Thursday, November 24, 2011

Tahniah ayah... :)

Assalamualaikum...

Terasa hati nak update entry ni, entry ini khas untuk ayah .. even beliau tak membacanye... ^^ nak ucap Tahniah dekat ayah sebab dapat anugerah.. Anugerah sebagai pekerja cemerlang iaitu Anugerah Khidmat Cemerlang 2011... ^_^ dari sebuah syarikat tempat ayah bekerja iaitu Safeguard G4S ..

Syarikat ape nie ? syarikat yang van hantar duit ke Bank-bank tu.. dulu ayah hanya sekadar driver van tersebut,, tapi dah di naik pangkat dan menjadi guard kat belakang van untuk menjaga duit yang ada beribu-ribu or berjuta-juta mungkin ,, untuk dihantar ke bank-bank..agak bahaya juga kerja ni actually...tapi nak wat camne kan.. itu lah kerja beliau..Ia memang sekadar guard..guard yang mempunyai gaji yang tak seberapa untuk menanggung jumlah keluarga yang agak ramai la jugak..

pergi kerja waktu subuh,,dalam kul 5 pagi dah gerak.. jauh pulak tu,.. rumah jauh.. kat kampung,,hampir sejam nak sampai ke tempat kerja,,kat ipoh tu.. balik kerja pulak waktu malam. . kadang sampai pukul 1,2 pagi macam tu.. sebab OT..kalau tak OT gaji sikit la.. sebab gaji pokok pun tak sampai RM1000, ni bila OT ade la rezeki lebih sikit kan..pergi naik moto je,, hari-hari..ulang alik.. kerja pun dalam seminggu sehari je cuti...jarang ambil MC apatah lagi nak ponteng...tapi tu tak melemahkan semangat ayah..sanggup bekerja keras semata-mata nak tanggung kami sekeluarga..

even dia hanyalah ayah tiri je..tapi dia lah yang memberi kami makan.. sebab mak tak kerja.. T_T lagi pun, mak kawin dengan ayah ni since ieyza darjah satu lagi..ayah kandung ieyza dah meninggal masa ieyza umur 5tahun.. T_T ieyza ada 3 adik beradik,, dan lepas mak kawin dapat anak lagi 3 orang.. so sekarang dah 6 orang kena tanggung.. dengan gaji yang tak seberapa pun..ye, tak di nafikan hidup keluarga ieyza susah la jugak, tapi sejak belajar ni,, kan dapat duit PTPTN ,so secara tak lansung dapat mengurangkan beban la sikit kan.. adik pun kecik2 lagi.. still sekolah rendah and ada sorang tak sekolah lagi..dah la. tak mo citer sedih-sedih.. hee.. 

disebabkan ayah seorang yang rajin bekerja.. jarang amik MC,, tak ponteng dan pekerja yang baik.. hee.. maka sebab tu la dapat anugerah ni... macam-macam barang dapat tau.. macam bese la.. dapat macam bende kat bawah ni..





dan jugak dapat Cheque yang bernilai RM1000... Wow.. best2.. hee...
mak pun gembira..Tahniah Ayah.. ;)

ni gambar mak dengan ayah.. ^_^
p/s: nanti dah kerja nak kerja rajin2 la.. leh dapat anugerah.. naik pengkat ke.. hehe.. insyaALLAH :)


59 000 kuceng marie:

Miss Nadya said...

alhamdulillah..ieyza jangan degil degil cakap ayah tau even dia ayah tiri..

Sedekahkan Al-Fatihah buat arwah jika terkenangkan beliau..Amin..

mutiara kata :: bersyukur dengan apa yang diberi olehnye. Allah maha kaya dengan memberi rezeki kepada anak Adam & Hawa..

Pendamba Mawar said...

tahniah ayah.. menantu ucap tahniah ni.hikhik

aisya said...

tahniah buat ayah ieyza.. =)

cik ika said...

say cogratz to him ya..

Cik_Shiqah said...

tahniah buat ayah ieyza yer! :)

itulah ksih ayah. sanggup berkorban masa dan tenaga demi keselesaan dan kebahagiaan kuarga trcinta...

~miss dyeLa~ said...

usaha tangga kejayaan...

Yatie Awang said...

wahhh...tahniah ayah

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, tahniah untuk ayah sys..hehe, bkn senang nak dapat anugerah pekerje terbaik nie...kiranya ayah sys nie bukan calang2 org..huhu :D

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

insyaALLAH ;)

terima kasih kak.. ^^

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

ek? sjak bile? haha..

ieyza afieyna said...

@aisya

thanx aien.. :)

ieyza afieyna said...

@cik ika

ok2.. thnax ye sis ;)

ieyza afieyna said...

@Cik_Shiqah

hehe.. betul2... :)
thanx..

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

hehe.. thax you..

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^

betul tu.. hik3.. thanx ye.. ;)

Run Away said...

tahniah juga utk ayah awk....;d

ieyza afieyna said...

