Friday, December 23, 2011

Orang bodoh & menyusahkan ??!

Assalamualaikum...

Giler.. aku sentap ah dengan pakcik tadi tu,,., hurm... agak2 la kalau ye pun kan.. tak payah lah sampai nak gelarkan orang lain BODOH. !! pakcik tu pandai sangat ke  hurm.... ape kes ??? bengang lagi ar rasa nya... bukan bengang cuma sedih + sentap giler2 ar.....
actually, hari ni bermula lah cuti mid sem seminggu.. semua orang balik rumah lah kan.... so, pagi nie. aku dan kawan-kawan aku plan nak g kangar sama-sama.. so semalam aku kowl lah pakcik yang dok hantar amik pelajar ni.. aku cakap dengan pakcik tu, esok nak pergi stesyen bas kangar... pukul 7.20 pagi.. sebab aku pun dah tanya kawan aku.. pukul berapa nak bertolak kan...so, confirm kan lah pakcik tu..

so, pagi tadi aku pun siap-siap lah nak balik... nak turun bawah dah.. aku kowl kawan aku.. tapi dia sakit perut la ..ala biasa la kan. bukan kita tahu time bila nak sakit perut.. pastu pakcik tu sampai, dia kowl aku.. aku cakap la.. kejap pakcik.. sat g kami turun... kawan saya sakit perut.... pakcik tu cakap ok 2 minit agy..! ha ?? mana nak sempat... aku pun turun dulu, sementara kawan aku tengah siap-siap.. sekali turun pakcik tu dah blah da... tinggalkan kitorang.. siap bunyi vroom 3x yang amat kuat sekali.. ok fine.. pakcik ni lansung x bole consider lansung la... bukan saja-saja lambat pun!....

ok xpe lagi. aku tak kisah la sangat kan.. tiba-tiba aku rasa sentap sangat giler2....
pakcik tu mesej aku... dia tulis macam nie...

" awak ini orang BODOH.. orang yang  menyusahkan orang lain.. Manusia Bodoh "

sedap-sedap mulut pakcik je nak kata saya bodoh kan... bukan saja-saja nak lambat pun... ok... terima kasih pakcik... pasni aku tak kan amik pakcik ni lagi.. !! aku nak amik teksi lain jer........... 

dan lebih malang , bas kawan aku pkul 8.00 pagi... jam dah menunjukkan pkul 7.30 pagi.. call teksi lain, semua dah ada penumpang... kami pun cepat-cepat jalan ke pagar B ,dengan harapan ada teksi lain.. tapi takut x sempat nak dekat kul 8 dah kowt.. last2, kowt lagi teksi len, nasib bek pakcik tu bole amik... tapi pakcik tu sampai dalam pkul 7.50 macam tu.. dengan traffic jam lagi... cakap dengan pakcik tu bas pukul 8.. tapi confirm macam x sempat jer...

sampai2 kangar , memang bas dah xde... sian kawan aku... tiket burm macam tu je.. aku tibe-tibe rasa bersalah.. sebab gara-gara aku kowl pakcik yang tak bole consider lansung tu la semua ni terjadi.... kalau kowl teksi lain maybe dia bole tunggu kowt kan.. pakcik tu sorang je yang nak cepat je... eee.. wat ever.. 

Dah la pakcik tu gatal... tak padan dengan tua.. ramai yang cakap...haha

3 000 kuceng marie:

Ahmad Haziq Azlan said...

pakcik ulat tu memang demand lebih...
lain kali naik je teksi betul..
takyah naik teksi ulat

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

tau xpa.. jgn harap nak nek keta dia lagi.... huh !

Ain Dzaya said...

alolo..kesiannyer..macam2 bahana menimpa..kene maki pulak...sabar ye..

Dihimpit lelaki lelaki. Dilema!