Tuesday, May 31, 2011

Dunia baru ku..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

hai.. rindu blog nie. hee. korang juga. :)
sory lama tak update .sebab blog nie tak sihat.
sakit ckit. and tak baik sepenuhnya lagi.. tak tahu la apa ubatnye.
hee... nie ieyza nak gitau yang bloglist tu dah pun tutup semalam. 
so sesiapa yang join boleh la semak kat senarai bloglist ieyza di tepi..
so wait ye. ieyza akan terjah blog korang tu first. dun worry hee.
oke2.. tutup story itu.. ^_^

story sem 3 nie.Dunia baruku,, hope lebih baik dari smalam2 ini.. hee..
sem ni kena tukar bilik.. so dapat la bilik lain. and jumpa la kawan
baru.. dorang oke je. best kawan dengan dorang.. tapi roomate lame
tetap di hati k. kenangan itu menjadi memori buat selama2nya.
btul tak percaya tak pe la. hanya hati ieyza yang tahu..:P
kelas pun oke. still bersama-sama group C.. erm,,cuma yang ieyza
sedih ada satu hal je. kawan ieyza,, dia tak dapat kolej. sian kak sha.
*iza panggil dia kak sha sebab dia berumur 21 tahun.
Ieyza rapat dengan dia sejak sem 2. masa sem 1 tak rapat sangat.
ieyza da anggap dia macam kakak je. suka dengar dia bila dia
bagi nasihat... untung rasanya ada kakak macam dia. urm... 
buat sementara kak sha tak dapat kolej ni ieyza tumpangkan dia kat bilik
ieyza.. keputusan rayuan kolej tu maybe kuar 2minggu agy..
ieyza harap kak sha dapat kolej. sebab kalo tak dapat susah la.
t kak sha kena duk luar..sapa nak g kelas dengan ieyza :(.. 
korang tolong doa tuk kak sha sekaly bole,?
kalo tak nak. tolong AMIN kan doa ieyza ja pun tak pe.
Thank ..
Ya Allah, engkau permudahkan urusan kami di dunia ini Ya ALLAH,,
hamba mohon kepadaMu YA ALLAH..engkau berikan kemudahan
buat diri Kak Sha Ya Allah.. semoga rayuan permohonan
kolej itu berjaya,, Engkau kabulkan doa hamba Ya Allah. 
Hanya padaMu tempat hamba meminta..
Amin.,
Photobucket


Sunday, May 29, 2011

Blog ieyza sakit.. :(

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

korang. sedihla la. blog ieyza sakit..
sob sob.. waa. sedih nya.. ieyza pun tak tahu napa,
sedih betul.. :( apa yang dah jadi dengan blog nie.. sejak semalam
agy.. haritu oke je. tak tahu nak buat ape lagi..
buat header macam tu sebab nak bagi nampak status update
twitter. tapi kenapa sekarang dah xnampak? muncul pun tak.
korang nampak ke tak ? ieyza xnmpak pun. kosong je.hurm..
tadi ok je.. pastu sidebar ieyza nampak serabut tak ???
please gitau. sebab tab menu accordian tu da tak berfungsi.. tak tau
napa. sah 2 hari macam tu je.ieyza rasa serabut sangat.
 and benci dengan apa yg berlaku
dekat blog ni.. !!! serabut2... ..
SERABUT KAN..! :(
Photobucket


Saturday, May 28, 2011

Berat hati ini....

