Friday, December 2, 2011

Barang Mahal Barang Murah

Assalamualaikum...



* Gerbang malam kat ipoh ! 
xde kene mengene dengan cerita k.. :P

Hyep... hope semua nya sihat-sihat belaka ye .. ^^ ieyza pun sihat gak.. alhamdulillah.. =)
oh ya.. actually ada benda yang ieyza nak cerita ni.. cerita hot nyah ! haha.. tak da la.. tak hot mana pun.. cuma nak share kegeraman ieyza ni dengan korang-korang semua...huhu..

tahu tak ? tahu tak ? tak tahu ? ala...! tahu tak aritu kan ieyza ada beli kasut tu kat pasar malam,  nak kata murah, tak sangat la.. tapi murah gak.. RM12.90 ..haha... sebab kasut tu cantik la jugak.. sebab tu terasa nak beli.. tapi kan.. baru je guna beberapa hari dah lekang gam dia..pastu tercabut terus.. hampeh betul la.. geram rasa nya...

sayang je kan.. yela.. pakai pun bukan la ganas sangat..bukan p berlari pun.. pakai baru berapa kali je..ee.. geram nye.. menyesal beli tau... betul la orang cakap.. barang murah tu tak tahan lama.. better beli barang yang mahal dan confirm tahan lama... tapi barang yang mahal tu la tak termampu nak beli.. T_T 

sebab kena save budget jugak.. tak bole membazir.. tapi tu la pasal barang murah cepat je rosak. bile rosak confirm la kita kena beli yang baru...duit melayang la lagi... dush ! adoiyai.. sama je macam jam yang ieyza beli RM10 jer dulu...kat pasar malam gak XD haha .. yela memang tak da standard . bukan orang kaya nak beli jam mahal-mahal la katakan.. tapi jam tu pun rosak.. so amik keputusan beli jam kat kedai jam yang mahal sikit.. biar mahal.. asal tak rosak lagi... 
p/s:kat pasar malam kalau makanan murah tak pa..janji perut kenyang hati senang.. haha :D

40 000 kuceng marie:

saffiya_aleesya @ echa said...

setiap yang mahal tu ada kualiti dan kelebihan nyer..

saffiya_aleesya @ echa said...

ieyza org parit kan, echa org bota..ieyza kg apa ek??

ziana said...

Itula bezanyer..cuma bli brg mahal ni berbaloi..tapi kena kumpul la ..

Queen Nouvelle said...

haha . queen lain .
dulu , bila beli kasut RM40-RM50 , putus tali larh , tumit patah larh . dah geram , beli kasut RM10 . kononnya , kalau tali putus atau tumit patah , tak larh terkilan sbb kasut murah . tau2 jer , tahan sampai sekarang :)

**moralnya , jangan pandang rendah dgn kasut murah . haha .

nurul diana said...

kesian akk , lpas ni beli kasut atas 30 inngit , hehehe

Miss Nadya said...

betul tu ieyza...biar lah mahal sikit jnji dpt pakai lama..

akak dulu beli kasut..murah jer..RM40..pakai tak smpai sebulan dh patah..hampeh..

kasut lama jugak tahan sebab mahal..:)

p/s :: sekarang akak tengah unfollow orang dulu..sebab nk kasi clear semua yg akak follow..leceh2..huhu..:)

ieyza afieyna said...

@saffiya_aleesya @ echa

aah.. betul tu... sebb tu mahal..

ieyza afieyna said...

@saffiya_aleesya @ echa

ohw yeke.. ieyza dok kt kg tg ara.. dkt2 degn sekolah iskndar shah ;)

ieyza afieyna said...

@ziana

memang berbaloi.. tapi masalah nye duit je.. huhu..

ieyza afieyna said...

@Queen Nouvelle

la mcm tu pulak ? untung lar...
rezeki tu.. beli brg murah than lame.. hee

ieyza afieyna said...

@nurul diana

he.. insyALLAH.. tapi budget pun satu hal jugak.. hik3..

