Friday, September 30, 2011

Tidak ! Blogwalking memberi sejuta kesan kepadaku...

Assalamualaikum...

hai blogger. hope semua sihat-sihat belaka, Amin.. alhamdulillah hari ni mood ieyza dah ok la ckit.dah tak da sedih-sedih sangat. nak buat pe fikir bende tu lagi kan. wat siksa jiwa dan raga je. huhu. btw , thanx kat semua sebab bagi support kat ieyza, bagi kata-kata semangat.. bagi nasihat semua. thanx alot. lov u all. muahxx. haha, over sudah.. 

ok lupa kat pasal tu. hari ini ieyza nak cakap pasal blogwalking. Blogwalking memberi sejuta kesan kepadaku.. ? haha tak la. saja je.. erm, sebenarnya dah lama ieyza nak cakap pasal benda ni . tapi takut pulak ada blogger yang tersentap hati, tersentuh rasa, tersinggung tak  semene-mene ke kan. so nak mintak maaf  siap-siap la ye . kalau korang terasa. hee.. yela siapa la ieyza ni nak tegur korang.ieyza  baru je setahun jagung dalam dunia blogger ni..tak sampai setahun pun.seperti baby yang masih merangkak-rangkak la.hukhuk..
korang pernah blogwalking tak ? sila angkat tangan macam saya *ala-ala usop .. eh, ramai nye yang angkat tangan. yela mesti la kan. sapa yang cakap tak pernah bloglwalking langsung tu dah kira pentipu paling besar la tu. hee . HAHA.. sebenar nya time blogwalking ke berpuluh-puluh ribu blog setiap hari tu * ok hyperbola je. tak smpai ribu-ribu pun. =.=  telah memberi banyak effect tau tak. kat korang tak tahu la. tapi kat ieyza. ish, bukan satu , bukan dua , bukan tiga tapi banyak giler effect nya.. sob sob T_T . 


*blog berat > broadbandku cepat exceed!

ha, blog korang berat bagai anak gajah. tau tak. *tak semua la. bila berat loading pun berjam-jam lama nya. *tengak hiperbola lagi. hee. tak sampai la. ada lah 10minit jugak la loading. tak kesian ke ? yela. ieyza nak jugak BW kat blog-blog yang lain. tapi ieyza yang baik hati rela je tau tunggu loading blog korang tu.. pastu nak komen lagi. tambah 10minit lagi. pastu ade verification plak. tambah 10 minit agy. amik calculator sekarang cuba kira berapa. .. blog korang tu berat sebab penuh widget-widget yang tak sepatutnya. rasa kan kalau widget yang tak penting tu korang buang je la.. yang flash blink2 kat tepi blog tu,tulisan yang ikut kat cusor tu .juling mata wo ! benda tu la yang membuat kan blog korang jadi berat then speed broadband ieyza cepat limit la. . bile limit, nak load internet xbole =.=

"hey suka hati la blog kami bukan blog kau la ieyza.sibuk je" 
 ye ok. fine. nak cakap jer..T_T <klik cnie kalau nak buang verification>


* penyebar virus.!

gulp . bukan blog korang penyibar virus.tapi tak tahu la. ada banyak blog yang ieyza pergi diserang malware.. ok takpa itu selamat la. sebab kita nak masuk blog dia pun tak boleh kan. tapi ieyza sedih bila masuk blog yang tengah syok-syok baca blog tu tiba-tiba muncul nombor-nombor ape kejadah nye. then screen jadi warna biru .ada tulis-tulis orang putih. nak baca pun tak sempat la.. nombor-nombor tu masih bergerak dengan laju nye. then 2 minit kemudian. Tapppp. laptopku berbunyi screen jadi hitam. dan laptop terus shut down dengan sendiri nya. sob sob. mengapa. kenapa ? kata kan la.  


*kemencarutan ! 

hurm maaf la. kadang-kadang rasa terperanjat pergi blog yang 24 jam nak mencarut je, kebanyakkan nya blog budak sekolah la. faham. mereka belum matang., huhu..gaduh sikit je tulis dalam blog. then mencarut-carut. merosak kn minda betul la. SORY , mulut ini masih suci dan bersih . tak suka la nak mencarut-carut ni. bila kita p blog dia secara automatik kita terbaca then, termencarut la sekali. kan dah berdosa tu.yela tau la blog korang. tapi orang lain datang singgah then baca. sama-sama berdosa. free je dapat. ha lagi satu kadang-kadang tulisan pusing-pusing . bole mnyebabkan kejulingan mata. haha

maaf entry ini agak pnjang. ini sahaja yang mampu ieyza luahkan.sebenarnya banyak lagi. maaf jika terkasar bahasa . dan yang terasa pun sory k.. Tata.. salam..

p/s : tak sabar untuk hari esok. wink wink.
Photobucket

37 000 kuceng marie:

Nyamuk Terbang said...

pndai2 ler plih blog

lieya_idlia2307 said...

hahahha akak terasaaaaa.muahahha terasa n tersentap akak pada ayat cursor yang ikot gerak2 tu hahahahhaha....tapi betol jugak kan kata ieyza..akak sendiri kalo BW pastu lama gila loading trus akak tekan X hehehe

Pendamba Mawar said...

hurm nice entry dear.setuju dengan entri ni..tapi takpe la law diorang amalkan "my blog my rule" then visitors pun akan cakap sama.. " my style, blog berat wa klik x" hahaa

ieyza afieyna said...