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

Hurm . berat hati ini ingin melangkah pergi.. menimba ilmu
dengan meninggalkan rumah tersayang ini.. huhu..* ayat ! hee..

selamat tiba di uitm perlis..
sedih2..berat hati ditinggalkan.. mak da balik :(
_____________________________________________________


berat hati ini kau berubah..
*for him. doa kan selamat sampai okea. and please
jangan pernah berubah...this song below i sang especially for u.
dari hati yang dalam-dalam =.=' miss u a lot. :(
nyanyianku buat dirimu...guna earphone!huu..


video


Photobucket


Thursday, May 26, 2011

Maafkan aku kerana mencintaimu..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

hari ni..ieyza bersemangat nak join 
Aien Atiera punye contest..hee..

 aien nie kawan ieyza.. nak bagi support kat dia.
untuk first contest yang di anjurkan oleh beliau.
so, mari la ramai2 join k.. klik banner kat atas. ;)

nak tag kat :  Shiema Sufian

----------------------------------------------------------------------------------------



Cinta itu memang indah..
semua manusia akan merasai cinta..
tak kira la..di cintai ke ataupun mencintai..
Macam saya. saya cintakan awak.
 saya tak pernah lupakan awak.
ingatan saya kat awak sangat2 kuat tau.
awak.. awak dah lupakan saya ke.
 saya nak cakap terima kasih sangat2
sebab awak  pernah buat saya rasa bahagia..
dulu awak selalu buat saya gembira. 
bila saya sedih pun awak buat saya gembira.
saya seronok sangat. tapi itu semua hanya memori.
semua tu tak kan berulang kembali kan.
awak. saya kat sini sentiasa mendoakan awak.
saya harap awak bahagia. 
saya gembira bila awak bahagia
awak terima kasih untuk segalanya..

..
maafkan aku kerana mencintaimu..

(nak tengak video nie,sila pause dulu lagu yg ada dalam blog nie,
kat sidebar tu k,untk p'dengaran yg lbih jelas,sila gune earphone;)

video


nota : tiada kena mengena antara yang hidup atau pun yg tlah mninggal dunia :P
hanya sebuah rekaan. ok. tidak di tujukan buat sesiapa pun..BYE
Photobucket


Wednesday, May 25, 2011

Pabila nasi dah menjadi bubur..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

  Urm.. macam tajuk yang tertera kat atas kan.. nasi dah pun menjadi bubur.
so redha je la kan. tak boleh pun nak berpatah balik. sob sob. Padan muka kau Ieyza !
haha.. sapa suh kau main2.. sedih-sedih sebab arini result final examku 
telah pun dikeluar kan.. act semalam dah boleh check da.. cuma mlas nak update blog. 
mesti la sedih sebab pointer jatuh kan. takkan lah sedih sebab 
pointer naik. itu orang gila kalau macam tu.tapi tak pa la, yang penting
tak da repeat then pointer pown still above 3.0 . 
peluang dapat kolej masih cerah . huhu..InsyaAllah.

baru teringat la kan baru terasa menyesal tapi redha je la. ye la time study week
buat apa. tak bergayut pastu mesej memang tak sah la kan. salah diri sendiri juga..
smpai kan si dia smlam minta maaf sbab dia kata dia yang salah.sbab time study
week asyik kowl and mesej ja. da la time tu jatuh birthday dia. study week smggu.
dia free kowl seminggu..haha..sengal. bukan baca buku tapi bergayut. ek..
tak de makna nya la. xda salah sapa2. salah dari diri ieyza sendiri.. k,
for him dunt worry la. awak tak bersalah pun. hee..

tapi even sedih an, tapi agak yang menggembirakan. sebab subject account 
ieyza dapat A. happy la gak. huhu. tak sangka gak. ye la sebab selama ni
lecturer ajar memang ta faham *kenapa ? hanya dak2 kelas ja tau :P
tapi berkat ieyza dengan tak tau malu kesana ke mari. pergi bilik kawan-kawan2
belajar account dengan dorang sikit-sikit sampai ada yg perli2 tau.
sabar je la kn. asal niat kita bkan nak ganggu cuma nk tanya benda yg xfaham.
then thanx sangat-sangat kat kawan ieyza yang bernama Intan.sbab dia yg bnyak
membantu ieyza dalam account ni. thanx intan, ! hee.

