Saturday, January 28, 2012

Ping Entry and Blog

Assalamualaikum...

#maaf bz pulak semalam.. ada dua test ..hee ~ 

ieyza nak share sesuatu :) kawan ieyza --> (Shyda) tanya macam mana nak bagi blog kita dikenali.. Seperti yang sedia maklum.. selain blogwalking salah satu cara nak mem'popular'kan blog kita adalah dengan cara mem-ping entry-entry kita..

di masa sekarang sudah terlalu banyak Group-group FB ,yang membolehkan kita mem-ping entry latest kita disamping mempromote blog kita kan.. ieyza sendiri pun terdapat 22 Group kat Fb untung mem-ping entry.. pergh banyak giler kat belum termasuk lagi , fan page-fan page untuk kita ping kan entry kita..

selain daripada Group-Group blogger kat FB tue, ieyza ada lagi ping entry kat 3 Web Ping yang lain.. ieyza tidak tahu sama ada korang ping jugak kat situ atau tak.. tapi ieyza tetap nak share jugak :D tak salah kan.. Sharing   is Caring...Hik3..

Ping Busuk



memang tempat terbaik lah.. menyediakan jugak widget-widget untuk blog.. dan jugak shout.busuk . daftar guna facebook je...

Gezt.com

daftar guna twitter.. kalau guna FB tak tahu la boleh ke tak..hee..

Nie pun daftar guna twitter.. ;) admin - rekrazie.blogspot.com

ok, tu je nak share,, so korang pun boleh la ping blog korang kat sana ok.. ^_^

p/s : boley jugak kalau nak ping kat Page Reality & Fantasy Ieyza Afieyna  .. like la sekali. hik3 =P



53 000 kuceng marie:

Yatie Awang said...

busuk paling popular sekarang

N'yue said...

ohhh....macam i2 erk...kita baru nak blajar b'blog..

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

aah.. dulu ieyza ping kat busuk..
yg lagi dua tu baru jumpa ..

ieyza afieyna said...

@N'yue

aah.. nnti ping la kat ctu.. dftr k.. ;)

dyabunga said...

blh guna tips iezah..:D

NazuerahAzhar said...

@ieyza afieyna
nak jugak ping2 ni :)

hazz death said...

hoho.. thanks for sharing.. ^_^ .. nice entri btw..

Lady Emilya said...

ping ni utk apa sebnarnya eh?
HAHA tak paham.. :o

aisya said...

tak pernah pun join2 group blogger kat fb ni. xtau nape xtergerak hati lgsung pun..

shyda said said...

thanks ieyza :D

shyda said said...

thanks ieyza :D

Pendamba Mawar said...

PM kat fb je...

FiqaComey said...

oohh.. baru tahu,, TQ ieyza.. :-)

ieyza afieyna said...

@dyabunga


hehe..thanx you.. ;)

ieyza afieyna said...

@dyabunga


hehe..thanx you.. ;)

ieyza afieyna said...

@NazuerahAzhar

hehe.. bole2... ping2 lar.. :)

ieyza afieyna said...

@hazz death


hehe,,, thanx you.. :)

ieyza afieyna said...

@Lady Emilya

ping ni untuk kite menyebarkan entry2 kite.. hehe...

ieyza afieyna said...

@aisya

yeke...hee.. ieyza pun org yg add kn,., ;)

ieyza afieyna said...

@shyda said


same2 shyda... :)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

hee.. sje melebarkn syap lebih luas :P

ieyza afieyna said...

@FiqaComey


same2 fiqa ;)

zareliqa afiqa said...

Iqa guna busuk..hehe,baru jek daftar minggu lepas :)

Nisa Greennnpanda said...

owh..ade gak web utk ping entry eh?

slame nie asyik dok ping kat fb je, ngehheehhee.. XD

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa
yeke ? try la dftr yg lagi dua tu..ieyza pun dulu pkai busuk, tpi jumpe lagi 2 web tu, tu dftr gak.. hehe

faridah nazurah said...

haha nak kena ada twitter baru leh ping? alamatnya takkan terping lah entry kalau camtu.

sy tak reti guna twitter.

ieyza afieyna said...

@Nisa Greennnpanda

ade2.. dftr la kat ctu.. ;)

aLyA_syGS said...

good info :) nak try blogrmy pulak

Iffah Afeefah said...

betol tu

skong sgt

EmpayarUtama said...

banyak tu, mesti dah popular kan :)

Paris Lipton said...

jum tweet2 hehe

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

hehe.. sebab yg tu dftar guna twitter.. huhu..

ieyza afieyna said...

@aLyA_syGS

try la.. ;)

Ezad Skytech said...

busuk mmg paling popular la...hee~

gezt.com tu baru tahu ni....hee~

ieyza afieyna said...

@Iffah Afeefah

hehe... ^_^

ieyza afieyna said...

@Iffah Afeefah

hehe... ^_^

ieyza afieyna said...

@EmpayarUtama

ish, xpopular pun... bese2 jew...

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton

jum3... ;)

Miss Nadya said...

busuk dan getz je akak tahu..:)

blogmy belum masuk..;)

p/s :: hashtag tu macam tag bese jer..

contoh,cari #AyatBudakTwitter kat twitter..ramai twitterjaya yang dok borak sal hashtag tu..ada yg lawak..:)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

yeke.. hehe.. bole la dftr kat sane ek..hik3

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

akk pergi la dftr blogrMY tu.. hehe


p/s: o.. mcm tu ke.. bru tau..

Amoychanteks said...

nak ping kat page ieyza laaa! ;p

♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

ehe, bdk bru blajo dtg mnimba ilmu ngn ieyza..oo ping 2 utk sebarkan entry kte ehh?kne daftar gaklaa camni... :) tq info

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

bole2... sila2.. hik3.. :P

ieyza afieyna said...

@♥ mY oWn LiL StoRy ♥

hee.. ok.. welcomedear ;)

MaYa MustWany said...

wat masa ni,mas hanya rajin ping ke fb je.yg lain2..xlarat coz kdg2 heng

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

yeke.? ieyza xsuke sgt ping kat fb.. sebb bnyak sgt.. hee.. ping kat web tu je..

Kazen said...

dah penah try dah nie....hehe mnjadi lah jugak kan daripada xde langsung kan :)
Latest Post | Video Sunday 12 !!

Kazen said...

dah penah try dah nie....hehe mnjadi lah jugak kan daripada xde langsung kan :)
Latest Post | Video Sunday 12 !!

lepat said...

As salam dan selamat pagi.
Terima kasih ieyza kerana sharekan informasi BlogrDotMy ini.

ieyza afieyna said...

@Kazen

:)

ieyza afieyna said...

@lepat


same2.. :)

Anastasyea Aida said...

Tips yg berguna .. ^__^

www.anastasyea.com