Sunday, January 22, 2012

Aku kawin lagi 4 tahun :)

Assalamualaikum...

#baca sampai habis baru boleh komen :P


Selamat bercuti kepada semua ..mesti tengah happy giler kan?? hee.. ieyza pun gembira jugak ni.. nak bagitahu semua yang lagi 4 tahun ieyza nak kawin da..bakal menamatkan zaman bujang ini.. makna nya masa umur ieyza 24 tahun la .. 2016 nanti.. semua dijemput hadir ok..harap semua sudi hadir di majlis perkahwinan ieyza yang gilang gemilang tu.. haha.. :D





tyme tu mybe ieyza dah kerja kowt.. yela degree pun dah habis .. memang masa yang sesuai sangat lah untuk berumah tangga betul x? HAHA.. aish,, ke ieyza je yang berangan lebih ni , macam mana dengan cik abang nye.. dia on ke ? huhu... tapi ada yang kata tak ke 24 tahun tu muda lagi ? tunggu la 25 ke 26 ke.. ish,, 24 tahun dah kira oklah tu.. 25 dah masuk andartu aka anak dara tua dah.. hehe.. ~


Hee.. nanti dulu... bukan nak kawin betul-betul pun.. tapi mana tahu kowt ada jodoh tyme tu ke kan.. kita manusia merancang ALLAH yang tentukan.. oklah, actually macam ni ceritanya.. one day tu, kawan ieyza 2 orang datang bilik ,pastu kitorang pun borak-borak la... tiba-tiba dia cakap nak tengak ke berapa umur kawin nanti..ieyza pun cakap la.. boleh ke ? pastu dia cakap..ada satu cara ustazah dia yang ajar..amik cawan, cincin ,air, pastu sehelai rambut..


ieyza pun p la amik apa yang dia suruh,, mula-mula berdebar gak.. bila dia cakap ustazah dia yang ajar, buat je la.. huhu.. dia pun tuang air 1/4 dalam cawan tu..  then, amik sehelai rambut ieyza dia ikat rambut tu dekat cincin ieyza.. pastu dia rendamkan cincin sambil baca selawat nabi 3x.. dia tarik cincin tu guna rambut, then ayunkan cincin tu dalam cawan dari kiri kanan (slow motion),pastu biarkan cincin tu berayun dengan sendiri..tangan pastikan diam,tak bergerak lansung. kira berapa kali cincin tu berlaga dengan gelas tu...


dia buat untuk ieyza 24 kali bunyi cincin tu berlaga dengan gelas tu.. tak puas hati lagi, dia buat lagi sama gak.. kali yang ke 24 ayunan cincin tu akan berhenti dan tak berlaga dah.. pastu dia buat untuk kawan ieyza yang lagi sorang.. guna rambut kawan ieyza tu la, 22 ayunan... pastu berhenti.. dia kawin 22 la... dia tak puas hati  gak ..buat lagi .. sama je kiraan.. buat kat roomate ieyza pulak.. 25 ayunan baru berhenti.. buat banyak kali ,,tapi tetap sama je..aish, betul2 ke ni.. ieyza pun buat la sendiri ieyza punya.. aah la,, pas 24 ayunan pastu dia berhenti.. hurm..


pastu kawan ieyza pun cakap la.. yang ieyza ni kawin 24 tahun..biar betul.. haha.. entahlah...insyaALLAH kalau ada jodoh..kan kan ?  dan dia kata ustazah dia kata benda ni ramalan je, dengan niat hati untuk kita bersedia.. jangan terlampau percaya nanti syirik pulak kan... apa-apa pun jodoh datang dari ALLAH.. ajal , maut dan semuanya hanya ALLAH yang tahu.. :)


selain itu, amalkan lah doa ni agar jodoh kita  dengan orang yang kita sayang tu bertambah kuat dan perhubungan itu mendapat keredhaan dari ALLAH s.w.t




p/s : hati ini  inginkan semua perhubungan yang berkekalan hingga ke akhir hayat.. biarpun apa yang terjadi hanya mati yang memisahkan kita :)



31 000 kuceng marie:

aisya said...

dah lama dah benda ni.. masa kecik2 dulu makcik2 sibuk buat benda ni.. hehe..

p/s: ieyza kawen nnti jgn lupe jmput tau.. =)

ieyza afieyna said...

