Monday, December 19, 2011

Treasure Hunt

Assalamualaikum...

#entry ni panjang... tak nak baca tak per.. its for memory to me in the future ^_^

tapi sebelum tu leh tolong sedekah 20sen tak ? klik says ieyza.. hehe ^_^ 
Twisties-Superstarz-3

ada orang tanya kemana ieyza menghilang.. tak update blog.. asyik menghilang je ieyza ni.. ish2.. sian blog ni diibaratkan seperti tak bertuan pulak.. dah tu, earning nuffnang pun tak bergerak-gerak dah gara-gara traffic tak da setiap hari.. oh no.. so sad....


entahlah kenapa sejak dua menjak ni rasa macam dah xda feeling je dengan blog.. rasa macam nak private je blog ni pun ada.. tapi sayang pulak rasanya.. sebab dengan blog ni lah ieyza dapat ramai kawan walaupun hanya di alam maya.....

Actually, dua hari lepas ieyza ada treasure hunt untuk dak2 sem 4.. ( cerita lapuk,gara-gara malas update !) dah dua hari lepas baru nak update.. haha.. dah x fresh la macam ni.. hik3... bukan apa tak nak update.. sebab penat.. habis kan waktu dengan tidur je.. HAHA... n study sebab ada kuiz n test hari ni..( tapi test cancel la pulak. YEAH! hehe)

Seriusly, ini pengalaman pertama dalam hidup buat benda lasak macam ni.... pengalaman ngeri betul la... habis sakit-sakit satu badan.. lebam sana sini.. lutut lebam, peha, lengan.. ah semua la... T_T nak sembahyang pun rasa tersiksa sebab dua-dua lutut lebam besar....  dari warna ungu dah jadi warna biru..ini semua gara-gara tresure hunt.! benci3x.... 

dah 2 hari ni, tapi still xbaik-baik pun.. lebam makin biru ada la.. lenguh-lenguh badan ,sengal-sengal, YA ALLAH tak terkata.. rasa macam orang tua pulak.. bila tido baring, nak bangun mesti tersiksa... kenapa macam ni.. sebab tulang tak kuat kowt.. kurang calcium kowt... adess....

Macam-macam activiti la kitorang buat.. check point pertama masuk dalam tasik.. nasib baik guna pelambung, then ada tali, kena bergerak secara terlentang. guna tali untuk bergerak ke seberang sana.. pergh,,,dah la air tinggi tenggelam timbul.. haha.. nasib tak mati lemas...kalau tak selamat tinggal blog... huhu ~ pastu check point kedua, kena bergerak secara merangkak/menerap atas tanah lumpur yang atas nya ada dawai tajam-tajam tu.. ape tah.. memang kena merangkak ah, kalau tak kepala tercucuk dawai lak.. gara-gara ni la lutut aku lebam !!! aish, tak suka betul la.... 

check point ketiga,, masak nasi dengan sardin.. hanya diberi 3 batang mancis, lilin, periuk, beras ,sardin, air.. pastu kena masak la.. guna kayu-kayu ,daun kering kat situ.. masa diberi 30 minit je.. kejap betul masa tu, sampaikan nasi tu tak sempat nak masak betul-betul..tapi terpaksa makan jugak.. kena habis kan beras dengan sardin tu.. makanla nasi separuh masak tu.. nasib baik tak sakit perut....

check point keempat simple je, isi air dalam botol guna span... senang je tu... hehe.. check point kelima, nama dia monkey ape tah.. lupa la.. kena panjat tali.. then kaki silang kat atas tali tu.. kena bergerak dari hujung pokok sana ke hujung pokok lagi satu..kedudukan secara baring,  susah la jugak.. tapi nasib baik ada tukang cover kat bawah.. kalau tak da orang cover, buat nya terjatuh confirm mati wooo...

check point keenam, pun dah biasa.. cari gula-gula dalam tepung.. check point ketujuh main puzzle dan buat logo uitm...akhirnya tamat jugak.... penat sudah lari-lari nieh... group ieyza dapat no 7 daripada 15 group.. ok la tu.. dapat hamper gak.. HAHA..

apa-apa memang betul-betul pengalaman NGERI yang tak bole lupa kan sampai bila-bila........

6 000 kuceng marie:

aisya said...

bunyi mcm best tp seram pun ade.. hehe

ieyza afieyna said...

@aisya

bunyi ? ade bunyi ke hehe..

adoi memang seram la.. hek3..

Pendamba Mawar said...

best nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..:) jgan la private ye..

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

best la sgt.. haha..

xtau lagi... cdg nnti nak private sementara wktu kowt..

Eyda Dania said...

sme r...eyda pun xde mood nk update blog..ermm..take time dear..

Miss Nadya said...

best lah tu...xpe...lebam sikit2 je sayang..:)

sayang tak pandai berenang ke??hehe..

uish..semua aktiviti lasak..

alhamdulillah ieyza tak sakit peyot...:)

memang ngeri tapi best kan??:)

p/s :: hehe..thanks to en.boyfie..:)