Monday, October 17, 2011

Tak peramah tu Sombong ke ?

Assalamualaikum...

Semua orang kat dalam dunia ni ada sikap dan perangai masing-masing kan. lain orang lain ragam nya.. rambut je sama hitam, tapi hati lain-lain.. tapi please dont judge someone tu kalau kita tak kenal sepenuh nya.. exspecially kat dunia maya nie.. memang kita tak mengenali satu sama lain kan..tapi dengan cara penulisan dan apa yang dia tulis kita bole agak dia tu orang jenis yang macam mana...

Firstly, thanx kat blogger Pendamba Mawar. dia selalu jugak wat ieyza tersenyum... thanx eh. even hanya kenal dia dalam dunia maya ni je.. mungkin ramai yang tak tahu perangai ieyza sebenarnya macam mana kan.. biar la ieyza cerita walaupun ieyza tak pasti ada ke yang baca apa yang ieyza cuba luah kan hari ini..
Sebenarnya ieyza secara realiti nya adalah seorang yang pendiam ,tak banyak cakap, tak peramah , pemalu , suka menyendiri.. tapi ieyza sedih sangat kerana sikap ieyza yang sedemikian ieyza dilabelkan seorang yang sombong. ! betul ke kalau kita ni jenis pendiam dan tak pandai nak bergaul dikira sombong ? T_T

Banyak sebenarnya keburukan bila ieyza bersikap macam ni,, firstly tentang kawan.. ye ,ieyza akui ieyza tak da kawan.. -_-  hidup ini kosong... bukan tak da kawan lansung tapi tiada kawan yang rapat disisi.. mungkin salah ieyza yang bersikap macam ni kan.. tapi ieyza cuba nak ubah. cuba nak menjadi diri yang lain. cuba untuk menjadi seorang yang peramah yang mudah bergaul dengan sesapa sahaja..tapi i can't .. kenapa ieyza rasa ieyza terlalu rendah diri ini untuk berada disamping mereka. rasa seperti tidak layak untuk  mereka..

sebab tu kehidupan ieyza betul-betul sunyi,,kemana saja seorang diri.. tapi dengan ada rakan-rakan blogger yang selalu ada untuk ieyza..walaupun rakan-rakan blogger hanyalah teman dunia maya ieyza. tapi rakan-rakan blogger lah yang banyak memberi keceriaan dalam kehidupan ieyza.. entah la.. kalau online facebook pun sama je kan. takda orang nak komen pun.. tak da orang nak bergurau senda.. yang ada chat annoying dari orang xkenal.. +_+

Ieyza ada jugak kawan baik, tapi masa sekolah dulu,, tapi masing-masing dah pergi jauh kan..rindu gelak ketawa dan gurau senda bersama mereka..T_T  .. Percaya atau tak ieyza jenis yang tak rapat dengan budak laki.. jarang bertegur sapa dengan budak laki.. memang ini perangai ieyza. dari sekolah rendah sampai lah peringkat universiti ni.. tak tahu kenapa.. tapi itu lah ieyza.. dan sekarang budak laki pun cakap ieyza ni sombong.. T_T

Ieyza nak berubah ! Kawan itu penting.. saya sepi tanpa kawan.. tapi ada ke yang nak kawan dengan ieyza kan. . sebab mereka semua ada geng masing-masing... gelak ketawa sama-sama, keluar jalan sama-sama. tapi ieyza. ? i'm alone .......

but, i never give up to continue this life alone....

Photobucket

54 000 kuceng marie:

Mish eika :) said...

a'ah . sme gak . slalu ckp sombong . walhal ta knl lagi siapa :)

Pendamba Mawar said...

sejauh mana jarak yang pisahkan kita,
walaupun kita hanya berkenalan melalui blog,
walaupun kita tak pernah mendengar bual bicara,apatah lagi bersua muka,
insyallah PM akan jadi kawan ieyza selagi ieyza sudi menerima PM.

Lelaki ramai kata ieyza sombong?tidak pada PM.:) ieyza ok je ngan pm ramah selalu tegur di blog.:)

ieyza cuma pemalu,segan.tapi takpe lah bagus mempunyai rasa malu bagi seorang perempuan. jangan terlalu memandang rendah pada diri sendiri ok.yakin bahawa ieyza ada kelebihan ada personaliti yang boleh buatkan orang minat untuk mengenali ieyza.

Percaya diri sendiri, anggap tanggapan negatif orang lain terhadap ieyza tu sebagai pendorong untuk ieyza ke arah yang lebih positif. PM akan sentiasa menyokong ieyza, PM akan sentiasa cuba buat kawan2 PM tersenyum.

