Wednesday, January 11, 2012

Baucar Buku 1Malaysia (BB1M )

Assalamualaikum...

Actually hari ni tak berapa nak sihat... tapi gagahkan lah diri pergi UK sebab nak dapatkan MC...hurm... borink jugak ye satu hari terperap kat bilik nieh.. then, lepas p UK tadi.. terus pi kat Star Kompleks sebab nak pergi tuntut Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) yang bernilai RM200 tu...



Voucher ni sah laku sehingga 31 march 2012 jer ,, thats mean kena habis kan lah jugak.. kalau tak rugi la kan.. tapi buku-buku yang dibenarkan beli adalah buku seperti buku rujukan, journal, buku ilmiah dan peralatan alat tulis yang dibenarkan... kalau novel boleh ke ek ? kalau boleh.. nak beli novel la... novel ombak rindu ke.. HAHA.. tapi tak sure.. ada suara yang kata boleh,, ada suara yang kata tak boleh... kalau tak boleh,nak  beli jela buku-buku motivasi ke kan.. bagus jugak tu.. atau beli buku untuk sem depan laa.....



tapi kenapa tak nak bagi cash ?? sedih nye.. mungkin sebab tak nak di salah gunakan lah duit tu kan.. tapi budak sekolah yang dapat RM100 tu pun confirm xguna pun duit tu untuk beli baju sekolah kan.. mesti beli benda lain.. betul x? contoh utama adek ieyza lar.. haha.... btw bersyukur la jugak dapat voucher nie walaupun bukan dalam cash macam budak sekolah... -_- tapi masalah nya nak beli apa ?  buku-buku semua dah beli dari awal sem aritu.. even semua nya potostat jew..n beli kat senior.. nak jimat la katakan... hik3x..

tadi search-search gak kat google.. voucher ni boleh ditebus di mana-mana kedai buku yang terpilih... kat kedai buku POPULAR, MPH pun boleh.. nanti nak pergi POPULAR lar.. nak beli buku banyak-banyak2... 

kedai buku yang terima baucer buku rm200

HAPPY READING !!! Hik3.. ^_^
(pasni penuhlah buku dalam bilik korang kan..tanamkn semangat membaca ^_^)

#jom lihat 
sweet Chinese New Year video by Julie's
berita baik untuk pengguna LRT, bas dan pengangkutan awam..
SEGi open day 13-15Jan 2012

34 000 kuceng marie:

Miss Nadya said...

tak pe...beli buku untuk kepentingan masa akan datang..:)

RM200 banyak tu kan??

Ahmad Haziq Azlan said...

tak tau bila nak p tuntut baucer ni

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hehe.. tu la.. bnyak jugak tu.. takpe2.. t nk cri buku yg berguna;)

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

p la tuntut..mcm xnk jer..taw la kaye.. haha

ieyza afieyna said...

@Emmet

thanx you ;)

Pendamba Mawar said...

harharhar..jom beli novel

Yatie Awang said...

betul tu, bersyukur....belilah buku yang berguna pada kita

aisya said...

alamak baru teringat tak ambik lagi.

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

jom2.. kalau boleh.. klo x bole pm blnja ek..hik2..

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

ok.. terima kasih kak ;)

ieyza afieyna said...

@aisya

pergilah amik cepat..huhu..

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, akk dah dpt..kite tak dpt lagi..hee, dah dpt nnt tak thu nak beli ape..novel jew kot :D

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^

hehe.. baru je dpt tadi.. ;)

tpi tkut novel xleh beli la pulak..hik3

NIZAM said...

sy pun blom tuntut. hehe.

btw, sy ex-uitm perlis :))

ieyza afieyna said...

@NIZAM

p la tuntut.. hee..

la yeke ? senior la nie ek..hehe

widiea azira said...

allaaa sy x dpt lg ah..nanti nk beli pensel warna byk2..haha

shazanida_hisham said...

waaa..U ktorng x kc voucher 2 kt ktorng..phk U yg pgg utk bli buku..sigh..hampeh tol la..

ieyza afieyna said...

@widiea azira

wow.. minat mewarna ke kak ? hee...
bole la beli kaler bnyak2.. jenama luna tau,,heee ^_^

ieyza afieyna said...

@shazanida_hisham

la yeke ? mcm tu pulak.. tapi rasa nya memang semua diserah kan kepada pelajar.. susah la klomcm tue kn..

aReLaN said...

orang dah keje tak dapat la kan???bestnya jadi student.hmmm

amir aizat said...

xdpat lgi, haha

wan nurul hezrina said...

mungkin kerajaan nak kita manfaatkan btul2 nilai dalam baucer2..hanya bleh beli buku.hehe..

pipie_azaty said...

cmner na tuntut baucer nih ea yunk ... ??????

cik ika said...

smelah..tataw nk bli buku ape..buku rjukan je da nk seeratus lebih..bek bli photostat..jimatje..bounceruh bli novel..kih3

Penggemar Coklat said...

wahh... bestnyaa.. rasa macam nak blajak balik je..hehe

zareliqa afiqa said...

hehe..budak2 dia kasi cash sebab dia tau mesti kasi mak ayah pgg. Kalau yg da besar2 nie takut dia buat benda lain bila kasi cash.hahaha :D
*memandai je iqa*

ieyza afieyna said...

@aReLaN

org dah keja xdpt la.. student je.. hehe.. memang best larr.. ;)

ieyza afieyna said...

@amir aizat

nnti dpt la tu.. sabar ye.. ;)

ieyza afieyna said...

@wan nurul hezrina

hehe.. mungkin jugak tu,... ;)

ieyza afieyna said...

@pipie_azaty

pihak universiti yg bagi.... perjumpaan ramai2 mengikut course..

ieyza afieyna said...

@cik ika

ieyza un nk beli novel la.. huhu

ieyza afieyna said...

@Penggemar Coklat

bljar la blik.. hik3.. tpi untuk thun nie je.. budget 2012.. sem dpan xde kowt..

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

betul jugak tu.. tpi budak sekolah rendah je yg parent pgg kowt.. skolah menengah mesti dorg pgg sendiri...huhu