Friday, January 6, 2012

Aku mesti kuat....

Assalamualaikum...

 
ieyza be strong ! ,, apa yang terjadi tak bermakna kehidupan ini gelap.... mungkin ada sesuatu yang ALLAH tentukan untuk aku.. hidup ini hanya lah sementara,,, selagi kita masih bernafas,, selagi itu lah kita akan diuji... 

aku cuba untuk terima.. redha dengan kehidupan ini.. tetapi hati ini tak kuat... hanya luahan hati yang dapat meringankan beban.. hanya ini yang mampu untuk aku terus kuat... terus kuat untuk teruskan kehidupan ini....

aien,terima kasih aien.. :') you are my best friend......... kata-kata aien semalam membuatkan ieyza berfikir sejenak... benar kata aien... terima kasih aien.. :') ieyza cuba kuat... kuat untuk meneruskan semua ini....  

"iza, semua manusia kat dunia ni sama..tiada yang sempurna..lagi kita dihina...lagi kuat sayang ALLAH pada kita...lagi kita diuji, lagi kuat rindu ALLAH pada kita,,dan lagi kasih ALLAH kepada kita sehingga mudahnya Dia hapuskan dosa kita,, Ingat! Iza gadis paling beruntung bila diuji dengan ujian seberat itu..sebab takkan ada lagi yang lebih beruntung dari iza jika iza bersyukur dengan ujian ALLAH.. yang penting iza kena kuat.. jangan sesekali pernah menyerah...."

Ya ALLAH, jadikan aku wanita yang baik,,yang baik diantara yang terbaik..
dan kurniakan lah aku pendamping yang baik..
agar mendapat sesuatu yang terbaik dari Mu... Ameen... :')

31 000 kuceng marie:

cik najihah said...

jangan sedih2..
Allah sayangkan kamu sebab tu die turunkan ujian buat kamu :)

Miss Nadya said...

betul apa kata ieyza tu sayang..bila sis baca entry ni..masalah kita hampir sama...tapi sis xnk tunjukkan jer..:'(

p/s :: curi banner tu nk letak kat http://www.nornadiah.com/p/exchange-banner.html

Ahmad Haziq Azlan said...

be strong gugurl!

widiea azira said...

ape la sgt kalo kite kene caci senyum je lah. Bukan kite je yg yang pernah kene maki. Para ulama’ pn pernah. Rasulullah SAW pn pernah. Err, Allah SWT juga pernah.
Allah SWT berfirman yang bermaksud:
“Dan janganlah kamu memaki sembahan-sembahan yang mereka sembah selain Allah, kerana mereka nanti akan memaki Allah dengan melampaui batas tanpa pengetahuan.” (Surah al-An’am: 108)

Orang yang kutuk kita yang maki kte ini mungkin ikhlas ingin membetulkan kesalahan kita. so, kita x perlu rendahkan akhlak diri kita dengan tiru balik caranya itu. Tahan diri dari mengutuk balik. Tahan diri dari mencaci-maki. Tahan diri dari menghina semula.

x gitu. .sorry pnjg pulak

cik Atiera said...

seriusly, sangat2 terharu! buat Aien nanges balek dengan kata2 Aien tue..
and Ieyza taw tak? Ieyza adalah seorang gadis yg tabah! sbb Ieyza msh lagi bertahan utk teruskan hidup Ieyza! T_T

AIEN SAYANG IEYZA! <3

ieyza afieyna said...

@cik najihah

hati mane yg x sedih kalau dugaan yg seperti ini.. tapi x mengapa hati ini tetap cuba untuk trus kuat dan tabah :')

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

akak sorg yg kuat ye.. bgus la mcm tu.. ;)


p/s: t ieyza curi banner akk lak ye.. hehe

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

thanx bro.. :')

ieyza afieyna said...

@widiea azira


terima kasih sis.. ;)

terhatu baca..

ieyza afieyna said...

@cik Atiera

;') terima kasih aien sgt2.. ieyza lagi bersyukur dpt knal teman seperti aien.. ieyza syg aien jugak.. ;)

Norlida Ramli said...

amin...smoga iza diberi ketenangan & ketabahan hati utk menempuh sgla ujian yg mendatang :)

ieyza afieyna said...

@Norlida Ramli

insyaALLAH ;)
tq kak..

Yatie Awang said...

Amin...
kekuatan itu yang harus kita pupuk..jangan cepat mengalah..kerana Allah benci mereka yang berputus asa..

Cikgu Ma said...

sabaq tau.=)

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

betul tu... terima kasih.. insyaALLAH ;)

ieyza afieyna said...

@Cikgu Ma

OK..tq.. ;)

Eyda Dania said...

be strong dear...=)

zareliqa afiqa said...

be strong dear :) insyallah semua akan baik nanti^^

milo said...

nape ni sayang? whats happen? huhu mcm kronik jer...apeapepon be strong ieyza, milo pun pernah diuji dgn berat skali n semuanya tu ternyata ade hikmahnye...cuma Allah tak tunjuk skrang hikmah tu sebab Dia nak kite keep praying for and approaching Him..Allah rindukan rayuan kite...nanti later ieyza akn nampak hikmah disebalik ape yg terjadi n by that time you will be grateful for wht had happend. :)) chills sayang! :)

Ezad Skytech said...

sabar ye ieyza....jgn cepat mengalah dan putus asa...be strong k...:D

Miss Nadya said...

p/s :: ieyza,itulah pasal..akak pon tak sanggup nk beli..tapi sebab kawan jual murah sebab tu akak amik..:)

Nelly The Strange said...

setiap yang berlaku , ada hikmah ~

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

thanx dear ;)

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

insyaALLAH...THANX..

ieyza afieyna said...

@milo

Dugaan dlm kehidupan sis. bese la.. hurm.. thanx sis... iza try tuk terus kuat untuk hadapi semua ini.. ;)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

insyALLAH.. thanx bro.. ^_^

ieyza afieyna said...

@Nelly The Strange

yes.. sure ;)

bila blog bercerita said...

iman seseorang tak kan sempurna tanpa ujian sayang....tabah harungi liku2 kehidupan yee awk... :)

ieyza afieyna said...

@bila blog bercerita

insyaALLAH.. thanx.. ;)

wan nurul hezrina said...

berdoa kat allah supaya dikuatkan hati n iman dalam mengharungi dugaan..selamat tahun baru 2012..semoga adik terus matang dalam jalani hidup..

ieyza afieyna said...

@wan nurul hezrina

insyaALLAH kak.. ;)

terima kasih ^_^ selamat tahun baru jugak..