Thursday, October 20, 2011

Tempat yang terpaksa pergi...

Assalamualaikum...

kalau pergi mana-manakan  ada seteng-seteng tempat yang  tak berapa suka nak masuk actually tapi terpaksa masuk jugak dan nak masuk jugak even tak suka...T_T . 

iaitu :

Tandas Awam

 Terus terang cakap straight to the point kan, memang tak suka masuk tandas awam ni.. sebab BUSUK ! haha.. pelik jugak ek apsal la tandas awam busuk . tak bole ke pengguna-pengguna tandas jadi kan tandas awam tu macam kat rumah sendiri? bila dah guna , bersih kan la betul-betul balik kan. ni ayoyo macam perangai budak darjah satu.. tapi walaupun tak suka. kena masuk jugak kan.. takkan nak tahan sampai balik rumah kowt. !

Kedai Aksesori

Err... baru je melangkah masuk dalam kedai tu, huh pekerja dia gelabah giler. ! *skati la nak cakap ape ..huhu . kenapa gelabah ? yelah.. orang masuk kedai tu mesti la nak usha-usha dulu,,kalau ada yang berkenan baru rembat ye dak ? tapi ieyza jenis tak suka bila kita dok belek-belek barang tersebut yang kak-kak kat situ  dok usha-usha.. ikut je kita pergi kat dalam kedai tu, pusing sana ikut ,pusing sini ikut ..rimas la.. tau la takut barang depe dicuri tapi tak payah la dok usha dekat-dekat sangat.. bila macam ni confirm tak jadi beli. ieyza terus keluar je kedai tu. HAHA..

Mall bahagian minyak wangi / bedak

 kan kat supermarket yang ada tempat minyak wangi / bedak ape semua tu kan.. kenapa kan bila kita dah biasa pakai satu produk tu kita mesti nak beli yang tu kan.. sebab dah sesuai dengan kulit kita.. tapi orang yang jaga tempat tu dok promot-promot jenama lain pulak.. pastu dok paksa-paksa beli yang dia promot tu.. ape lar.. cakap produk tu baik la, lebih elok la. sekali pakai effect dia muka kita, bukan muka dia ! kulit kan lain-lain .. err.. ape-ape je la..

Kedai Makan Yang Lembab

Kedai makan yang kita order 2 jam kemudian baru sampai..tapi SEDAP giler! err.. geram tau.. order ape je pun bihun tomyam.. bihun takkan baru nak celur kowt.. err,, tapi tulah dah sedap memang la nak makan kat situ. haha.. orang ramai pun kata kedai makan tu lembab cikit cara layanan die..adoiyai..



p/s: arini nak masak tomyam la.. fevret !! hee


40 000 kuceng marie:

Pendamba Mawar said...

hehe.. kedai aksesori tu setuju..haha xsuka2.. tandas?xpi sangat.. perfume?xlalu sangat.. haaha..
kedai?normal la ramai pelanggan,tukang masak over energy da.haha

afzalsukasuki said...

afzal tak suka cari parking kereta.humang aih leceh la.pastu restoran fast food dan wayang..kena beratur pepanjang :(

Cik Azizah said...

yang org kena ikut tu sebab takut customer nak tanya ape2 tu yg dorang ikut je..pastu ada supervisor dorang yg tgk samada kita ikut customer o duduk diam je..hehe


pengalaman jadi salesgirl kejap. lalala :P

yen(toka ziizokukuto) said...

kedai makan lembab ni,,,memang tension owh,,,,kalau kita order macam macam boleh terima lagi,,,,ni order apa je kan,,hehe

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

hehe.. memang la.. tapi bosan tunggu.. klo order mknan yg susah2 bole terima lagi,, hee

ieyza afieyna said...

@afzalsukasuki

oo.. yeke,, aah fast food memang selu kena beratur pnjg hee..salu ieyza tgk wyg tu, org len yg dah beli siap2, tu tak rasa kesiksaan nye.. hee

ieyza afieyna said...

@Cik Azizah

memang la .. tahu dia buat kerja.. tapi kdg2 rase rimas jugakk. x sng hati nak beli.. hee. ;)

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

aah tu la psal.. kdg kite order bende yg senang.. yang dah tersedia.. tapi lmbat jugak..

secret Ash said...

:) Setuju ngan kedai aksesori tuu Hihi... Rimas arr kalo org tuu slalu ikut...

ieyza afieyna said...

@secret Ash

hehe.. tu la pasal..

