Monday, October 17, 2011

Reality ini bukan lagi fantasy..

Assalamualaikum...

Terlebih dahulu nak mintak maaf kat sesapa yang singgah kat blog ieyza ni, tapi ieyza tak singgah balik.. bukan saja-saja ok.. sebenarnya broadband ieyza aritu dah exceed dan kebetulan ieyza pun tak bayar bill lagi masa tu.. tapi sekarang lepas bayar broadband dah ok dah ckit.. 

sebab tu la tak update.. ni pun nak update sebab dengan pertanyaan dari seseorang.. seseorang yang ieyza sendiri pun tak mengenali siapakah beliau yang sebenar-benarnya.. hanya mengenali beliau melalui facebook sahaja.. tiba-tiba pulak tadi masa sembang-sembang dia boleh tanya macam ni..

" saya selalu gak tengak blog awak, kenapa buat blog ye ? apa motif sebenar-benarnya? "

erm, kenapa ieyza buat blog ek.. entah larr.. saja suka-suka kowt. tapi yang pasti niat awal nya bukan kerana giler traffic , bukan kerana nak dapat kan income , atau bukan apa-apa ja.. niat ieyza buat blog adalah kerana satu je niat .. niat yang sebenarnya ialah blog ini adalah tempat curahan hati ieyza ... blog ni dicipta untuk meluahkan apa yang terbuku dihati ini !...

"tapi ada ke orang nak baca ? yelah pasal diri sendiri..."

biar ah ada ke tak da ke orang nak baca itu terpulang la.. sebab ada motif lain jugakk.. motif untuk masa hadapan....

" kenapa taknak private je blog? yela kan diary harian.."

private..? kalo private buat apa la susah nak tulis dalam ni, lebih baik amik pen tulis kat dalam buku dairy kan senang.. ! blog reality dan fantasy ieyza afieyna ini sebuah blog peribadi.. suka hati la nak tulis apa. sebab dengan niat

  bila dah bertahun-tahun nanti ieyza bole baca balik apa rutin harian ieyza sebelum ini..
 bila dah bertahun-tahun nanti ieyza bole baca balik cara penulisan ieyza yang tah papa
 bila dah bertahun-tahun nanti ieyza boleh baca balik kehidupan yang tidak matang ieyza tu..

dan

 bila ieyza mati "dia" bole baca apa yang hati ini telah lalui..
bila ieyza mati orang lain pun bole baca.. macam mana kehidupan perit yang pernah di lalui..

ieyza sedar kehidupan ku ini tidak seindah orang lain.. banyak pahit berbanding manis..
mungkin esok, lusa kita bole mati... 

tapi kerana blog sengketa juga pernah terjadi.. hurm....

kadang-kadang hati ini menangis melihat suka riang gelak tawa orang lain, namun hati ini sukar jarang untuk bergelak tawa.. yang ada cuma air mata.. air mata yang menghiasi kehidupan ini..

izinkan aku untuk mengecapi kebahagiaan ini walaupun hanya untuk seminit dua.. 

Photobucket

26 000 kuceng marie:

ade2mama said...

wah2..power ye ayat ko tu eheheh
ala rmai la tgk blog ko..ko jgn rsaw k..blog aku jew xfamous cm ko ehehehe

dtg tgk smbgn the making tu :P

yen(toka ziizokukuto) said...

tapi tak macam diari dah,,,banyak info dekat blog ieyza ni ;) ,,,banak ilmu :)

^^eKaTiKaH^^ said...

Yup, kite bukan buat blog just nak income or nak popular...kite buat blog sebab dekat blog tempat kte luahkan perasaan..ape2 pon blog "Rialiti & Fantasi Ieyza Afieyna" nie memang best.. ^^

ieyza afieyna said...

@ade2mama


hee.. tapi itu yg dtg dri hati tau.. ;)

ok t terjah.. ;)

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

huhu.. tapi tu la lebih bnyak pasal diri sendiri .. hee ;)

ieyza afieyna said...

@^^eKaTiKaH^^


betul tu.. thanx ;)

Min Pusheen said...

tujuan kita buat blog same ! hehe :3

ieyza afieyna said...

@Min Pusheen

yeke ? HEHE..:)

Si BuDaK KaChAk said...

sy pun tak kejar income...blog kosong je...ape2 iklan pun xde...nuffnang sdiri pun xde...hehehe

mysha said...

peDulikan jer aPa or nak caKap dik oii... yang peNting ktE taw niAT kte per... cHaiyok2 k!!

Yatie Awang said...

akak pun masa mula2 buat blog, tak tahu apa nak tulis...hahahha

kenangankan, nanti boleh baca balik apa yg pernah kita tulis

ieyza afieyna said...

@Si BuDaK KaChAk

yeke.. hee... :)

ieyza afieyna said...

@mysha

ye2.. betul2.. ;)

ieyza afieyna said...

@Yatie Awang

betul tu, semua tu nnti bole wt kngan.. ^^

kunci locker said...

sabar jek la...manusia mne pernah senang...sy pn pernah gak kne mcm ni...lg kwn sdri yg sy rapat ckp cmni mmg tacing gila la...sabar jek..teruskan blogging...kita sama jek...hehehh...semoga berjaya ^_^

Pendamba Mawar said...

hurm.. menangis. bersedih.bila ieyza nak tersenyum dan tertawa?

sampai bila nak hidup dalam kesedihan, kita tak kecapi kbahagiaan kalau kita tak cuba mencarinya,

ini semua ujian dari Allah kepada kita, hanya ujian yang tak seberapa. senyum la ieyza. ada masih ada kawan2. masih ada yang akan bagi semangat kat ieyza.:)

IkhAnif said...

pergh..ayat mendalm tuh..ik tujuan ik bwat blog pun camtuh gak..tapi tak tahu arr..melalut je bnyk...>_<

ieyza afieyna said...

@kunci locker


hee.. thanx kunci loker.. awak pun k.. :)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

betul ape yg pendamba ckp.tapi hakikat nye kehidupan ni ieyza yg lalui.. entah.. memang indah klo hidup dalm kegembiraan je.. thanx :)

ieyza afieyna said...

@IkhAnif

heee.. memang mendalam.. huhu..
ik merepek? xde pun.. blog ik best je.. ^^

Pendamba Mawar said...

takpe nanti PM usaha buat ieyza senyum ok..:)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

ha ? hee.. thanx.. ^^

tiefazatie said...

sama la..lebih kurang je tujuan kte..hehe

ieyza afieyna said...

@tiefazatie hee.. ;)

aisya said...

selalu baca kat blog dan even diri sendiri.. kalau baca balik entry entah berapa kurun yang lepas mesti rasa nk gelak, segan pun ade.. ntah ape2 je.. haha

ieyza afieyna said...

@aisya

betul tu.. entry lame2 tu semua nye kengan.. bile bce rasa kelkr je kn. hee