Friday, December 16, 2011

Bibir Merayu Hati Bernafsu ..

Assalamualaikum...

Cinta itu bahagia, nafsu pula bahaya....
Cinta membuat kita tertawa, nafsu mengundang rasa kecewa...
Cinta selalu ingin memberi, nafsu pula ingin diberi...
Cinta mahu menyayangi, nafsu dikuasai rasa berahi...
Cinta adalah yang terbaik untuknya, nafsu sentiasa sebaliknya...

- Ahmad Haikal Ieman -


Ketika kita merayu kepada yang tercinta, berhati-hatilah jangan sehingga mahkota yang terpelihara ternoda !



Buku ini ditulis bagi mendedahkan perihal cinta yang sebenar. Bagi kaum Hawa, kandungan ini mampu mengelakkan mereka daripada rayuan maut kaum Adam. Demi mengetahui kadar cinta lelaki, wanita tidak boleh bertanya kepada lelaki yang selama ini mengaku mencintainya..

Apakah cinta dia benar-benar cinta atau sekadar mencari kepuasan nafsu semata-mata
Hadirnya buku ini membuatkan kaum Adam tersipu-sipu malu kerana kaum Hawa mengetahui sebahagian besar kata-kata rayuan mereka bukanlah mencerminkan isi hati yang sebenar..

buku ni berharga RM15.00 jer.. =)

kenapa ieyza beli buku ni ? HAHA.. sebab first cover dia sangat-sangat menarik! Pink colour.. then sangat cantik.. dan membuatkan hati nak beli rasanya.. then, cerita pun menarik.. sebab baca buku ni sikit demi sedikit kita boleh tahu cinta seorang lelaki terhadap kita tu adalah benar-benar tulus kerana cinta yang datang dari ALLAH ..atau pun hanya cinta kerana nafsu yang datangnya dari SYAITAN.....

Isi kandungan yang best membuatkan hati nak baca :

Wajah-wajah Dunia Percintaan
-Antara Cinta dan Nafsu
-Antara Merayu dan Bernafsu
-Hentikan Pujuk Rayu itu

Krisis Cinta: Sekiranya Cinta Mengapa Perlu Berdusta ?
-Krisis Identiti : Cinta Buta
-Krisis Moral : Kebebasan Bercinta
-Krisis Spiritual : Kehampaan Cinta
-Krisis Cita-cita dan Keberanian
-Psikologi Silang Budaya: Terkikisnya Rasa Malu

Rayuan Palsu: Kepura-Puraan Nafsu Syaitan
-Katanya cinta,tetapi......
-Buktikan Cintamu
-Bercinta,Ada yang islamik ?
-Lagi-lagi tukar kekasih

Gelojak Hasrat: Sampai Hati Mengkhianati Kekasih Sendiri
-Hakikat Hasrat
-Hasrat Bercinta
-Hasrat selalu Mengajak Bermaksiat
-Mengendali Hasrat

Cinta, Mengapa Mesti Dusta ?
-Cinta Sesat
-Cinta Monyet
-Gosip Amatur
-Persaingan Cinta: Berebut "Bidadari"

Cinta Sejati: Cinta yang Tulus dan Suci
-Niat Suci, Hanya untuk Cinta Sejati
-Kesungguhan Hati
-Perbaiki Diri: Langkah Pasti Bertemu Cinta Sejati
-Hindari Ego, Sombong dan Riak
-Sekiranya Cinta Jauhi Zina !
-Ambillah Pengajaran daripada Fenomena Cinta Sejati

Penutup:

Sebuah Renungan Cinta
-Cinta Tidak Semestinya Memiliki
-Memiliki, Namun Tidak Mencintai
so far, buku ni best.. Tapi buku ni bukan lah novel cerita cinta k, ni buku lebih kurang macam motivasi..tapi bukan lah motivasi sangat pun.. hee...


24 000 kuceng marie:

Pendamba Mawar said...

cam best tapi ai tak minat la cinta2 ni.wakaka

Miss Nadya said...

ieyza baru beli ke dear??berapa yer??nk cari lah..;)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

buku ni untuk perempuan je kowt... laki xyah baca.. hehe

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

aah.. baru beli.. rm 15 kak ;)

ada tulis dlm entry ni.. hehe

CCICute Design said...

wah!!cam best jerk novel ni.. ^_^ bc tajuk pon da gempak..

ieyza afieyna said...

@CCICute Design

hee.. t beli la kak :)

Eyda Dania said...

wah..cm best je...tp klu eyda beli..x bce nye nnt...pe kate..awk update entry berdasarkan tjuk2 die..hehe..

kura said...

suka betul anda baca novel... wuh.

izamin said...

wah mcm best jew..

widiea azira said...

thanks for share..must beli!!! x pon pinjam yg ieyza punye..boleh yunk..hahahahah

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

insyaALLAH klao rajin.. coz apa yg dia tulis pnjang kowt.. hehe

ieyza afieyna said...

@kura

hehe.. well u know me :P

ieyza afieyna said...

@izamin

best la.. t try la ari ;)

ieyza afieyna said...

@widiea azira

nak pinjam ?tak bole tak bole.. haha :D

Bli sendiri :P

Paris Lipton said...

wow...ade chenta2...wink2...

syieda ;) said...

serius rm15 je? wahh! murah ni! esok nak cari kat kedai buku la. ada duit lebih, boleh jugak beli :)

MaYa MustWany said...

lepas solat mintak dijauhkan perkara n perasaan tuh n mintak dikuatkan iman.

elakkan mana yang boleh dielakkan.insyaAllah

zareliqa afiqa said...

Nice lar entry ni.Mmg suka bab2 jiwang..hehe :D

Selendang Merah said...

macam menarik jew buku nie..hakhak3..

leh pinjam x?

cik mun said...

yeke..nak try carilah..

aisya said...

betul2, sekali tengok dah tertarik.. cover tu menarik sgt..

Nur Kiasatina ^_^ said...

Wow ! Awesome blog .. Done follow u . Jom la bace cerpen yg saye buat :) http://rock-secretonlinegurlzz.blogspot.com/2011/12/black-vs-white.html

wan nurul hezrina said...

wahh meriahnya cover buku tuh?suka tgk..isinya pun besh ek?

nurul diana said...

wahh beli kt mne tu ? hehe rindu akk :(