Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah ..

Assalamualaikum...

Jum, baca entry sambil dengar lagu ni..
 
Selamat malam semua..  seperti yang semua tahu lepas je maghrib tadi kita baru sahaja memasuki tahun baru islam kan.. dimana penghijrahan Nabi Muhammad dan umat islam dari kota Mekah ke Kota Madinah untuk menyebarkan islam....  marilah kita ucap selamat tinggal zulhijjah dan selamat datang Muharram... :)


semoga kita sama-sama menanamkan azam serta semangat baru dalam diri masing-masing... InsyaALLAH kita sama-sama lah berdoa agar diri kita sentiasa berubah untuk menjadi lebih baik dari yang sebelumnya..Amin...

Actually, tadi ieyza baru je balik dari PI(Masjid Uitm ), tadi ada buat solat berjemaah beserta solat hajat dan juga bacaan doa akhir tahun dan juga awal tahun... Semoga apa yang dihajati dimakbulkan ALLAH.. insyaALLAH...esok pulak ada ceramah mengenai Awal Muharram jugak kat PI.. sapa-sapa warga uitm Perlis jom la kita meriah kan lagi meghadirkan diri ke PI ye esok.. hee...^^

sebut pasal tahun baru mesti ada azam kan ... apa ye azam ieyza? erm,, biar lah rahsia.. yang penting ingin merubah diri untuk menjadi lebih baik dari sebelum ni.. harap-harap la kan apa yang di azam tak hanya di mulut tetapi dilaksanakan jugak.. huhu.. mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan... Amin... 

ok,lah akhir kata SALAM MAAL HIJRAH..

ikhlas from,, Ieyza Afieyna.. ^_^

34 000 kuceng marie:

yen(toka ziizokukuto) said...

salam maal hijrah tuk ieyza

Pendamba Mawar said...

slam tahun baru juga

cik ika said...

salam maalhijrah dear...

Areliff said...

salam maal hijrah fina :)) sorry feed rosak..feed fina pon rasanya aliff chek tadi tak jalan gak..adeh masalah blog kot..takpelah..areliff letak fina dlm bloglist ok :)

Nazim Nasri said...

cuba bagi tahu saya cemana nak follow blog ni -..-

mc'yun said...

ieyza, lagu tue beri kesan yg mendalam pada yuni..thx..
n salam maal hijrah jugak..
moga2 kita DELETE segala sifat mazmumah, n mula berhijrah ke arah kebaikan

fiQ'Ra said...

salam maal hijrah eiza ;) hope tahun ni lebih baik dr tahun sebelumnya..aminn ^_____^

♥AienNajwa♥ said...

selamat menyambut awal muharam dear..sekejap jer rase dah masuk tahun baru islam..(~_~")..

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

salam maal hijrah gak yen :)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

thanx.. slam thun gak PM :)

ieyza afieyna said...

@cik ika

Thanx :)

ieyza afieyna said...

@Areliff

salam hijrah..

ohw xpe2.. k2.. thax ye aliff
ieyza pun letak aliff dh dlm bloglist.. ;)

ieyza afieyna said...

@Nazim Nasri

butang follow ade kt side bar.. ade x?

ieyza afieyna said...

@mc'yun

hehe.. betul2 tu.. insyALLAH..same2 la kita kn..amin..

ieyza afieyna said...

@fiQ'Ra

mudah2 an begitu la jugak...

amin.. thanx ye..

ieyza afieyna said...

@♥AienNajwa♥

salam hijrah.. :)

betul2.. sat g dah masuk thun baru 2011 pulak kn..

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hoo..,tahun baru dah kita kan..

hahaha..
mntak2 tahun ni,,lebih manis lagi la pada thun lepas..hahaha,,
jemput singghyer

kura said...

salam maal hijrah awak. wuu.

Bro Ahmad said...

salam maal hijrah ieza

ieyza afieyna said...

@TwIstiEs*meSti Mau*

hehe.. btul2.. hrap2 mcm tu la...

ok, insyaALLAH..nnti ieyza singgah ye.. :)

ieyza afieyna said...

@kura

hee.. thanx.. eh kemana menghilang ? lama x nampak.. hee

ieyza afieyna said...

@Bro Ahmad

thanx bro.. salam maal hijrah jugak.. :)

putry arisa said...

::salam maal hijrah juga::
jom terjah entry baru, salah ke jadi manusia yang MESRA ALAM??

ieyza afieyna said...

@putry arisa

thnax putry.. :)

nnti ieyza singgah blog putry ye.. ^^

Rtp Farra Arisha said...

salam maal hijrah kembali! ayuh berhijrah bersama2! hehe.

Nurina Izzati said...

salam maal hijrah. ^^

http://www.nurinaizzati.co.cc/2011/11/contest-azam-smart-maal-hijrah-by-drc.html

Run Away said...

salam maal hijrah ye...;d

EyqaLuvender said...

slm maal hijrah ieyza...
semoga hdup kte dinerkati Allah selalu =]

ieyza afieyna said...

@Rtp Farra Arisha

salam hijrah juga.. jom2.. berhijrah untuk berubah diri :)

ieyza afieyna said...

@Nurina Izzati

salam maal hijrah juga.. ;)

ieyza afieyna said...

@Run Away

salam hijrah jugak run away.. thanx ye..^^

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

insyaALLAH kak.. amin,,

akk pun ye.. ;)

MaYa MustWany said...

salam maal hijrah fieyna

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

thanx..salam hijrah jugak.. ;)