Ha lagi satu,,, tak sangka gak koko pun dapat A. koko music.
yela markah dia 60% untuk performance tau ! kena nyanyi wat persembahan.
ingatkan tak da harapan nak dapat A. ye la suara pun tak sedap mana pun. HAHA.
tapi Alhamdullillah dapat A gak. Hee. k, la.pape pun semua nie redha je.
Next sem nak study btol2 la.* eleh tiap2 sem cakap cmtue. tapi hasilnya...
Photobucket


Tuesday, May 24, 2011

Jom check ranking blog korang dalam Malaysia..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥
 korang2.. jum check ranking blog korang kat malaysia neyh!.
hehe..adess.. boring punya pasal la kan..
tadi ieyza seach la kat google an . pasal camna nak check ranking blog kita ni
ranking ke berapa.. huhu.. tapi ieyza tak check untuk ieyza sorang je.
ieyza check  blog-blog yang ieyza kenal sekali..
wah,. dasyat patut la blog mereka-mereka tu popular and ramai follower
sebab ranking pun. kira oke la kan. .. best nye kalau blog jadi popular.
boleh naik traffic,. kalau gila traffic la. haha...tapi blog ieyza..
haha lawak2. tak popular mana pun. ranking ke berapa pun malu la nak cakap.
HAHA ! xde la. kira oke la tu kan. bagi blog yang baru nak bertapak nie.
nak tahu tak ranking ke berapa ?? malu la.. huhu..
oke2. raking yang ke 7,979 .. haha.malu la. :P tapi oke la tu daripada berpuluh2 ribu 
website/blog yang ada kat malaysia ni kan... tapi kalau korang check blog 
korang tapi xda ranking tu maknanya korang kena berusaha lebih untuk meng 'up'kan
populariti blog korang. wahwah.sdap je ckp pdhal blog ieyza pun yg ke7000 lbih je kn..
semoga ranking blog nie semakin hari semakin naik la ye. takmo takmo down.! huhu..
Jom check ranking blog korang lak.. ----> JOM CHECK
isi je url blog  korang dalam kotak search k, bye..


Photobucket


MasyaALLAH...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

MasyaAllah..
Haha. ieyza tak tido la. aish. sekarang dah pukul 6.00am da,
dah subuh :P takpe la. sat g baru sat tido.. huhu..
tapi nak bangun pkul berapa ye ??
HAHA.. entah la...*teruknye !xpe2. sekali sekala..
sepanjang tak tido buat apa? macam-macam la jugak..antaranya blogwalking..
ha. korang nak tau.. tak tau la korang ade bw kat satu blog nie..
Ya Allah ,, terkejut ieyza.. blog dia menghina islam kowt.
takut la nak baca dah situ.. korang tengak la sendiri.. Klik sini
klau dia benar orang islam dan telah terpesong
sama-samalah kita mendoakan agar penulis blog itu diberi hidayah 
dan dibuka kan pintu hatinya oleh Allah SWT..Amin..

ok,la tutup cerita tu. sat g baru korang g kat blog tu. hee
perasan tak blog ieyza tuka header and background.! huhu..
act ieyza rindu kat background tu,. tu la first background yg ieyza guna masa
buat blog nieh !! dah lama da.. so fikir balik nak pkai background tue la forever!.
then dapat la juga ringankan berat blog nie.. header ieyza pl ak rupenya berat kowt.
so tu tuka. xtau nak wat header ape. so buat la header tu. haha. comeyl tak ??
♥Reality Dan Fantasy Ieyza Afieyna♥
ape-ape je la korang nak cakap. tapi pada ieyza simple but cute.. hee..
and i love marie.. ! full of <3 for marie wink.. bye.. 
Photobucket


Friday, May 20, 2011

Jangan Bersedih Ieyza...!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum...