@Nyamuk Terbang

tak jugak, sebb dorang dah singgah blog kite,
so kite kena la singgah blog dorg dan tinggalkn komen serta jejak.. ;)

ieyza afieyna said...

@lieya_idlia2307

blog akak pun ?
yeke ? xperasaan plak.
sory akk ieyza tak bermaksud kat akk.
ieyza ckp melalui pngalaman berblogwalking. sory ye kak. ;)

ieyza afieyna said...

@Pendamba Mawar

haha.. betul2.. hee

cinnamon.com said...

salam kenal,saya sudah follow kamu,nice blog:)

Run Away said...

ye...Sy pun kalau ada masa BW gak..kalau blog yg berat tunggu lah gak kan...tapi kalau tenet laju..memang semangat lew nak BW...;d

Ezad Skytech said...

haha..setuju dengan Pendamba Mawar..ramai yg guna macam tu...takpe la..blog dia kan...bukan blog kita..hee~

EyA edamanhatiku said...

hahak blog lmbat loading mang msala tym bw..cursor plbagai tu eya srius ckap xtao nk guna,klik2 xterklik pon

Sunah Sakura said...

ehehe..blog akak berat tak???

ade2mama said...

jgn la carut ..eheheh
amboi..bb slow pown brkire eheheh

ieyza afieyna said...

@cinnamon.com

salam kenal juga.. thanx ye..

ieyza afieyna said...

@Run Away

memang la.. kalo gune wifi memang laju giler. sng ckit nak blogwalking..

ieyza afieyna said...

@Ezad Skytech

hehe.. btul jugak tu..huhu

ieyza afieyna said...

@EyA edamanhatiku

aah.. betul tu.. entah la..

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

hehe.. blog akk x berat pun..
ringan je..

ieyza afieyna said...

@ade2mama

amboi.. ni bace hbis ke tak?
haha

Orkid Melur said...

hey, apsal rasa sesangat setuju nih ? muahaha :D

http://anyonecanbehappy.blogspot.com/

Thania said...

ala ieyza... jgn tention2 sgt laa.. be happy mcm nieya nie.. hahaha.. lupakan mslh.. lau xleyh jugak jom kita jalan2.. heheh..
pasal virus tuh, thania daa biasa kne.. mmg mcm tuh pown.. kiranya ada savety ag laa.. x msk sume .. coz trus padam. p make sure pas on tuh, scann au.. jgn x scan..scan sumenya..
ok...

aisya said...

tak suke kalau blog yg penuh carutan ni.. elok2 la ckit kalau berbahasa tu kan? =)

ade ape hari esok tu? hehe

nur Muhammad said...

tak elok la nk mencarut dlm blok kan,,.. setakat double meaning takpe la kot..

EyqaLuvender said...

kte suke bolgwalking...hehe
err,kteta seke mencarut...hehe
err,blog kte berat ta?huhu

Penggemar Coklat said...

hahaha..

baru nak aktifkan diri balik buat bw @.@

btw nak bgtau ieyza di tag http://azyscollection.blogspot.com/2011/09/contest-show-your-style.html

fadh leyanie said...

biar ringkas..janji isi entry best :P

anamizu said...

takpe ieyza,pelan2 je..
takat mana buleh,kite layan..
mana yg x bleh,kite blah je..heee~





luv,
cik ana =)

anamizu said...

mmg gitulah selalunye kan ieyza..
yg mane boleh,kite layankan aje..
mane x boleh, kite [X] aje terus :P







luv,
cik ana =)

milo said...

total semua sejam nak loading blog..hehe..rajinnye cik ieyza tunggu blog yg lambat, kalo milo awal2 tekan pangkah..hihee..jahat kan?

ieyza afieyna said...

@Orkid Melur

bagus la kalau setuju. hee ;)

ieyza afieyna said...

@Thania

la yeke.. ?
ieyza pas jadi macm tu x scan pun..
k2,, kalau jadi blik ieyza akan scan. thanx inform.. ;)

ieyza afieyna said...

@aisya

aah.. betul tu.. ieyza pun xsuka..

ade ape hari esok ? hee.. akan di update ^^ wink2

ieyza afieyna said...

@nur Muhammad

aah.. betul tu,.., ieyza pun xsuka blog cmtue.

ieyza afieyna said...

@EyqaLuvender

hehe,, blog eyqa x berat sgt pun..
ok je ;)

ieyza afieyna said...

@Penggemar Coklat

thank tag ieyza.. hee

ieyza afieyna said...

@fadh leyanie

aah betul tu,.,
kalo pnjg2 pastu merepek wt pe kn..
mesti org xberminat nak bace

ieyza afieyna said...

@anamizu

hehe.. kita pngkah je ek.. huhu

ieyza afieyna said...

@milo

erm, jhat la jugak.. hekhek..
gurau je.. kdg ieyza pun ade gak yg terus pgkah. huhu..