@aisya

yeke ? hbis betul2 ke kwi ikut bunti cincin tu ek ? hehe.. baru tau la..tu cuba..hik3..

ok insyaALLAH;)

Pendamba Mawar said...

ahaha da tak lama..lalalalala

aisya said...

yg tu x sure.. sbab time tu kecik lg, baru darjah 1-2.. saje je nk menyebok jugak time tu.. hehe

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

huhu.. taw xpa.. tkut je.. mcm iye2.. haha :D

ieyza afieyna said...

@aisya

oo.. yeke... hee... ok2.. :)

Darl Eqa said...

Semoga cepat kawen ! heee <3

Darl Eqa said...

Semoga cepat kawen ! heee <3

ZiErWa zAiNaL said...

hehe..sekrg ni kwn2 pun byk ckp pasal nk khwin.. semangt kn kalau bab2 ni..kwn2 pun dah byk da yg khwin..
=)

jenguk dan komen kalau sudi =) : Short Speech Ecom 1

Ezad Skytech said...

hee....tak pernah dengar pulak pasal tu...

#kalau betul..da tak lama je la kan...heee~

ieyza afieyna said...

@Darl Eqa

AMIN... chewah.. gatal kn.. hik3 :P

ieyza afieyna said...

@ZiErWa zAiNaL

tau xpe... yg dah kwin pun ramai gak..:)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

haha.. entah la..tunggu dan lihat jer..hik3.. :P

ZiErWa zAiNaL said...

nnt la kite sme2 khwin..haha..

ieyza afieyna said...

@ZiErWa zAiNaL

ok2.. hee ;)

cik Atiera said...

waaa~
nak kawen da.. hehe.. jgn lupa jmput lagi 4 thun ea.. haha
nak gak try buat.. keh3 :p

syieda ;) said...

wahh! betul ke ni? btw,kalau kawen t, jangan lupa ajak syieda eyh :)

*kawan syieda (sebaya) baru kawen semalam. hehe :D

syieda ;) said...

wahh! betul ke ni? btw,kalau kawen t, jangan lupa ajak syieda eyh :)

*kawan syieda (sebaya) baru kawen semalam. hehe :D

Ratu Lissa said...

bgus . belajar dulu baru kawen :P

nurul diana said...

smoga cpt kawinn kang kawin jgn lupe jmput , hehehe

dyabunga said...

dya kawen 5 tahun lg...hehe

Cikgu Ma said...

akak dah lepas umur target nak kawen 25..so, anak dara tua ke ni?? belum ada rezeki...

orang minyak dalam blog$%&%^
disebalik tabir | AIR TANGAN

anamizu kaito said...

cik ana nak kawen gak..uwawawa =P





luv,
cik ana

ieyza afieyna said...

@cik Atiera


hehe.. ok aien.. insyALLAH.. hik3.. :P

try la buat pastu gtau ieyza ek..hee

ieyza afieyna said...

@syieda ;)

insyaALLAH.. haha mcm betul2 je pun..haha..


yeke ? muda2 dah kwin ek..

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

yup ! mesti la.. pas hbis bljar bru fikir sal kwin..

ieyza afieyna said...

@nurul diana

haha. lambat lagi.. tengak la kalau ada jodoh.. huhu

ieyza afieyna said...

@dyabunga

yeke? untung lar,,hik3

ieyza afieyna said...

@Cikgu Ma

haha.. org tua2 yg ckp la kak.. jgn terasa.. xpe2,, org berkejaya.. xpe kwin lambat2.. hik2

ieyza afieyna said...

@anamizu kaito

kawin la.. jgn x kawin.. hik3

ieYzA azMIeY said...

kalau dah terlepas waktu kawen tu camne?
cnth.. cincin tu berdenting camno tu?? kira dah terlepas dari tarikh kawen....
camno tuh? hakhakhak