Paris Lipton said...

dh kenal baru tahu hati budi kan kan...tehee

Ahmad Haziq Azlan said...

teman ni kan kat kmp je sebelum ni.....hehehehehe

Areliff said...

sombong ke? tengok mcm peramah je dlm blog :)

Ezad Skytech said...

kalau kita ni jenis yang pendiam..tak bertegur sapa..mesti akan dilabel sombong kan...?

sy dulu pun memang jenis pendiam jugak..tanya sepatah..jawab sepatah...hee...tapi tu dulu la...masa zaman2 pendiam dulu..hee..

kalau sorang2 tanpa kawan tu...rasanya macam sunyi sgt kan..

Amoychanteks said...

amoychantek pun kawan iza jugakk...
^.^

IkhAnif said...

sdey wok entree...hehhehe...takpe..ik ade..hahaha..>_<..

skrang susah nak carik kawan yng betulx2 ikhlas..>_<

ieyza afieyna said...

@Mish eika :)

betul tu.. kdg2 org sekeliling suka judge kite walhal mereka xkenal kite sepenuh nye..

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

terharu baca komen pendamba yg panjang lebar ni...
terima kasih abg pendamba ..hee :)

i appreciate u..

ieyza afieyna said...

@Paris Lipton

betul tu..
tak knal maka tak cinta..*eh tetibe lak. hee..

ieyza afieyna said...

@Ahmad Haziq Azlan

untung ler... budak pndai katekn.. hee

ieyza afieyna said...

@Areliff

entah la.. dlm blog lain, reality len :)

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

betul tu.. kesunyian kite xde sape leh rasai mcm mane yg kite lalui tu.. :)

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

hee.. thanx dear :)

ieyza afieyna said...

@IkhAnif

hee.. terima kasih ik.. :)

betul tu.. tkut kdg2 ade yg berkwn x ikhlas kn2..

myr amyra said...

myra tgk ieyza dlm blog peramah je...

kalau pendiam orang cakap sombong...
kalau jadi peramah orang cakap kita annoying plak..
susah nak puaskan hati semua orang...

ieyza afieyna said...

@myr amyra

dlm bog len. dlm blog hnya menulis :)

betul tu,, mcm mane nak puas kn hati org pun xtahu la..

yen(toka ziizokukuto) said...

ieyza,,,same la kite,,pemalu hehehe
takpe takpe,,
nanti yen wat entry sal orang pemalu ni :)

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

hee.. ok2.. ;)

cik Atiera said...

hihi..
ain sudi jer kawan nan iza.. :)
tp ain nakal..nak ke iza kawan nan ain? :p

tape iza, dunia neyh mcm2 ragam,laen org,laen ragam, laen org,laen pndapat...
biar mereka dgn pendapat mereka..
kita jadi diri kita senirik..
sbb itu yg terbaek..
kdg2 Allah sngaja bg kita ssh,sdeh sumer,
tp pcayalah Allah akn bg sstu yg istimewa utk kita 1 hri nti..

xcely, Aien pown tade kawan..means kawan rapat..
sumer bgerak soang2..sama la kita ieyza...
mmg Aien close nan llki,tp takkan dlm hal prmpn pown na mnta llki tlg gak kan?
so,sama jer :))
sama2 berdoa kayh..agar 1 hari nti kita akn dpt sstu yg lbh baek dr hri neyh :))

afzalsukasuki said...

ieyza macam afzal.penyenyap dan penyunyi :) tak seperti dalam blog :)

Si BuDaK KaChAk said...

komen takde kaitan dgn entry...

sy nk bg pndapat...mintak tukar color background...

susa nak baca...pening kpale...

memang cantik tp susa nak bace...

sory ek tetibe je dtg sni nak kritik blog awk...blog sy sdiri pun tah pape je... :)

ieyza afieyna said...

@cik Atiera


terima kasih aien..
terharu baca komen aien nie.. :)
ieyza nak je kwn dgn aien..
ieyza tau aien kwn yg baik.. :)

ieyza afieyna said...

@afzalsukasuki

afzal pendiam ? mcm tak percya je.. hee

ieyza afieyna said...

@Si BuDaK KaChAk

ok xpe. thanx komen.
ieyza try cari bcground yg sesuai :)

aimi said...

kdg2 kwn dlm dunia maya nie lagi bgos dr kwn realiti

ieyza afieyna said...

@aimi

erm,mungkin jugak. sebb kt dunia maya ni kan kite x kenal satu sama lain.

mysha said...

huRM ieYza jGN sesedEy taw..be uRself.. kalaU raMai kawAN tp SumE nyer kaWAN gelak nak waTper...

kaWAn ssH nih mmG ssH nak daPAt.. umO muDa laGIk..leH caRIk kawAN yaNg berKualitI ok..

Miss Nadya said...

d mt k.nad ieyza peramah...tp dari ieyza ceritakan ni..perangai ieyza ni macam ank jiran k.nad..tapi k.nad suka berkawan dgn org cm ieyza sebab k.nad ni bnyk mulut..xgeti diam..hehe...

ieyza jgn la rasa rndah diri sgt,,1 masa nnti ieyza akan berubah dgn sndiri...tak perlu d paksa pon...percaya ckp k.nad..hehe..^_*

smile always n happy bloggong dear..:)

ieyza afieyna said...

