Monday, November 28, 2011

Sepi sendirian

Assalamualaikum...

Hatiku sepi.. sepi sendirian di sini.. Hanya Facebook dan Blog yang menemani hari-hari.. hanya bicara keseorangan di dalam hati..aku cuba selindungkan rasa sunyi ini tetapi kurasa tetap sunyi .. HAHA.. 

siyez.. borink sangat-sangat.. duduk kat bilik sorang-sorang,, dah nak dekat seminggu tau.. sebab roomate lama dah tukar kampus sebab amik fast track terus sambung degree, then roomate baru tak da pun.. tak tahu la ada ke tak.. hope esok ada la.. mengharap sangat pejabat kolej luluskan rayuan budak-budak yang tak dapat kolej tu, then tempatkan la mereka dibilik ieyza ! T_T ..

rindunya kat roomate lama.. Wanie & aina.. jaga diri :( study hard ...
#Anak patung tu wanie yang bagi.. ada je letak atas meja study.. T_T . tengak patung ni, teringat lak kat wani.. :( k,la tak mo sedey-sedey.. :)

dok sorang2 ? Saya seorang berani ? oh tidak... ! takut jugak la.. malam nak tidur tu time tu la macam-macam dok teringat citer movie seram semua tu.. adoi.. bikin semagat lemah semangat je.. dah la 2 katil kosong xda yang duduk.. takut-takut kalau "ada" yang  teeeeeet  . faham kan ? 

so, setiap malam masa nak tido tu mesti ieyza selimut satu badan semua.. pandang kat dinding je dan pasang surah-surah bacaan Al-Quran kat handphone sehingga terlena dengan sendiri nya... alhamdulillah, so far ok je la, seminggu dok sorang-sorang ni.hurm..

okla,lupa kan pasal tu. tadi ieyza boring,so baru je lepas blogwalking ke sana kemari.. sambil melompat-lompat .. terpusing-pusing tau...sebab tu penat giler ni.. HAHA..xda la ..gurau je.. :P ..ok2.. hee.. masa blogwalking tadikan ieyza ada jumpa ramai blogger newbie rasanya ,yang pakai shoutmix new version punya.. 

siyes tak best la.. sebab payah la.. melambat kan masa betul !yela. kena masuk kan email bagai. then, kena letak link lagi..sebab tak da tempat link kan.. so version baru nie memang tak best la.. kan ?yang lamakan terus siap tersave kena punya url tu.. 

Baru                                                        Lama    

#erk? ke ieyza yang tak tahu sebenarnya ada tempat letak url ke ? hee.. 

58 000 kuceng marie:

Pendamba Mawar said...

hurm ramai gak komplen.. tapi mesti ada pembaharuan yang best kot..entah x discover lagi..:)

hurm abg da try mohon pasal bilik tu, tapi pjabat asrama tak bagi...:)kasian kan..


harap2 esok lusa ada la roomate tu.:)
insyallah takde pape

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan said...

xbest kot chtbox yang baru neh, grr~

cik ika said...

ala siannye..sme a ika..busan..tp ade romate cm ta de romate je..

p/s : ta ske shoutbox bru..susah..

cili_kering said...

shotmix 2 mmg xbez pown..yg lame lg bez bab iyanya mudakan...=)

Noraien said...

wahhh,semua barang wrne pink ea?warna fveret yea ?alaaa,takyah tukar lah shoutbox tue.yang ade skrg pown dah okay :)

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hmm...serba pink budaak nii...:)

berbunga hati tengok..haha

singgahyer:)

Yatie Awang said...

akak pun rindu gak ni hahaha

Husna syahirra said...

sy pun duduk satu bilik sorang jew
sbb ro0mate berhenti..
awal-awal berani, lama2 sy lari
tido bilik sebelah,, haha; :))

zareliqa afiqa said...

wee! serba pink lar meja stdy.suka2^^
A'ah,shoutbox yg baru tak best.susahkan orang jek.sebab tu tak nak tukar.hehe

nurul diana said...

mnyushkann btoii shoutmix bru , hahaha

faridah nazurah said...

hehe shoutbox yang baru ni memang smart, tapi yg lama lagi besttt kan?

