Tuesday, October 18, 2011

Tutorial : Hilangkan Navbar [Yang Kat atas header > Follow,Share,Report Abuse ]

Assalamualaikum...

Hari ini ieyza nak ajar tutorial macam mana nak hilangkan navbar yang atas header tue..
apa ye navbar tu? ala yang ada tulis follow , Share, Report Abuse and etc..
bila dah buang nampak sikit kecantikan header korang tu.. hee.. ^^
macam pic kat bawah,yang ieyza tunjuk arrow tu..



step:

Dashbord > Design > Edit Html


korang search body { atau content {

pastu copy code kat bawah paste kan kat atas perkataan yang korang jumpa tadi..


#navbar-iframe {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}

kalau tak jadi inform k.. :) Bye..

8 000 kuceng marie:

Ezad Skytech said...

hee..sy sorokkan je navbar tu..bila klik dekat kawasan tu..baru keluar navbar..hee~

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

yeke.. hee.. klo yg mcm tu ieyza xtau mcm mane tutorial nye.. tu share yg nie.. ;)

lyana kopok lekor said...

baguss jadi, thx

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

cantik seyh hehe.. dh lama cari ni thanks

Yanie Iqa Rosli said...

hey...tq....jd la....

bicara hati said...

tak jadik la..hehe...cuba terang dengN lebih terperinci sikit

bicara hati said...

tak jdi..bole terang dengan terperinci tak??

ieyza afieyna said...

@bicara hati

xjadi ? aik.. erm nk terperinci mcm mane ye ? dah terperinci la tu.. hee