Tuesday, November 15, 2011

Bahayanya facebook...

Assalamualaikum...

#hujan tengah lebat ni, jadi borink sangat-sangat.. so , bila borink mesti la online kan.. online FB, Blog kesayangan ni dan jugak Twitter.. hik3... okla, bukan nak cakap pasal nie. tak de orang peduli pun..

tadi masa ieyza online fb kan,, terkejut sangat sebab banyak giler orang post gambar-gambar adegan lucah.. lebih dari 5 gambar dari 5 owner yang berbeza.. gambar berkiss2 bersama pakwe ade.. gambar lesbian tengah *%^* ade.. tak pkai baju..!gambar itu.. gambar ini... adoi, malu nye sebagai perempuan..aish, macam-macam.. 

#dislike FB sekarang!

belum masuk virus video lucah yang berleluasa tu.. ieyza pun terperanjat.. ade 2,3 orang post link virus video lucah miley cyrus ape tah kat wall ieyza.. bila sekali tgk ape la ni, ieyza terus delete.. then dapat lagi,, ieyza perhatikan la gambar tu.. (tak klik pun) . Ya ALLAH gambar lucah ni.. terus ieyza padam and block link tu,, sumpah terkejut.. tertengak bende yang tak pernah tengak.. mengucap panjang betul la.. astaghfirullahalazim....

kenapa la facebook sekarang ni banyak benda yang macam tu di share-share kan.. rosak mata betul la.. facebook ni public punya.. means budak kecik pun ada fb,, adik ieyza umur 5 tahun pun ada fb tau.. cuba kalau mereka yang tengak..budak sekolah rendah yg tengak.. ? hey, dorang pun ade facebook! pasti jadi macam ni.. budak 7 tahun ajak budak 5 tahun buat s*&^ ...ieyza baca ni pun sebab ade orang yang share kat fb.. teruk kan.. budak hingus tak kering pun dah tahu benda2 macam tu..

entahla.. facebook tu milik bukan orang kita.. sebab tu dia tak sekat benda-benda macam tu.. virus pun dah berleluasa...korang-korang semua,terutama LELAKI kalau dapat link yang video miley cyrus tu tak payah dok gatal nak klik sangat la nak tengak benda tu.. virus tu.. sekali korang klik., benda tu akan tersebar ke wall post orang lain yang konon-konon dipost oleh korang..so ati-ati.. kawan ieyza dah kena. tu la gatal sangat nak tengak benda yang tak senonoh tu.. 

#nak jaga mata, sebab kat kubur nanti mata akan berkata-kata apa yang kita lihat

39 000 kuceng marie:

syazana amira said...

betul2.. makin teruk lah fb nih.. virus berleluasa..

nana pun terkejut tgok..

Izzati said...

facebook macam da takda privacy da sekarang

Ahmad Haziq Azlan said...

erk
menakutkan

^^eKaTiKaH^^ said...

tulah..facebook sekarang tak ama dengan facebook dulu...sekarang bnyk sngt bnde yg bukan2 ade kt fb tu...--'

Eyda Dania said...

tw xpe..xpasal2..tambah dosa arini...=(

EyqaLuvender said...

akak pon same bgn2 tdo buka fb t'kejut sakan...
ape nk jd la bdk2 skrg ni.
kt fb skrg spam n virus b'leluasa.
so,kte kna waspada..jgn duk gatal tgn klik link sane,link cni...
gunakan utk tujuan b'sosial ngn kwn2 sudah...tayah duk lyn bnd2 laen tuh

SUFIANA1992 said...

iii..kenapa facebook sekarang ade mcm2 masalah...virus lucah la..huhu...bahaya betol

Miss Nadya said...

bila kemudahan internet di salah pakai...takut kan??

p/s :: huhu..doodle tu tak lawa..hehe...

nurul diana said...

huishh bahaya btoll

ieyza afieyna said...

@syazana amira

memang bhaya..bnde2 mcm tu la yg dah berleluasa..

ieyza afieyna said...

@Izzati

aah.. betul tu..

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

memang tkut lar...huhu

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^

tau xpe... nk bukn fb pun rasa tukut..

ieyza afieyna said...

@Eyda Dania

aah.. da dpt dosa free.. ;(

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

tu la akk.. ieyza online fb pun nk smbg2 dgn kwn2 mcm tu je.. xde masa untuk bnde tu semua.. tapi tu la ade je bnde x sptutnye muncull..hurm..

ieyza afieyna said...

@SUFIANA1992

tu la psal mmg bhaya

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

dunia smkin maju.. mcm tue la jdi nye.,.

ieyza afieyna said...

@nurul diana


betul3..

yen(toka ziizokukuto) said...

betul lah ieyza,,yen pon kena jugak,,,,gambar yg tersebar tu,,ntah ntah owner dia pun tak tau pun,,,tapi sape suh menggedik tgkap gamba camtu

Namee Roslan said...

dah 2 kali dah dapat post mcm tu. :( tp sy blocked terus. sy tak tekan pun. :( takut gila.

AkmaFaizal said...

betul tuh..tadi akak pun terkujat gak kat fb tetiba je ade org share gambar2 lucah ..haiya..tak tau mcm mana nak block..grrrrr..

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

ahh.. mungkin la kowt.. ade pihak yg x bertggung jwab yg sebar kan..

ieyza afieyna said...

@Namee Roslan

tu la ieyza pun dah block link tu..

ieyza afieyna said...

@AkmaFaizal

tu la psal.. pelik btull.. arini plak bnyak skali gus yg share2 bnde cmtue..

tiefazatie said...

aah..skrg nie byk virus nie..link2 ntah pape..n btol picture2 yg bukan pun ada nie..

sis92 said...

huhu nasiblah takdak fb :)

ieyza afieyna said...

@tiefazatie

tpi tu semua klo klik bukn ade pun gmbar2 tu..sje je nk sbrkn virus kn..

ieyza afieyna said...

@sis92

sis xda fb ?biar btul.. cm xcya lak.. hee

A SHIKIN ~ said...

setuju !! wall ekin kene gak.. gmbr lucah..pas nie deaktifkan je lah FB..

ieyza afieyna said...

@A SHIKIN ~

huhu..smpai nk deactive fb.. knpe x block je link tu je..

Ratu Lissa said...

ish..ish..ish.. lepas nie memang kena dislike FB! paling TAK SUKA, bila kita sibuk ber-facebook-ing, ada virus..

Pendamba Mawar said...

saya takut.bahayaaaaaaaaaaaa

MaYa MustWany said...

memang bahaya.cuba tengok BOHSIAMURAHAN kat fb..yang tuh,mereka ambik pic kaum hawa, then letak kat sna.

yang video rihanna tuh, 2minggu lepas mas da tengok 5orang kawan post kat wall mas.mas tahu bukan mereka yang hantar,so just delete & report.

Thania said...

btul2..pastu ad orang letak gmbr lucah, letak gmbar orang lain la.a.. sedangkan dia tak buat pown.. tkut laa sekarang nie...

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

yes ! dislike fb.. hee

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

hehe.. memang bhaya lar..

ieyza afieyna said...

@MaYa MustWany

yeke ? tu la psal.. skrg ni mcm2..

ieyza afieyna said...

@Thania

aah.. tu ieyza private photo.. hee..

tkut

afzalsukasuki said...

afzal pon sejak dah berblog ni..jarang2 sangat bukak fb.dah tak rasa seghairah dulu.hmm