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

yeke ? pasni ieyza nk kena beli kasut mhal la juga.. hehe..

yeke kak.. smpai kena mcm tu..

akk jgn unfollow ieyza tau.. hee..

zareliqa afiqa said...

hehe..sama lar.kalau g pasar malam asal nampak cantik jek rembat terus beli. :D

Pendamba Mawar said...

murah2 pun boleh

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

hehe.. tau xpe.. rembat je.. hehe

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

ikut barang jugak..

SpeakerSekolah said...

Barang bundle murah tpi ttp tahan lame..hehe..kalau makanan murah tkut skit prut pulak..

Cik tikah said...

kasut murah syg . mestilah cpt tercabut. hehe.. it's ok. t beli kasu mahal2 k :)

syieda ;) said...

kalau kasot kat pasar malam tu murah, & adat la kalau cepat rosak kan? hee~
lain la kalau kasot yg berjenama tu mahal & boleh la jugak tahan lamanye.
bg syieda, mahal ke murah ke xkesah. yg penting jenama. especially kalau nk beli baju. yg lain lain xkesah. murah lg bagos. hikhik ^^,

Run Away said...

murah dan berkualiti kan bagus...hekhek...;d

Miss Nadya said...

hehe..akak tgglkn 190 je yg akak f0ll0w..akq xunf0ll0w ieyza p0wn..

p/s :: ieyza,kcing 2 ayah akak c0nteng gne marker..hehe..

Ratu Lissa said...

kadang-kadang kasut murah lg bgus berbanding kasut mahal.. tp kalau saya carik yg sederhana je lah ! :P kasut yg sampai RM89.90 tu tak termampu olehku, hehe.. kalau beli kasut murah, boleh beli 8-9 pasang, hahah !

Thania said...

yang mahal tuh x smestinya bagus... bak kata iklan tuh lah.. tak ingat daa..heheh..
gerbang malam....waaaa...... daa lama x jejak... tapi kat sne x best laa... pernah pergi x sampai 5 kali.. hehehhe..
ke....ieyza guna ganas sgt nie.. x nak ngaku jerk..grr.... :)

Wanie said...

huhu..kalau barang murah ni kan selalunye tak berkualiti tahan pun kejap je la..baik beli yang sederhana..hehe

*ade je gambar ieyza dekat g+ tu..check balik..

aTiey said...

memang beli brg murah xtahan lama...oo g kt grbang malam.,tmpt tuh mmg popular lau kt ipoh,,,

Ezad Skytech said...

kalau beli yang mahal sikit...berbaloi la sikit...tahan lama...hee~ :)

ieyza afieyna said...

@SpeakerSekolah

brg bundle x pnah lak beli.. hee

mknn tu klo skit perut tgk pada kebersihan dia la.. klo mhal kebersihan x terjaga skit perut jugak.. ;)

ieyza afieyna said...

@Cik tikah

hee.. ok2.. ^^

ieyza afieyna said...

@syieda ;)

aah murah tu la tak la rasa rugi sgt kn.. hee

ieyza afieyna said...

@Run Away

tapi yg berkualiti slalu nye yg mahal.. hee

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

la tinggal ckit je.. hee..

pen marker ? mak ai.. ptut la pelik.. huhu

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

gulp! rm89.90 ? ieyza pun xmmpu.. hee

ieyza afieyna said...

@Thania

aah.. itu pun betul jugak.. hee.. xla.. ieyza mane ade gnas2.. ieyza kn lembut.. hehek :P

ieyza pun lama dah x p gerbang mlam tu..

ieyza afieyna said...

@Wanie

aah.. beli brg yg xmurah sgt, x mahal sgt.. heee


aah,, dah ade da.. :)

ieyza afieyna said...

@aTiey

aah.. hee.. mmg popular.. ramai org suke pergi...

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

betul2.. klo murah rosak dah rugi kn.. mlyg duit.. hikhik

MaYa MustWany said...

masalah mas lak,jam mahal kat kedai jam,fesyen tak cantik.hahaha..lagi2 mas lak allergic silver.memang leceh.jam bru abiz b3..malas lak nak tukar b3..so kene la survey2 mana jam cantik n sesuai

kura said...

gerbang malam best!

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

aah tu la.. jam mhal xde yg comel2.. jam nampak mture klo pkai.. hee

ieyza afieyna said...

@kura

;)