Tuesday, January 24, 2012

Perjalanan yang tak dirancang..

Assalamualaikum...

~ alala tomeynye... hik3..


Seriusly, penat gilew .. sebab baru balik dari sesuatu perjalanan..sebuah perjalanan yang tak dirancang.. maka huru hara lah jadi nya...  panjang ceritanya.. tapi dipendekkan..  =P

actually, ari sabtu rancang nak pergi alor star dengan "someone" pada hari ahad..sebab nak g Popular, nak tebus voucher RM200 tu,, then tak jadi pergi sebab dapat tahu yang Popular tutup sampai hari isnin sebab cuti raya cina..then tak dapat la keluar dengan dia.. minggu depan la..sob sob T_T

So, petang, roomate pulak ajak  pergi alor star hari ni .. sebab popular dah bukak..dia nak beli buku.. kitorang pun pagi tadi siap-siap lah pergi tempat train nak beli tiket.. orang ramai... agak panjang jugak lah nak beratur.. dari 10.15 beratur sampai 10.45 baru turn kitorang..

elok2 cakap nak pergi alor star,makcik tu cakap yang keretapi full, tak da tempat duduk,, dan ramai yang dah berdiri.. memang padat giler lar.. makcik tu kata kalau nak beli tiket boleh, tapi kalau tak dapat naik nanti duit xboleh pulang balik.. so, fikir2 kitorang tak jadi lah pergi alor star.. ieyza ajak p C-Mart je la. tak kan nak balik UiTM balik kan.. tiba-tiba roomate ajak pergi Kangar pulak...on jela. dah lama gak tak pergi Kangar ^_^

so, call teksi pergi Kangar.. then,pergi Kangar..sampai Kangar lapar giler, p makan KFC.. then, jalan-jalan cari kedai buku..kat sana mana ada kedai buku Popular pun ..kedai buku pun tak banyak.. ada pun tapi tak leh guna voucher..T_T  .. pastu pusing-pusing The Store.. sejam jer.. dah borink tak tahu nak pergi mana dah!.. so, roomate cakap nak pergi C-Mart arau la balik..! nak beli buku kat sana jela..

Patah la pergi C-Mart, akhirnya beli jugak buku tu kat C-Mart jugak padahal hari ahad aritu kitorang dah pergi C-Mart tapi tak nak beli sebab nak pergi Alor Star jugak... haha... OK,fine ieyza tak beli apa pun.. just beli ubat gigi dah habis + makan KFC + Tambang Teksi.. tapi duit banyak habis.. T_T 


next week nak kuar dengan "someone" pulak..~ Melayang lagi duit.. padahal duit PT nak habis dah !!


26 000 kuceng marie:

Pendamba Mawar said...

owh.sian2...duit nak hbis pun nk kuar lagi..ish2...

Paris Lipton said...

sonok jejalan time jd siswi lg2 tmpt org...td ssh nk tekan komen tu...hang... hehe

Miss Nadya said...

ok..dah boleh komen..:)

wah..jimat duit tu taw..:)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

tu la pasal.. tapi cuma untuk berjimat cermat kembali.. :P

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton

hehe.. memang seronok pun... :)

ooh yeke.. ptut la..hik3

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hehe.. ok kak.. tapi kdg2 xdpt menahannye..hi3

Yatie Awang said...

beli buku2 berguna tak pe..hahaha

hold dulu simpan balik duit baru keluar hahaha

Iffah Afeefah said...

alahai jauh jalan

last2 g tmpat sme je

lagu y gembire

Arra Ahmad said...

jimat cermat..jangan sampai takde baru nak nyesal..hehe

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

hehe.. xdpt nak hold la kak..huhu

ieyza afieyna said...

@Iffah Afeefah

hehe.. tu la pasal.. last2 pergi ctu jugak..hik3

ieyza afieyna said...

@Arra Ahmad

hee.. ye la.. pas ni nk cuba jimat cermat..hee ...

Miss Nadya said...

sabar separuh daripada iman k sayang..:)

p/s :: nti jumpa akak dapat tengok depan2 k..:)

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hehe.. ok kak.. ;)

cik ayuni said...

mcm2 jadi kan..hihi3

Lady Emilya said...

huhu bestnya hangout :)

WuMing said...

Mengalahkan Shahrizat....He...he..he..

ieyza afieyna said...

@cik ayuni

hehe.. tu la pasal...

ieyza afieyna said...

@Lady Emilya

huhu.. tapi lagi best kalo perjalann tu yg dirncng.. lebih teratur ckit..hik3

ieyza afieyna said...

@WuMing

sape sharizat ? huhu

Gadis Kampung said...

teringat GK Kat uitm arau dulu...rindu kolej teja...Akak penah alami citer yg sama mcm nie dulu...

Cikgu Ma said...

laa...org kedah ropanya...selamat jumpa tang ni org kedah...hhee.

bukan WW
blogger award review

ieyza afieyna said...

@Gadis Kampung

akk ex uitm arau ye.. hee
GK tue ape? huhu

ieyza afieyna said...

@Cikgu Ma


xla.. org perak.. study kat perlis.. jln2 je ke kedah..hee

Ezad Skytech said...

kalau keluar berjalan ni..duit mmg byk habis..hee~

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hehe.. tu la pasal.. duit kejap je. sekelip mata leh hbis..huhu