Marliyana Mk said...

ha ha..setuju dgn tandas tuu..

huhhh.. kdg2 ade je tndas yg kene bayar 30sen..tapi still teruk....

ape boleh buat..:O

shiema sufian said...

shiema pon tak suka kedai makna yang lembab -.-'

ieyza afieyna said...

@Marliyana Mk

aah betul tu.. dah la kena byar.. pastu kotor lak.. hilang selera je kan..

ieyza afieyna said...

@shiema sufian

hehe,,. ;)

Bro ahmad said...

tempat wajib masuk kecemasan tu..terpaksa masuk orr buat suka hahaa sebenarnya banyak lagi senarai bro tak suka

mysha said...

sGt seTuju dik!!

ieyza afieyna said...

@Bro ahmad

memang la bro.. terpksa msuk gak..
byak lagi senarai ? memang la.. jenuh ar klo nak senarai semua.. hee

ieyza afieyna said...

@mysha

hehe ;)

sis92 said...

mmg tak suka klu pergi masuk kedai
sibuk orang ikut2..pastu bengang sendiri bila tak beli pape hahaha

ieyza afieyna said...

@sis92

aah penah jugak mcm tu..
kite xjadi beli, dia marah2 pulak..bisik2 ape tah..

Fathiah Hamim said...

tandas. huh fa akan tahan selagi mampu!

~miss dyeLa~ said...

org selalu masuk part minyak wangi time betol2 nk beli n nk cepat jer... minta jer ape yg kita nk... xde dh dia nk tanye banyak2.... hehehehehehehe.....

aisya said...

same la.. sgt xsuke klau kte tgh tgk2/pilih2 brg kne perhati dgn pekerja kedai tu..

NuR 'aQiLaH said...

tomyam thai the best! ;)

Miss Nadya said...

huh tu dia adik kita berceramah...hehe..
k.nad kalau tandas awam ni ok ag..tandas kat petronas or etc..erk..tak boleh blah..

yg lain ok ag tapi tang makan akak pon tak sabar..ye lah...akak jenis g kedai bila dah lapo sgt..hehe...

p/s :: bloglist da ok sebab akak kene unfollow untuk tinggalkan bwah 300 follower...syahdu betol..:(

ieyza afieyna said...

@Fathiah Hamim

kadang ieyza pun tahan jugak.. tapi klo tak mampu nak tahan dah ? terpaksa jugak kn.. hee

ieyza afieyna said...

@~miss dyeLa~

tapi tu la, kdg2 kite tak tahu nak bli ape, sebb bukan semua bnde kite dah set dlm kepala.. bila pergi then ternmpak pun kite akn beli klo suka kn..

ieyza afieyna said...

@aisya

aah kan.. kite nak beli pun rasa x senang hati.. huhu

ieyza afieyna said...

@NuR 'aQiLaH

hehe.. tau xpe.. ieyza pun giler tomyam ^^

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

oo.. aah klo tndas kat stesen minyak.. memang xtahan lar bau nye. huhu

la yeke ? knpe lak cmtue.. jgn la remove ieyza kak.. hee ;)

IQ = Iez Qis said...

hahaha! no.1 dan no last mmg wajib pergi...yang laen IQ bley elak lagi~~` =)

widiea azira said...

betol3..x suke org ikut masa kite pilih barang..mcm la muke kite yg cun ney pencurik..:p

ieyza afieyna said...

@IQ = Iez Qis

hee..tndas memang kena la pgi.. huhu

ieyza afieyna said...

@widiea azira

tau xpe.. ingt muke kite ni muka pencuri ape.. hee

IkhAnif said...

perghhh..tang bilik aiyak tuh stuju...perghh..bau dia..kalo yang kat mall boleh tahan lagi..nie kalo yng kat stesen bas...perghh..merana woo...

ieyza afieyna said...

@IkhAnif

haha.. memang merana wo.. ^^

Ezad Skytech said...

haha..yang part kedai aksesori tu betul...tak selesa bila pekerja kedai tu dok usha2 kita..nak beli pun tetiba tak jadi nak beli...rimas3...haha~

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hehe.. betul2..

ade2mama said...

kedai aksesori..tmpat terpkse???
ppuan terpkse gy tmpt tu..emmmm
ehehehehe
50/50 nk percye ehehe

ade2mama said...

lgy 1 aku xska gy kdai dorg sibuk bgtaw ny sale la bnde pewkla..jdy xselesa nk tgk2..igt kte nk bli kew heheeh