Wednesday, November 2, 2011

The Best Day ..

Assalamualaikum...

Hai blogger.. rindu sangat-sangat tau.. dah seminggu ieyza xupdate.. hari tu pergi KL kat Shah Alam...xonline sgt, online pun guna fhone je.. hee,, ade sapa2 yang rindu tak ? hekhek.. perasaan pulak ieyza ni.. maaf ye korang,, mulai arini ieyza kembali active.. yahoo.. hee.. t ieyza bw okea :)

Ieyza pergi KL pun sebab ada misi yang perlu dijalan kan.. haha.. ape dia ek ? hhuhu.. jadi babysitter lar.. tapi bukan untuk manusia.. tapi jaga kucing.. keh keh keh.. ye la kena bagi kucing tu makan kalau tak mati la, kucing-kucing tersebut milik bapa sedara ieyza.. dia dengan wife dia bercuti ke Beijing selama seminggu, so ieyza dengan mak sedara ieyza sorang lagi ditugaskan untuk menjaga kucing-kucing tersebut selama seminggu.. ye la, nanti mati pulak kucing tu tak makan .. nak tau x ade berapa ekor ? ada 20 ekor.. banyak kan.. :)

yang paling ieyza rapat dengan kucing yang bernama panda ni.. rindu pulak kat dia.. dia manja,, bila panggil je "Panda"  mesti terus datang,, nyendol2.. haha.. I miss u lar Panda !!
ini kucing bukan Panda ok. nama dia je Panda hee.. :P

Actually ieyza jarang tau pergi KL ni,,bila last pergi pun tak ingat la. dah lama lar.. tu ase best dapat dok seminggu kat KL ni.. and sedara-mara ieyza yang ada kat KL tu bawa p jalan-jalan kat tempat yang ieyza tak pernah pergi.. Ieyza pergi I-City and Sunway Pyramid, memang tak pernah pergi.. best sangat.. pastu pergi Nilai, N9 sebab berdekatan dengan rumah sedara kat Sepang...masa pergi Nilai tu memang rambang mata ar tengak beg, tudung, baju macam-macam ar.. 

Tapi..

tiba-tiba ada satu benda yang membuatkan ieyza tertarik nak beli, dari jauh dah nampak, terus pergi dekat, tanpa berfikir panjang terus beli.. Haha.. apa dia ? beg la.. beg gambar Marie.. ! Hee.. suke2.. Harga beg ni RM26.90 tapi tawar menawar dengan bangla tu dapat RM12.. ^_^

comel tak ? sila cakap comel.. hee :P

okla.. ieyza nak pergi siap kan banner tuk GA,, t jom reramai join ok.. hee ..

But sebelum tu 
ieyza nak ucap something kat sesorang yang agak rapat la jugak dengan ieyza kat dunia maya ni.. 

jeng jeng jeng
.
.
.
Khas untuk Pendamba Mawar..

hari ni birthday Pendamba yang ke 20 ++ ..

Happy Birthday...
Semoga Panjang Umur dan Murah Rezeki
Terima kasih selalu bagi support /nasihat kat ieyza ^_^

Bye.. ~

55 000 kuceng marie:

Miss Nadya said...

adui...comelnyew kucing tu...hye panda..:)


alah,beg tu...cute...^_*


happy bufday pendamba mawar..^_*

myr amyra said...

comel panda 2... :)

seronoknya dia dpt jalan2... "_"

Thania said...

hahaha..nak jugak beg same ngan blog dia..hehe..
comeyh2..
jauh tuh harga dia bg..
mmg jauh.baik org tuh..

Nafisah Ruslan said...

mak aih! dari rm26.90 jadi rm12 je? gempak lah.. tak reti tawar2 ni..

Pendamba Mawar said...

mekasih sayang..:)

Sunah Sakura said...

hepi besday gak kat dia...~

lieya_idlia2307 said...

la pegi jaga kucing rupanya patut arr tak berhapdet heheheh..anywayy tak sabar nak tunggu GA ieyza..

Norlida Ramli said...

hehe..cutenya beg tu.mmg tol2 minat ek.hehee

nk culik panda dtg cni..haha

sis92 said...

akhirnya sudah kembaali

hehe suka nya dengan cik marie ye

lepas ni boleh la bela kucing sendiri pulak :)

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hee..rindu kt pnda tu.. huhu..
thanx akk

ieyza afieyna said...

@myr amyra

hehe.. seronok kak.. ;)

ieyza afieyna said...

@Thania

hehe.. yela, minat punye pasal..huhu

aah tu la terkejut jugak.. mula minta mintak kurg dia bgi rm15 je, pastu tawar2 lagi terus dia bgi rm12.. hee

ieyza afieyna said...