ASHIKIN AZMI ~ said...

berani nyer ieyza dok sorg2... umo 19 tahon kan?? btw, thankss atas sume tuto .. blog awk best ! :D

cik Atiera said...

kesian iza duduk soang2..
Aien taw cm ne ase nya kalo duk2 soang2..
sangat2 sunyi.. Aien pna duk soang slama 1 sem..
sabar oke iza ;)

syieda ;) said...

a'a, betul betul.
shoutmix new version xbez.

MaYa MustWany said...

fieyna.......apa kat belakang tuh????
hahahaha(^0^)nn
amalkan baca yaasin,insyaallah.
aah la yang versi baru memang leceh,memang mas tak tinggal jejak,coz kalau nak tinggal url kene sign dulu.nasib baik la mas de simpan versi lama.

Cik_Shiqah said...

kesepian yer?
hurm sabar yer, nnt muncullah roomate bru, insyaAllah. hehe :)

Kazen said...

adeh tu lah... rumate mmg memainkan peranan penting gak kan... kalu ade ase lah xsunyi ckit... pasal shoutbox tu mmg stuju lah... sbb yg bru cam susah ckit... xbest

Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

haha.. PM nie saje je tau,, huhu,,

insyaALLAH..sok ade kowt.. tadi mlm ade org gtau maybe sok ade org masuk.. yeah! hee

ieyza afieyna said...

@Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan

aah.. memang x best pun..huhu

ieyza afieyna said...

@cik ika

yeke... npe lak dgn roomate ika tu ??

ieyza afieyna said...

@cili_kering

aah.. yg lama tu kn ade terus tempt url..so xyah susah2 nk letak lagi..

ieyza afieyna said...

@Noraien

aah.. hee.. memang minat pink sgt2 ;)

ieyza afieyna said...

@TwIstiEs*meSti Mau*

hehe..memang minat pink sgt2.. hee

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

hehe.. rindu jugak.. ;)

ieyza afieyna said...

@Husna syahirra

yeke.. hee,, ieyza xrapt dgn org sebelah.. tak kn nk p tumpang.. hee

ieyza afieyna said...

@zareliqa afiqa

hehe,, sebab minat pink.. ;)
aah,, ieyza pun xnk tukar shoutmix tu..guna yg lama je..

ieyza afieyna said...

@nurul diana

tau xpe.. hekhek

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

tu la.. smart la jugak.. tapi xbest.. hee

ieyza afieyna said...

@ASHIKIN AZMI ~

xberani sgt la actually.. hee

aah umur 19.. knpe??

ok..welcome ;)

ieyza afieyna said...

@cik Atiera

tu la pasal.. sunyi sgt..k2, thanx aien.. ;)

ieyza afieyna said...

@syieda ;)

hehe.. betul2.. ;)

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

hehe.. jgn la sakat ieyza.. huhu

ok2.. insyaALLAH..thanx ye sis ;)

ieyza afieyna said...

@Cik_Shiqah

insyaALLAH.. nnti ade la tu ;)

ieyza afieyna said...

@Kazen

betul2.. xde rummate xlengkap hidup kt kolej ni.. hee..

