Friday, August 12, 2011

Nasi dagang pak malai.


Assalamualaikum...

okeh. sekarang waktu free.. jadi waktu yang sesuai nak update blog. pastu boleh la terjah satu per satu blog-blog yang best-best tu.. ok, tunggu je . berkemungkinan besar juga blog anda bakal di terjah.. bukan nas ahmad jer yang reti menerjah orang nie..huhu...actually,, aku tak berapa sihat arini tapi tetap gagahkan diri untuk melakukan aktiviti wajib nie la.. *ronda-ronda naik skuter g blog korang =.= ..


okla, kembali kepada tajuk asal.. pasal nasi dagang nieyh.. adui.. aku tak penah makan act makanan nie.. tapi tadi masa jalan-jalan kat bazaar ramadhan aku ternampah ramai orang beli kat booth yang jual nasi dagang nieyh.. so, dalam hati aku pun berkata mesti sedap kan. pastu aku pun pergi la *berlari  untuk mendapatkan nasi dagang tue.. pastu masa sampai tu  ada tinggal 4 jer..*( mesti sedap giler ni..) makcik pun cakap. " nak nasi dagang ka dik ? tinggal 4 ja ni.. " ok pun cakap nak . lalu membelinya...* xsabar2 nak makan :D

kebetulan ada sorang abg pun nak beli.. fuyoo amik sampai dua.siap cakap "makcik nasib baik ada. saya hari -hari datang asyik cepat habis jer.."


ni la nasi dagang berlauk ikan tongkol ~ 

jadi nak jadi kan cerita.. bila sampai nye seruan waktu untuk makan, aku pun makan la.. tapi kenapa tak sedap pun.. T_T  .. aku pun makan tak habis tadi.. HAHA.. . aku cuma habiskan ikan jer.. nasi ada la tinggal sikit2.. ok tak mau beli dah..ada dua sebab :

>jangan makan benda yang jarang kita makan..T_T
>jangan ikut selera orang lain. selera lain2. mungkin pada depa sedap.. tapi pada aku. tak sedap.!!
>kawal nafsu makan di bulan puase ok. tengak dah membazir..huhu
ok,tengah makan maggie. bagi mengisi perutku yang kelaparan.. huhu

tata...


p/s: takut untuk esok. test .belum bersedia nak mentap wajah pegawai JPJ yang bengis itu. !>.<

Photobucket

8 000 kuceng marie:

NURUL AINI NORAZMAN said...

tgk org beli kita pon nak beli erk,.nak mencuba xpe la.. tak sedap pastu xyah beli dah,.hahahaha

iMBobo said...

nyum nyum..mengidam nasi dagang hehe

Semut Senyum said...

nasi dagang, makanan tradisi di negeri terengganu, tapi cik semut tak brapa gemar nasi dagang.. =)

ieyza afieyna said...

@NURUL AINI NORAZMAN

hehe.. tu la psal. dah xmau beli da..T_T

ieyza afieyna said...

@iMBobo

hee..mgidam ? p la cuba.. huhu

ieyza afieyna said...

@Semut Senyum

sama la.. ieyza x suka la. xnk beli da, hee T_T

Lissa said...

lisa mmg minat giler ngn nasik dagang! sedapnyee.nyum nyum

ieyza afieyna said...

@Lissayeke.. hee..orang yng da bese makn mesti la suke. nie ieyza tak pernah mkn. rasa macm je. huhu