Thursday, September 15, 2011

Alahai si mami jarum..

Assalamualaikum...







alahai. si mami jarum penyebar cerita lebih pantas dari berita  T_T

Pernahkah korang-korang mengalami situasi sebegini ? di mana cerita korang,pada mulanya rahsia. cerita kat seseorang individu je. then,tiba-tiba di sebar-sebarkan dan disertakan cerita yang telah ditokok tambah oleh individu yang tidak boleh dipercayai..! Harapkan pagar pagar makan padi.* eh ada kena mengena ka pun. hikhik..

tapi rasa nya selalu je terjadi. bila si polan dan si polan yang mulut macam murai tuh. huh.. tapi akhirnya cerita yang disebar-sebarkan tu confirm akan sampai balik kat telinga kita..dan cerita tu pasti akan ada penambahan cerita..thats mean cerita yang di tokok tambah larr..
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia. sekadar renungan bersama.
Bye..
Photobucket

14 000 kuceng marie:

Amoychanteks said...

hukhuk. majority perempuan yg mcm tuh kannn...

MissCt a.k.a MuqDeq said...

MissCt jenis x suke cite rhsia kt sape2.. Kdg2 ad la jgk yg mmg rse xpe klu cite kt s0me0ne tp lps tu jd "cite kat sorg, ibarat cite kat 1 kg".. Huhu

yen(toka ziizokukuto) said...

menarik,,tajuk yang simple,,tapi penceritaan menarik :) seronok baca

PinKy MoMMa said...

memang citer slalunyer akan di letak ajinomoto sebagai penyedap..dah akhirnya akan jadi salah fakta tu huhu..

moga kita tak salah dalam menyampaikan sesuatu citer tu kan dik ;)

ieyza afieyna said...

@Amoychanteks

aahh.. betul2.. mulut perempuan bese la.. huhu..*ups lupa plak diri ni pun pmpuan gak. hehe. tapi benda btul kan2..

ieyza afieyna said...

@MissCt a.k.a MuqDeq

tau xpe.. klo ble agaknye... 1 dunia kowt dia nak gtau.. huh..!

ieyza afieyna said...

@yen(toka ziizokukuto)

hehe.. thanx.. ^^

ieyza afieyna said...

@PinKy MoMMa

betul tu kak..
sebab tu la fitnah berlaku,.,
bila cerita suka dimanipulasi kan..
hurm..

Freaky said...

x pernah lagi... tapi patrick sangat comel :D

tiefazatie said...

ntah..bese la tue..ade je kan..

ieyza afieyna said...

@Freaky

cindy lagi comel.. ^^ hekhek..

ieyza afieyna said...

@tiefazatie

mulut org tak leh tutup..hurm..

Sunah Sakura said...

tak elok kan sebarkan fitnah...

ieyza afieyna said...

@Sunah Sakura

betul tu kak sunah sakura..