:)

Thania said...

hai dikk... hehe..indu at adik akk sowang nie.. hoihoho... ala2...ciannyer dia tnggal sowang.. sib bek brani.. mner mmber lain? x tompang bilik dorang... sis an ad.. tok tman ieyza... hhehe...
tau xper.. shoutbox yang baru tuh menyusahkan jerk... huhuh...

ieyza nak tnyer...mcm ner ieyza wat kotak2 dlm entry tuh?? nak wat, p xpandai.. n dlu pnh wat p tak pernah menjadi.. langsung.... batalkan jerk niat tuh.. huhu..

afzalsukasuki said...

sebuta pasal sendirian ni..err nak dgr citer antu tak?heheheheeee ~

Cik Chokie said...

alolo t akak mesti jumpe roomate baru punya lah :) insyaALLAH tak akan ada benda pelik berlaku .

haa betul2 shoutmix yang baru x best langsung . n menyusahkan . lagi best old version :'D

Miss Nadya said...

ta mau sedih2 ag taw..akak pon sedih tengok ieyza sedih..

patung pink..love it..

shoutmix baru cm tah paper..

EyqaLuvender said...

tak terfikir lgsg nk tukar version shoutmix yg baru....tgk pon da taw ta best...
ieyza sunyi?akak pon...wuuu~

Ati Masrif said...

salam dik,

bahaya juga anak dara dok sorang2
dalam bilik tu..
bukan pk tut je...pk gak
stranger yg dtg menganggukan..

apakata bila mlm je pi tumpang
blk kawan2 lain dulu :)


p/s: tahun berapa kat sana tu
ada kenal jr student tak?

pija chocolate said...

heee~~ dok sorang ye..tape malam nie pija fly dok sblh oke.. ;))

Sharifah syazee said...

shoutbox yg baru ney cm xbest sgt..yg lama siyesly more easier..;)

eQuRlz said...

yg shoutmix bru tu kan.. selain blh sign in guna fb or email tu..blh sign in gna url la.. cba explore lg.. eqa da cba kt blog yg org ada shoutmix bru tu..

skali je kita kna isi nama, url gambar..pastu nnt klu kita g kat blog org lain yg ada shoutmix bru da blh trus tulis msg, siap ada gambar profile lg melainkan kita sign out..eqa pn xingt cmne eqa wat.. tp mmg blh letak url..

tp eqa xtukar ke baru pn kt blog eqa sbb rmai org xreti nk sign guna url la.. :)

ieyza afieyna said...

@Thania

hehe.. rindu kat akk gak.. kemana la menghilng.. hee...

hee.. mlas nk tumpang bilik org len macm mnyusahkan pulak je.. huhu

kotak2 yg mane kak ?

ieyza afieyna said...

@afzalsukasuki

amboi.. nk tkut kan org la tu kan.. huhu

ieyza afieyna said...

@Cik Chokie

insyaALLAH.. hope ade la..

tapi smpai hari ni xde pun.. T_T

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hehe.. i love it too.. :)

ok kak.. thanx..^^

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

ieyza pun xmau tukar... hee..
hee..same la kite kak..

ieyza afieyna said...

@Ati Masrif

huhu.. tu la kak ... takut jugak tapi nk wt cmne kn.. tunggu je la smpai roomate baru msuk...

dah 2 tahun kt cnie kak.. jr student ?course ape 2? hee

ieyza afieyna said...

@pija chocolate

hehe.. mai2.. teman ieyza ye.. :)

ieyza afieyna said...

@Sharifah syazee

yup ! :)

ieyza afieyna said...

@eQuRlz

yeke?xtau lak leh mcm tu.. t ieyza g survey lagi la.. hee ingt kn xleh letak url tu.. thanx for the inform..

budak penjara said...

sume barangan ko wrne pink..gelas pon pink er

ieyza afieyna said...

@budak penjara

hehe.. tau xpe.. lapik meja pun... kat board dinding pun pink.. cadar , bntal.beg ..suma pink la.. haha :D

fiQ'Ra said...

eiyza, mas pun tak reti nk letak url kat shotmix yg baru tu.. HAHA , boleh takkk :D

ieyza afieyna said...

@fiQ'Ra

hehe.. tapi ade org kata dah bole dah.. ade cara nye.. tapi rumit ckit..

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa pink!

heee

ieyza afieyna said...

@Juliet_iRa~"

hehe... :)
<3 pink