@Nafisah Ruslan

hehe.. entah .. kdg2 dpt kdg2 tak bila tawar menawar ni..huhu

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

same2 abg.. kih3.. :P

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

ok sis.. thnax..

ieyza afieyna said...

@lieya_idlia2307

hehe.. tau xpe.. hee..

ok sis..

ieyza afieyna said...

@Norlida Ramli

aah memang mint marie kak.. kat laptop pun ade marie.. huhu..

ieyza afieyna said...

@sis92

hehe.. ieyza memang bela kucing pun.. kt umah ade 6 ekor.. ;)

Bro Ahmad said...

comelnya kucing panda tu hehee.. bro baru je nak layan G+ ADD la yekk.

beg pinky sesuai dengan tema blog ni

lama menyepi yea

Ratu Lissa said...

Happy birthday utk pendamba mawar jugak, hehe ;p

Amoychanteks said...

rindu3~~~ hahah !

suke sgt dengan pink dan kucing kan..

Ahmad Haziq Azlan said...

kenapa panda?
macam kucing je...

NasZ said...

comel eiyza lagi. hehe.

ieyza afieyna said...

@Bro Ahmad

hehe.. G+ tu ape bro ??

aah ieyza memang minat marie.. hee..

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

hehe.. terima kasih lissa ;)

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

hehe.. tau xpe.. :P

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

memang kucing lar.. name je panda.. hee..

ieyza afieyna said...

@NasZ

yeke ?

xpun.. hee

^^eKaTiKaH^^ said...

hehe, memang sesuai panggil kucing tu panda..belang badan dia macam panda...comel..

btw, kite ade tag ieyza tau..hehe, jom tngk :)

http://sweetsour93.blogspot.com/2011/11/my-first-tag.html

Ezad Skytech said...

lama tak update kan..hee..kalau pergi Nilai memang rambang mata nak beli macam2...hee..

wahhh....pandai ye ieyza tawar2...banyak diskaun tu...heee~

cik Atiera said...

eee... comei nyaaa itu beg!!! mau3.. :D

hehe..GA? join? haha

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^

hehe.. aah sebab tu pggil dia panda.. :)

o yeke ? ok2,, thanx tag ieyza.. ^^

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hehe.. tu la pasal.. rambang mata la jugak.. hee.. :)

ieyza afieyna said...

@cik Atiera

hehe.. ok2.. t join ye.. hee :)

Zee.Zee™ said...

pehhh.. tawar2 sampai 12 ringgit boleh dapat :D
hebat!!!

20 kucing~~ banyaknya laaaaa =.=

Eyda Dania said...

meoww.....tp eyda xsuke jage kucing..remeh..hahaha..

widiea azira said...

comel bag tuh..owh yer hpy bufday bt pm skali..awk suke marry erk..hehhe

ieyza afieyna said...

@Zee.Zee™

hehe.. aah bnyak kan.. jenuh nak menjaga nye..

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

ieyza suke kucing.. tapi ni bnyak sgt susah pulak nk jaga nye.. hee

ieyza afieyna said...

@widiea azira

aah memang suke marie..

laptop un ade marie.. hee.. ^^

yen(toka ziizokukuto) said...

ieyzaa,,,sila ajar cara nak tawar menawar,,,huhuh

Fikri said...

Npa panda tu mcm kucing? haha.. konfius2.

WuMing said...

Kucing pun ada Baby Sitter... Nama Panda pulak tuuu.....

aisya said...

ala, nape x gtau g kl.. hehe

*bestnye jaga byk kucing*

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

hehe... ala, iza pun kdg2 dpt, kdg2 tak.. tak thu la npe aritu bangla tu baik hati sgt..

ieyza afieyna said...

@Fikri

hehe,, bukan pnda name kucing lar..
kucing tu yg nama panda..

ieyza afieyna said...

@WuMing

hehe... bese lar.. ;)

ieyza afieyna said...

@aisya

hhee.. seminggu je kat sane.. ;)

Pendamba Mawar said...

hehe.. :) like

anamizu said...

ececece beg tu same dgn background blog ieyza la!!! hehe cute =P





luv,
cik ana

MaYa MustWany said...

dari background da tahu peminat kucing.hihihi

ieyza afieyna said...

@anamizu

hehe.. ieyza minat marie kak ana.. sbb tu same ;)hee

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

aah memang minat kucing pun.. hehe ;)

Anonymous said...

eiyza klon ke hahaha..len mcm je gyenye,haha

ieyza afieyna said...

@Anonymous

awatnye ? xklon pun eh,, huhu..

nie sape ek ?