@Run Away

thnax you ;)

Fir Marlyn said...

tahniah ayah ieyza :)

yen(toka ziizokukuto) said...

tahniah ye,,,untuk family,,,dapat anak yg kenang jasa ni,,huhhu :)

Pendamba Mawar said...

sejakku bertemu denganmu.ahaha cam lagu plak

nurul diana said...

tahniah untuk ayah akk , wow ayah akk hensem laa hehehe

mc'yun said...

tahniah to ayah ieyza..
that is waht we call kasih ayah sampai ke penghujung..
walaupun ayah tiri, but dia yg telah m'besarkan kita..

afzalsukasuki said...

Anugerah Khidmat Cemerlang..bila la afzal leh dapat.huhu.Bdw sampaikan ucapan tahniah utk ayah ieyza ea :) kim salam sekali :)

ieyza afieyna said...

@Fir Marlyn

terima kasih ye Fir ;)

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

hee.. thanx yen.. :)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

haha.. ape la.. :P

ieyza afieyna said...

@nurul diana

hehe.. untung mak akk kn..huhu..

ieyza afieyna said...

@mc'yun


btul tu.. :')

ieyza afieyna said...

@afzalsukasuki

insyaALLAH..klo ade rezeki t afzal dpt la anugerah pekerja terbaik.. kerja la rajin2.. hee ;)

Gadis Cupcakes said...

tahniah ayah . eh silap . tahniah ayah ieyza

WuMing said...

Tahniah kepada Ayahanda... Muahahaha..


Serious...serious..Tahniah... Sebenarnya Ayah bekerja dengan tekun dan cemerlang adalah kerana ada keluarga di belakang yang sentiasa menjadi dorongan..

Inilah kasih sayang dia terhadap isteri dan anak-anak. Tak hirau penat lelah... Juga tak gentar meharungi cabaran..

Tahniah..tahniah...

Tahniah juga kerana ada anak yang comel... he..he..he..jangan marah...

Apit said...

terharu apit baca :') huhu congrats ye ^_^

♥Aien Najwa♥ said...

waaa.....tahniah ayah..hehehe..pasniy bekerje dengan lebih cemerlang lagi key..=)

ieyza afieyna said...

@Gadis Cupcakes

HEHE.. Terima kasih ye.. ;)

ieyza afieyna said...

@WuMing

pnjngnye komen wuming..hee..

betul ape yg wuming ckp kn tu..

thnax ye.. :)

anak yg comel? spe tu ? haha :D

ieyza afieyna said...

@Apit

Huhu.. thnax ye apit.. ;)

ieyza afieyna said...

@♥Aien Najwa♥

InsyaALLAH.. amin.. ;)

thanx aien.. :)

PCL said...

Tahniah utk ayah kamu...slm singgah sini.

Bro Ahmad said...

tahniah kt ayah awak..pekerja rajin mesti dapat habuan stimpal..nnti anaknya pon ikut contoh yang baik gak yea

ieyza afieyna said...

@PCL

terima kasih PCL.. :)

ieyza afieyna said...

@Bro Ahmad

Thanx bro.. ;)

insyaALLAH...amin.. :)

Ezad Skytech said...

tahniah ye kat ayah ieyza...contoh pekerja yang baik tu...sebab tu syarikat hargainya...:)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

thanx betul tu.. pekerja yg ptuh arahan bos..hee

budak penjara said...

tahniah utk ayah ko..keje apa pn x kesah..yg penting keje tu halal utk bagi ank bini kita makan.. ko plak, bila dh kawen nnti, jgn sesekali lupa jasa mak ayah tau..jd lah anak yg solehah dan berbakti kepada mak ayah kita

MaYa MustWany said...

allhamdullilah rezeki..
nanti dah kerja jangan lupa balas jasa ibu bapa ye.(nasihat juga utk diri)

aRa ❤ aFiq™ said...

tahniah ayah.. hehe.. abah ara penah gak dapat ni :)

Kazen said...

tahniah juga tuk ayah...entri nie cukup rase,..hepi pun ade, sedih pun ade, syahdu pun ade...tanx

Entry Terkini | 12 Kelebihan Mandi Air Panas

Sunah Sakura said...

tahniah untuk ayah kamu!

ieyza afieyna said...

@budak penjara

insyaALLAH...ye mudah2an begitu lah..

terima kasih.. :)

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

betul tu.. insyaALLAH.. same2 kite blas jasa parent nnti kn..

ieyza afieyna said...

@aRa ❤ aFiq™

thanx... hee. yeke ? bgus la.. :)

ieyza afieyna said...

@Kazen


terima kasih kazen.. :)

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

thanx kak sunah.. :)

myu said...

Tahniah buat ayah ieyza... Sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah ayah ieyza... Jadi seorang anak yang sentiasa membahagiakan kedua orang ibu bapanya. Bila berjaya nanti jangan lupa bantu keluarga :)

ieyza afieyna said...

@myu

amin..InsyaALLAH.. :)

trima kasih myu.. :)

Muna rahimah said...

muna macam pena tengok ayah ieyza laa . keje kat ipoh kan ? huhu . btw , tahniah untuk ayh ieyza :)

ieyza afieyna said...

@Muna rahimah

aah... kerja kat ipoh.. mcm mane leh kenal lak ?? hee

Muna rahimah said...

sebab muna duk ipoh . hee :)

ieyza afieyna said...

@Muna rahimah

oo.. hee.. ye la kowt.. :)