Jangan bersedih ieyza. ingat sesungguhnya Allah bersama hambanya..
kuatkan hati dan tabah untuk menerima semua takdir yang telah
Allah tentukan dalam hidup ini.. InsyaAllah semuanya
ada hikmah suatu hari nanti..kuatkan hati.. jangan mudah mengalah..
jangan bersedih.. ingat didunia ini masih ada yang sayang....
Ujian yang datang hanya untuk menguji kesabaran dan keimanan seseorang.
Tapi hatiku tidak mampu lagi untuk menanggung semua ini Ya Allah..
Berilah aku kekuatan..Berikan aku merasa kebahagiaan didunia yang sementara ini :'(

Jangan Bersedih,sesungguhnya Allah bersama kita..:)

Tenang je dengar ustaz nie ceramah ;)
Photobucket


Wednesday, May 18, 2011

Berat sangat ke blog ieyza nie ??=.='

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamulaikum..
Hai.Semua..siapa-siapa yang lom join BlogList ieyza 
jom join ramai k clik cnie..KLIK

Hurm.. ramai yang kata blog ieyza ni berat untuk di loading.
betul ke ?? tapi sekarang pun masih berat ke nak loading ??
sebab ieyza dah cari code untuk kurangkan berat blog nie.
ieyza ase ade la ringan ckit after tue.
bila check berat blog. okey je. tak la berat sangat.

 pastu ieyza try la check2 blog-blog popular yang menjadi idola ieyza.
antaranya:


Blog mereka lagi berat. tapi kenapa loading senang. leyza nye lak berat ??
tapi  bila ieyza sendiri loading blog ieyza kejap je. ase tak berat pun.
try suh kakak buka blog ieyza pun cepat je muncul.
pape pun thanx ye sume. bagitahu sal blog ni..^^
yang pasal right clik. korang tak suka eh ??
tapi ramai orang letak bende ni sebab tak nak bgi orang 
yang tak bertanggung jawab download suka-suka hati blog nie,,
tu je..kalo wat disable right click rasa selamat skit. 
copy cat pun tak bole nak curi code tersembunyi kan.
kalo mereka-mereka yang bijak download blog nie guna right clik tu
kowt2 dorang leh dapatkan kode2 tersembunyi tue.
bukan suka2 nak disableright clik.yela copy cat sekarang nie bijak2 belaka.
lagi pun blog nie banyak cerita-cerita personal. hee..
then..saya nak ikut seperti my idola blog Irine Nadia Marcello 
buat juga disable right klik. hope korang faham. bye..
kalo ade ape2 yang tak kena dengan blog nie di mata korang tell me ya.;)


eh,blog berat gak ?? cuba la code nie..hee ^^ Klik
Photobucket


Jom Join Bloglist Ieyza Afieyna..

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum semua.....
apa khabar ? hope korang sihat.. huhu
nie ieyza nak gitau something kat korang-korang semua..
ieyza nak buat segment "Jom Join Bloglist Ieyza Afieyna.." *wink2..
jom la rramai join...ieyza nk mcari 50 blog untuk dijadikan bloglist ieyza..
sesiapa yang tpilih nanti..50 blog itulh akan diberi keutamaan smasa ieyza bw nanti..
 dan yang pasti ads korang confirm2 akan di klik2 oleh ieyza,hee,,sebab itu memang 
kerja seorang blogger kan.blogwalking,, baca entry,,coment,,
tinggalkan jejak di shoutmix & klik2..^^wink3.

nak join..?



Buat entry yang bertajuk "Jom Join Bloglist Ieyza Afieyna"
letak header kt atas ni dekat entry korang tu beserta link entry ieyza nie..
sapa-sapa yang belum follow ieyza ,follow terlebih dahulu k..
buat entry komen psal blog nie..nk puji ke kritik ke nk kutuk pun takpe ~
tinggalkan komen beserta link entry korang tu..


mudah je kan. thanx..
tarikh tutup tak pasti lagi..mungkin sampai 30 MEI.
so cepat2 la join k.. hee..okla. 
-----> BYE <-----
Photobucket