Saturday, August 13, 2011

saya nak susu..


Assalamualaikum...


saya nak susu. saya nak susu. nak jugak. tapi xnak susu ibu.haha.. aritu ieyza blogwalking kat sebuah blog nie.. blog kak Marya pastu baca la apa dia tulis kan.. then dalam entry dia tu ada sebut pasal susu appeton weight gain..

haha. lawak tgk gambar dia. :P



kenapa dengan susu nie ? la. susu nie nak bagi orang kurus melidi jadi berisi,, x melidi dah, hekhek.. then, kenapa ieyza cakap sal susu nie eh ? act, ieyza tak cukup berat badan la. so tak tahu kenapa. sejak dua menjak ni. ieyza cari macam-macam info macam mana nak tambahkan berat badan.. tapi kak marya kata dia minum tak berkesan pun.. T_T

ramai orang mengalami masalah lebihan berat badan..diorang berusaha sedaya upaya  untuk mengurangkan berat badan dorang tu kan..sanggup tu tak makan nasi berhari-hari. diet la konon kan..habis duit la untuk cari cara nak kuruskan badan. tapi ieyza ni disebaliknya pulak.. i need a weight..haha .

then, ieyza pun tulis la kat fb. nak mintak idea kawan-kawan..


ramai jugak yang komen and bagi pendapat... tapi banyak yang merapu-rapu lah. ada yang cakap makan angin la. makan tido makan tido la. makan telur separuh masak la. makan burger.. amik pil la.. amik vitamin la.makan mcD la.. macam-macam la.. dan ada jugak yang syorkan pasal susu ni jugak. tapi masalah nye kan. susu nie dah la mahal. pastu mesti x sedap.. yela dah namanya susu. mana ada susu yan sedap. huhu T_T. pastu ada yang cakap. nak gemok p kawin. HAHA. sengal..!


sebut pasal susu tadi balik.xsuke susu la ! tapi nak try cuba demi menaikkan berat badan. tapi ! kalau tak berkesan t cmna ? kan rugi. kalau murah tak pa. ni mahal kowt.. adess. . tapi nak jugak tambah berat badan. tapi tak tahu dah macam mana  . :( 


Photobucket

17 000 kuceng marie:

Nurmaisarah Ismail said...

Akak, ok lah tu kurang berat badan daripada lebih berat badan kan. Yang penting sihat. Akak pun cun apa :) Susu sedap lah, rugi kalau tak suka, HAHA

ieyza afieyna said...

@Nurmaisarah Ismail

hee.. T__T

Abang Kacak said...

jom kongsi lemak... aku bagi ko sikit lemak aku.. hoho..

ieyza afieyna said...

@Abang Kacak

kongsi lemak ? xpela. terima kasih.t risau la lemak ko berkurang. hekhek :P

Fikri said...

Minum la herba life.. Hehe.

Akue Achik said...

sy nak susu tuk tggi..ade tak? :)))

syazwiena khan said...

nak gemok ? ermm ..
suma tu nti mai sndri la .
gmok cara tak sihat tak guna jgk .
nti kena sakit jantung :)

Bob Merley said...

saya suka susu, tapi susu tak suka saya. tiap kali minum susu mesti perut meragam. rupa2nya saya lactose intolerance )=

ieyza afieyna said...

@Fikri

herba life ? ape tue ? huhu

ieyza afieyna said...

@Akue Achik

nak tinggi mkn calcium. hee~~

ieyza afieyna said...

@syazwiena khan

bukan nak gmuk.. cuma nak berisi ckit ja,xde la cekeding sgt. hee

ieyza afieyna said...

@Bob Merley

la. yeke. bole plak cmtue. hee

Heidi Shafiq said...

nak bdn yg ideal kene byk bersukan.. :)

LITTLE BONGSU ! said...

ieja !! haha same lahh wehh. kite pon nk tmbh berat bdn .. bg berisi ckit. kite dh cube dh weight gain nie , dh 3 tong . munk mhl.. tapi tadek kesan pon ieja... wat rugi duit jer... hahaha.. rase die munk sedap laa... kan die ade perise coklat kalo tk nk perise ori. susu tu sdp tp tk berkesan pun kt bdn kite nieh.. huhuk. nk tmbh berat bdnnnn....tlg!! haha

ieyza afieyna said...

@Heidi Shafiq

tak suke bersukan.. :(

ieyza afieyna said...

@LITTLE BONGSU !

yeke..? hee.. tu la kite pun baru cdg nak bli.. tapi tkut tak berkesan kn. t rugi lak. erm tpi tu la ade yg minum berkesan ade yg minum xbg effect pape un.. huhu.. xtau dah cmne nak bgi besar ckit bdan nie. hee..

LITTLE BONGSU ! said...

haha.. ape2pon kite like post niehh.. =)