ni mmg ada pasang surutnya...macam kak nad pulak...asyik nak marah je..

p/s :: Insyallah ada lah rezeki tu nanti..:)

ieyza afieyna said...

@widiea azira

haha.. xde ah.. xtau ah dorg.. huhu.. x touching da.. kejap jerk..hik3

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

insyaALLAH.. x lagi..hik3..

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

haha.. xsemua la... ek..hik3 :P

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

tapi rasanya. kdg2 dorg suka gurau x bertempat kowt..hik3..

tu la hati ni sensitive jer..huhu

ieyza afieyna said...

@Norlida Ramli

insyaALLAH.. thanx sis ;)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

haha.. itu pun sentap gak.. haha.. xde lar.. xkisah pun.. =)

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

dah ok dah.. kejap je sentap nyew.. hik3.. ^_^

Miss Nadya said...

p/s :: comeyl macam ieyza..;)
bulu dia mmg lembut..:)

cik ika said...

kite geng la..ika kaki sentap..hee~~

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

ieyza x comel pun kak.. -_-

ieyza afieyna said...

@cik ika

haha.. yeke ?hik2.. :)

wan nurul hezrina said...

mcm sweet jer citer sentapnie..hehe..kawan yang jalan sesamatuh boboiker gugurl..hehe

ieyza afieyna said...

@wan nurul hezrina

hehe...mesti lah gugurl sis... hehe