@mysha

erm,, entah la sis.. cuma rase sunyi je.. pape un thanx ye sis :)

ieyza afieyna said...

@Miss Nadya

hee.. untung lar bnyak mulut mesti ramai kwn kan..hidup pun happy.. :)

thanx ye kak nad..

aisya said...

same la kite ni.. kwn nk gelak same2 tu ramai la.. tp kwn suka duka ni mmg xde la.. kdg2 rse mcm tension sgt2 ble pendam sume mslh ni.. tp sbr je la kan.. =)

ieyza afieyna said...

@aisya

at least ade jugak kwn gelak ketawa kn..

erm,,memang la, hnya mmpu bersabar ;)

Miss Niena said...

alaa ieyza.. x rpt ngn dak laki tu biasa la... sy pon same.. tmbah skola dr kecik smpai skrg sume pompuan.. lg jarang bergaul dgn lelaki..

aanie said...

same la kita..akak penah rasa mcm yg ieyza rasa...xde kwn yg rapat..skrg pun hanya suami jd teman baik...dulu time xde bf mmg sunyi sesangat....xpe, kat blog pun blh ada ramai kawan...

thanx follow....dtg folo sini jugak...:)..salam kenal..

PCL said...

salam, sbnrnya kena pandai menyesuaikan diri...ada kalanya kita berdiam diri kerana itu adalah sifat terbaik, tak bole ramah tak tentu hala nanti ada yg berslah anggap plak terutama kpd yg bkn mahram..biar org kata sombong tapi hakikatnya tidak..sentiasa berhati2 dlm mencari kawan.

ieyza afieyna said...

@Miss Niena

ohw yeke.. tp ieyza xtau la npe xrpt dgn laki even memang dari drjh 1 sekolah ade je laki,, mayb sebb kdg2 dorg suka buli kowt. hee

ieyza afieyna said...

@aanie

bagus la.. at least sekrang kehidupan akk dah x sunyi kan..


salam kenal juga :)

ieyza afieyna said...

@PCL

betul ape yg en PCL kata kan..ieyza nie jenis x tahu untuk menyesuaikan diri di sesuatu tempat tu..

faridah nazurah said...

ieyza,,perangai kita sama lah!! hehe tapi takpe, kat dlm dunia blog ni kita ada ramai kawan kan?

ieyza afieyna said...

@faridah nazurah

faridah pun pendiam gak ??
tapi berani kan sebb aritu jadi MC.. hee

aah kat blog ni pun ramai kwn yg ieyza dpt.. ;)

Cik Rose Cute said...

hahaha...biasanya sifat pendiam...orang kata sombong...sebab tak banyak cakapkan....

eyryn said...

haha.. mane ade.. eiyza tak sombong.. diorang tak kenal, sebab tue cakap cam tue :)

ieyza afieyna said...

@Cik Rose Cute

tu la pasal.. huhu.. entah la. nak wt cmne kan.. dah org ckp mcm tu...

ieyza afieyna said...

@eyryn

hehe.. entah la.. ;)

Ratu Lissa said...

saya nie jenis tak peramah.. kalau tak kenal, org tu yg kena tegur sy dulu..hihi, malangnya, sikap kita tu dianggap sombong pulak..tapi saya banyak mulut kalau berbual dgn kwn2..


kesian Ieyza.. kita tak sombong, tapi dilabelkan sombong ;(

ieyza afieyna said...

@Ratu Lissa

sama la mcm ieyza,, ieyza jenis x tegur org sgt cuma senyum je kdg, klo org tegur baru blas.. hee

yaya ade said...

dah lama follow blog ieyza tp baru ni jenjalan kat cni :)

Anonymous said...

Hidup kita sama...sy pendiam♡♥♡

Joseph said...

samalah saya.. ada satu kawan saya ckap depan2 saya.. yg saya ni seorang yg sombong dan bnyk rahsia... saya menangis........... :(

Anonymous said...

Sy pon ade mslh yg sme..sy google blog ni pon sbb arini ati sy tsentuh btul ngn ape yg jiran sy ckp psl sy..kisahnye mcm ni..sy xkwin lg wlpon umo dah 27..tp adik sy dah brtunang wlpn umo msuk 22.jiran sy ckp adik sy cntik..n sy mcm sombong sbb tu lmbr dapat jodoh..tp hakikatnye sy x sombong..sy jenis byk ckp..kwn2 yg knl ngn sy ckp sy seorang yg kelakar..kdg2 dorg suh sy diam sbb sy tlalu byk ckp..hnya org yg knl sy tau sy cmne..sedih sgt2

Anonymous said...

Sy btl2 sedih arini coz ade yg ckp sy smbong..pdhal sy malu n xde modal nk berborak..

Misz Ti said...

Ei nape comei sgt blog ni....huhi. nice sharing!